beleef de winter met playmobil, batboy, mamablog

Beleef de winter met Playmobil

beleef de winter met playmobil, mamablog, batboy

Deze winter brengt Playmobil een ultiem gezellig nieuw thema: de Wintervakantie in de sneeuw. Wij waren uitgenodigd om op 8 november bij het winterse SnowWorld in Zoetermeer te komen, maar helaas konden wij hierbij niet aanwezig zijn. Ik vroeg aan mijn collega bloggers wie er voor ons de kou wilde trotseren en Lodi van Lodi blogt wilde dit avontuur wel aangaan samen met haar stoere jongens. Zij schreef voor ons hoe zij dit avontuur hebben beleefd.

Beleef de winter met Playmobil

Playmobil. Het is en blijft tijdloos. Hier thuis wordt er heel veel mee gespeeld. De piratenboot en de bergen zijn de Playmobil favorieten van de jongens. Hoe gaaf was het dan ook dat we naar het Playmobil Event in Snowworld mochten. Hier maakte de jongens kennis met hun helden van Super Vier en konden we de nieuwe collectie Playmobil Wintervakantie bekijken.

Tijdloos

Het mooiste van Playmobil is toch wel dat het tijdloos is. Hier in huis hebben we zelfs nog Playmobil, wat van mijn man is geweest. Het is misschien niet allemaal zo mooi afgewerkt en gekleurd als Playmobil van deze tijd, maar toch spelen ze er met veel plezier mee. Een paar jaar geleden, kochten wij een berg tafereel voor de jongens, met klimmers, bergen, een berghut en een reddingshelikopter. Wij gaan in de zomervakantie altijd de bergen in en klimmen zelf ook, dus dit was toen echt een super aankoop en zelfs nu, jaren later spelen ze er nog heel veel mee.

Wintervakantie

Playmobil komt nu met een nieuwe collectie van Familie Fun. Namelijk de wintervakantie. Met winterse taferelen als een chalet, skiërs, vakantie gangers en sneeuwscooters. Om dit aan het grotere publiek te laten zien, organiseerde Playmobil een Event bij SnowWorld Zoetermeer.
Hier werden we ontvangen is een heus Playmobil chalet, waar je naast de vele grote Playmobil poppen ook met de nieuwe collectie kon spelen. Leuk om te zien, wat dit tot een aantrekkingskracht op kinderen heeft. Want terwijl de ouders aan de apfelstrudel met koffie zaten, speelde de kinderen gezamenlijk met het Playmobil.
Na het welkom heten werden we verzocht om bij de ramen te komen staan en zagen dat twee helden van Super Vier van de hoge piste naar benden kwamen skiën. Wat een verassing was dit, maar de echte grote verrassing kwam nog, want de jongens mochten zelf de piste op.

beleef de winter met playmobil, batboy, mamablog

Nog nooit geskied

Daar waar we zomers klimmen, hebben zowel de jongens als ik, nog nooit geskied. Ik liet dit deze dag ook zo, maar de jongens trokken de ski schoenen aan en gingen wel degelijk de piste op. Nadat de schoenen gepaste waren, het pak aan en de helm op, pakte ze hun ski’s en gingen met de skileraren mee de oefen piste van Snowworld op. Het was super wat ze in een uur les leerde. Van nog nooit op ski’s gestaan, gingen ze aan het eind toch gewoon een stuk van het bergje af. De jongens waren razend enthousiast en dit smaakte zeker naar meer!

beleef de winter met playmobil, mamablog, batboy

beleef de winter met playmobil, mamablog, batboy

Warme chocomel

De dag sloten we af met warme chocolademelk in het chalet. Dit was erg fijn, want na een uur in de sneeuw waren we allen best koud geworden. Toen we opgewarmd waren gingen we weer op weg naar huis, hier werd het gekregen Playmobil meteen in elkaar gezet en spelen ze nergens anders meer mee.

Playmobil, maar zeker ook deze wintervakantie collectie is zeker een aanrader voor deze feestdagen. Gegarandeerd uren lang speelplezier.

Ben jij ook dol op een wintervakantie? Gezin op reis heeft een aantal skigebieden dichtbij voor een heerlijk weekendje weg met de kinderen.

 

Word er bij jouw thuis veel met Playmobil gespeeld? Ga jij weleens op wintersport?

 

 

4 gedachten over “Beleef de winter met Playmobil”

  1. Wat een geweldig thema Wintersport ! Wij gaan de winter weer..maar helaas is dat maar n week. Op deze manier (playmobil) kunnen we t hele jaar door op wintersport 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *