broccoli, broccoli in de oven, batboy, mamablog

Alsof er een engeltje over je tong piest!

jongens mamablog, batboy, broccoli, broccoli in de oven

Ik ben niet dol op broccoli en we eten het zelden. Door op deze snelle en simpele manier broccoli te maken ben ik het erg lekker gaan vinden. Alsof er een engeltje over je tong piest! Ken je die gezegde? Zelfs de kinderen likken hun vingers erbij af en als mijn kinderen dat doen dan moet het wel écht lekker zijn.

Broccoli

Nee, van broccoli gaat mijn hart niet sneller kloppen, sterker nog ik koop het eigenlijk nooit. Dan kies ik liever voor bloemkool, want dat vind ik wel lekker (met een sausje 😉 ).

Gezond

Broccoli is heel gezond en heeft veel gezondheidsvoordelen:

  • Het kan je helpen om verschillende vormen van kanker te voorkomen.
  • Beschermt tegen hart- en vaatziekten.
  • Goed voor je botten.
  • Verkleint de kans op artrose en longziekten.
  • Verlaagt je cholesterol.
  • Bevat natuurlijke anti-oxidanten.

Dit zijn natuurlijk genoeg redenen om broccoli te eten, maar ik vind het gewoon niet zo lekker en mijn kinderen ook niet. Nu ik dit jaar gezond wil starten en probeer om af te vallen heb ik toch deze groene groente gekocht en heb het eens anders bereid dan anders.

Nooit geweten dat ik broccoli toch heel erg lekker vind én niet te vergeten de kinderen smullen ervan.

Mag ik nog meer broccoli?

Als de kinderen er zelfs om vragen dan moet het wel erg lekker zijn, want ze lusten bijna niks.

Ik heb het een beetje afgekeken van mijn schoonzusje, want echt een keukenprinses ben ik niet. De broccoli en bloemkool deed ze (nadat ze het had voorgekookt) in de oven, maar ik deed het net iets anders.

Broccoli in de oven

Ik ben gewoon van het snelle en simpele. Niks geen voorkoken, maar direct in de oven. Voor Nick en mijzelf heb ik er nog champignons bijgedaan.

broccoli, jongens mamablog, batboy

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de broccolieroosjes doormidden.
  • Champignons in blokjes.
  • Doe alles in een kom en schenk er wat olijfolie overheen.
  • Beetje peper en (zee)zout.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel alles op een bakplaat en laat het circa 20 minuten in de oven.

Bon appetit

Zelf heb ik er geen aardappels bij gegeten, maar voor mijn mannen heb ik er wel een paar aardappeltjes bij gebakken. Ook lekker snel, want ik heb ze eerst voorgekookt in de magnetron.

Heerlijk met een stukje kipfilet!

Welke groente vind jij erg lekker?

 

 

 

3 gedachten over “Alsof er een engeltje over je tong piest!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *