hema, anti-lek beker, batboy, knoeien

Anti-lek beker

De anti-lek beker van Hema is bij ons echt favoriet, maar wat als deze beker ook bij andere kindjes favoriet is? Vind jij het goed als er andere kindjes uit de beker van jouw kindje drinken?

Anti-lek beker

De anti-lek beker van Hema blijft hier favoriet. Je kan hem op de kop houden, ermee schudden en zelfs gooien, deze tuitbeker van Hema lekt echt niet. De deksel gaat wel heel erg strak, dus je moet geen lange nagels hebben, want dan breken ze zo. Ik vind dit echt een aanrader. Hij is makkelijk schoon te maken en kost maar € 5,-.

Sten kan makkelijk uit een beker drinken, maar als we weggaan nemen we zijn anti-lek beker nog wel eens mee. Zo ook laatst waar nog meer kinderen waren. Zij vonden deze beker van Sten ook erg interessant en wilden natuurlijk even proeven wat hij te drinken had.

Drinken uit dezelfde beker

Ik ben er niet zo’n voorstander van dat ‘iedereen’ maar uit dezelfde (tuit)beker drinkt. Men vind het namelijk ook niet hygiënisch als er bijvoorbeeld speelgoed in de mond wordt gestopt wat van een ander is. Dus waarom zou het wel ‘normaal’ zijn om uit elkaars beker/flesje te laten drinken?

Bacteriën en virussen worden namelijk door speeksel overgedragen.

Overal in de lucht zijn micro-organismen die infecties kunnen veroorzaken. Micro-organismen worden overgebracht door speeksel (hoesten of niezen) die zich als kleine druppeltjes door de lucht verplaatsen. Daarom leer je je kinderen ook hun hand voor de mond te doen wanneer zij hoesten.

Je kan het natuurlijk niet altijd voorkomen dat je kindje ziek wordt en zo bouwen ze ook op een natuurlijke wijze antistoffen op.

Los van het feit dat ik het gewoon niet hygiënisch vind, omdat kinderen ook vaak verkouden etc. zijn kan ook de ziekte van Pfeiffer via speeksel worden doorgegeven. Veel kinderen maken deze ziekte ongemerkt door (voor hun zesde levensjaar). Ze kunnen het aan elkaar doorgeven als ze spullen van elkaar in de mond nemen zoals speelgoed of drinken uit dezelfde beker.

Het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat ze uit elkaars beker drinken, maar om nou een beker van een ander kindje bewust te gaan geven vind ik niet nodig.

 

 

Houd jij ervan als kinderen uit elkaars beker drinken? Waarom wel of niet?

 

 

 

7 gedachten over “Anti-lek beker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *