Ik tel tot 3

batboy, tot 3 tellen, mamablog, ik tel tot 3

Zeg jij het ook weleens tegen je kind(eren): ”Ik tel tot 3″. Heb je ooit weleens tot 3 geteld of kom je niet verder dan 2 (en een half)? Wat gebeurt er dan eigenlijk als je tot 3 hebt geteld?

Straf is niet leuk

Natuurlijk willen ze geen straf en straf geven is ook helemaal niet leuk,  maar soms is een time-out gewoon even nodig. Dan is het strafkrukje een goede oplossing.

Ik tel tot 3

Ik zeg best vaak: ”Ik tel tot 3”. Als ik 2 heb gezegt luisteren ze opeens wel, want als ik 3 zeg dan…. Ja, wat gebeurt er dan eigenlijk? Ik heb zelf ook niet echt een idee, want meestal komt het niet eens zo ver en worden ze opeens ‘bang’.

Bijvoorbeeld het opruimen van speelgoed. Met auto’s spelen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het opruimen van al die auto’s is veel te veel werk. Dan heeft Sten opeens een zeer been of een zere buik. Vaak wil het samen opruimen nog weleens werken, maar soms ook niet en dan schakel ik de ”Ik tel tot 3” in. Meestal komt hij bij ‘2’ dan wel in de benen, maar het komt natuurlijk ook weleens voor dat ik ‘3’ moet zeggen. Daarna moet er natuurlijk iets volgen, maar wat? Ik tel ook altijd best langzaam in de hoop dat ik ‘3’ niet hoef te zeggen en hij zich bedenkt.

Auto’s weggooien

Ik heb weleens een paar auto’s ‘weggegooid’. Niet echt natuurlijk, maar hij dacht het wel. Tja, dat is het risico als mama ‘3’ heeft gezegd. Opeens word er dan toch nog snel opgeruimd en is de zere buik verdwenen. De auto’s worden (nadat alles is opgeruimd) uit de prullenbak gehaald. Volgende keer toch maar beter luisteren als ik zeg: ”Ik tel tot 3”, want je weet nooit wat er dan gaat gebeuren 😉 .

Zeg jij het ook weleens? Weet je dan al wat je gaat doen bij 3 of komt het meestal niet zover?

 

 

7 gedachten over “Ik tel tot 3”

  1. Hahaha, oh hoe herkenbaar is dit… Ik tel geregeld tot drie. En inderdaad is twee meestal voldoende. Want ook ik heb ooit eens iets weggegooid, een dino nog wel. Dat deed ‘pijn’. Dat opruimen blijft een ding, maar ze worden vlug als ik begin te tellen, want 3 zou betekenen dat mama gaat opruimen, met een vuilniszak 😉

    1. En heb je de dino later nog weer uit de prullenbak gevist of was hij echt weg? Dat opruimen blijft inderdaad een ding haha. Bij mijn oudste hoefde ik het woord stofzuiger maar te noemen en ging toen direct opruimen, helaas helpt dat bij de andere niet…

  2. Ik denk niet dat ik mee mag praten, want dat kereltje van mij is nog niet geboren. Maar denk wel dat ik iets verzin voor als ik bij nummertje 3 kom, in de hoek ofzo haha…

  3. Haha, ik tel regelmatig tot 3. Eindig dan bij 2 en drie kwart… geen idee wat ik doe als ik 3 zeg. Stom eigenlijk he. Ik ben benieuwd wanneer ze er niet meer intrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *