lijstje, afknip lijstje, knippen maar met de schaar, verjaardag

Hoeveel nachtjes slapen nog?

‘Hoeveel nachtjes moet ik nog slapen voordat ik jarig ben?”. Deze vraag stelt Deon nu bijna dagelijks, omdat hij weet dat hij bijna jarig is. Maar hoe lang duurt dat nog? Mijn moeder maakte vroeger altijd een lijstje waar we elke avond een nummertje konden afknippen zodat we precies wisten wanneer dé dag was, want kleine kinderen hebben nog geen tijdsbesef.

Lijstje

Vroeger vond ik het altijd zo spannend en kon ik niet wachten tot we op vakantie gingen of dat ik jarig was. Mijn moeder maakte toen een lijstje en hing dat bij ons bed. Elke avond voordat we gingen slapen mochten we er dan een stuk afknippen zodat we precies wisten hoeveel nachtjes we nog moesten slapen tot de grote dag.

Tijdsbesef

Tijdsbesef is erg lastig voor jonge kinderen. Als ik zeg ”volgende week ben je jarig” weet hij natuurlijk niet hoe lang het nog duurt. Wanneer ik hem vertel dat hij nog 6 nachtjes moet slapen voordat hij jarig is snapt hij het beter en dan is zo’n lijstje een super handig hulpmiddel.

Ik maakte ook een lijstje voor Deon zodat hij precies weet hoe lang het nog duurt.

Knippen maar met de schaar

Een week is precies lang genoeg voor het lijstje. Ik kan mij nog herinneren dat mijn moeder ook weleens 14 dagen van te voren een lijstje bij ons bed hing, maar toen waren we al wel iets ouder.

Bij elk vakje staat hoeveel nachtjes hij nog moet slapen en dat vind hij super spannend. Hij heeft zo een goed overzicht en wanneer het laatste vakje wordt verwijderd weet hij dat hij de volgende dag jarig is!

lijstje, lijstje, knippen maar met de schaar, verjaardag, tijdsbesef

Speciale gebeurtenis

Zo’n lijstje is erg leuk om te maken voor een speciale gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een verjaardag of vakantie.

Het eerste nummertje kan eraf worden geknipt (of scheuren). Hij kan er wel uren naar blijven kijken, maar ja daar gaat het niet sneller van 😉 .

lijstje, batboy, knippen maar met de schaar, tijdsbesef

Maak jij ook lijstjes voor een speciale gebeurtenis of doe je dit op een andere manier?

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Hoeveel nachtjes slapen nog?”

  1. Wat een leuk idee. Wij deden dat wel eens met stickers plakken. Dan schreef ik de afteldagen op een papier en elke keer voor het slapen gaan mochten ze een sticker over het getal plakken.

  2. Wat een leuk idee om iedere dag een stukje eraf te knippen! Hier doen we meestal een kalender die ingekleurd kan worden of waar een stickertje opgeplakt kan worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *