batboy, mamablog, afvallen na de zwangerschap, te dik in een badpak

Ik in een badpak?

batboy, mamablog, afvallen na je zwangerschap, te dik in een badpak

Na mijn zwangerschap wilde ik zo snel mogelijk mijn oude gewicht terug. Een deel van je zwangerschapskilo’s raak je vanzelf kwijt, maar de overige kilo’s gingen heel moeizaam. Ze zeggen dat je lichaam na je zwangerschap ook weer 9 maanden de tijd nodig heeft om te herstellen. Nu dat bij mij al langer geleden is dan 9 maand is deze ‘smoes’ voor mij niet meer van toepassing en is het tijd om de knop om te zetten anders zie je mij niet in een badpak.

Afvallen na je zwangerschap

Gemiddeld kom je zo rond de 10 à 12 kilo aan tijdens je zwangerschap en dat klopte bij mij ook redelijk. Door de hormoonbehandelingen kwam ik vóór mijn zwangerschap al aan en die kilo’s raakte ik maar moeilijk kwijt.

Ik besloot om direct na mijn zwangerschap op dieet te gaan, maar viel niks af. Niet zo heel gek, want je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Toen ik de ‘herstel’ periode voorbij was en wilde beginnen met afvallen kwam ik erachter dat ik zwanger was van ons tweede kindje.

20 Kilo afvallen

Na de geboorte van Sten besloot ik om op dieet te gaan en met resultaat. Ik viel maar liefst 20 kilo af, maar voelde me nog altijd te dik. Terwijl als ik nu de foto’s bekijk ik gewoon slank was en ik jaloers ben op mijn oude ik.

Ik voelde me goed en kon eindelijk eens weer heerlijk shoppen totdat ik erachter kwam dat ik weer zwanger was. Nu probeerde ik om zo min mogelijk aan te komen, maar de verleiding was te groot en at echt werkelijk alles wat ik kon. Met de gedachten ”Na mijn zwangerschap ga ik direct weer op dieet”.

Te dik in een badpak

Ik vind mezelf te dik in een badpak en schaam me dan ook ontzettend. Toen Deon een baby was gingen we een lang weekend naar Landal Greenparks mét zwembad. Eigenlijk had ik helemaal geen badpak en dus pakte ik mijn oude badpak (zeker 20 jaar oud) met de gedachte dat ik daar wel in zou passen (natuurlijk heel stom gedacht).

Op het moment dat we gingen zwemmen en ik mijn badpak aantrok zag ik dat het echt niet kon. Toch moest ik van mijzelf, want ik had immers het (te kleine) badpak al aan en ik wilde heel graag met mijn kindje zwemmen. Daarna heb ik nooit meer een badpak aan getrokken.

”Ik at alles waar ik zin in had, want nu kon het nog”

Het lukte gewoon niet, maar ik wist dat het eerste jaar na je zwangerschap afvallen gewoon iets moeizamer gaat. Telkens deed ik wel een poging, maar de verleidingen waren te groot en een jaar verstreek.

Ik kwam steeds iets meer aan en nam me voor om in het nieuwe jaar (2018) nu echt te gaan afvallen. Afvallen vlak voor de feestdagen is geen goed idee dus at ik gewoon alles waar ik zin in had, want ‘nu kon het nog’.

5 Kilo afgevallen

In mei gaan wij een weekje naar Landal Rabbit Hill en ik wil heel graag met mijn jongens zwemmen, maar ik vind mezelf gewoon te dik in een badpak.

De knop heb ik nu omgezet. Ik vind het fijn om mijn doelen ook op te schrijven, want dat werkt voor mij persoonlijk beter. De Milly Pie is daarbij echt een steun voor mij en zo kan ik mijn doelen opschrijven en mijn hoofd leeg maken.

In de maand januari ben ik 5 kilo afgevallen door op mijn calorieën te gaan letten, meer water te drinken en te bewegen zoals hoepelen en wandelen. Sporten is echt niks voor mij en ik heb ook helemaal geen tijd om naar de sportschool te gaan.

Mijn doel is dus om in mei een badpak aan te kunnen. Dat kan nu natuurlijk ook wel, maar je moet je er wel prettig bij voelen.

Hoeveel kilo ben jij tijdens je zwangerschap aangekomen en gingen de kilo’s er daarna makkelijk af?

 

 

 

 

4 gedachten over “Ik in een badpak?”

 1. Bij mij was ik meestal na ongeveer een jaar weer ‘in model’. Daar deed ik niets noemenswaardigs voor. Ik at gezond, en liep in totaal 8 kilometer per dag met halen en brengen van de kinderen naar school. En ik gaf borstvoeding. Dat alles bij elkaar zorgde er voor dat de kilo’s vanzelf verdwenen.

 2. Jij te dik? Dat wist ik niet, is je zo echt niet aan te zien. Ik kwam bij alle drie de zwangerschappen meer dan 20 kg aan, fors dus. Ik raakte wel alles meteen weer kwijt, gelukkig. Ik weet dat het bij anderen soms echt moeizamer gaat. Maar ik at gewoon wat minder, beweegde wat meer en at vooral heel gezond en gevarieerd.

 3. Wat goed van jou!
  Ik draag ook een badbak en het is wat gesmockt op exact de juiste plaatsen.
  Daardoor lijkt men veel slanker.
  Ik was bij de eerste 20 kilo aangekomen….
  En viel al snel heel veel af….

  Succes en je kan het….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *