tiptoi starter set mijn grote wereldatlas, mamablog, batboy

Tiptoi is leuk én leerzaam

mamablog, batboy, tiptoi starter set mijn grote wereldatlas

Ontdek, leer en speel met Tiptoi starter set Mijn wereldatlas van Ravensburger. Tiptoi is een leersysteem waarmee je kindje spelenderwijs de wereld ontdekt. Het is leuk én heel leerzaam, zelfs ik leer er nog van! Wil je samen met je kindje de wereld ontdekken? Wij mogen namelijk ook een starter set weggeven.

Tiptoi starter set Mijn grote wereldatlas

De Tiptoi starter set Mijn grote wereldatlas is voor kinderen van 5 tot 8 jaar. In de starter set zit een stift, boek, wereldkaart en een USB-snoer om de stift met de computer te verbinden. Hiermee kun je audiobestanden voor je Tiptoi producten op de stift downloaden. De stift werkt op 2 AAA batterijen (niet bijgeleverd).

Om de batterijen in de stift te plaatsen moet je de oranje behuizing van de stift naar beneden duwen. Dit gaat niet makkelijk en ben er best wel een tijdje mee bezig geweest. Als tip stond er in de beschrijving dat je de punt van de stift op een stevig oppervlak moet drukken en dat het binnenste van de stift zo naar boven schuift. In werkelijkheid ging het niet zo makkelijk, maar uiteindelijk is het gelukt en kon Deon beginnen.

Eerst dien je de stift te activeren door met de stift op het activeringsveld te tippen en dan kun je je taal kiezen.

Mijn grote wereldatlas

De stift is licht in de hand en best dik. Er zit een volumeknop op en dat was ook wel nodig met zijn broertjes in de buurt. Helaas was het nog te lawaaierig en hoorde Deon het niet zo goed, vandaar dat hij de stift zo dichtbij zijn oor houd (de luidspreker zit bovenop de stift). Je kunt ook een hoofdtelefoon op de stift aansluiten, wat natuurlijk ideaal is als het te rumoerig is in huis.

tiptoi starter set mijn grote wereldatlas, mamablog, batboy

Het boek is mooi stevig en bevat meer dan 1500 geluiden en teksten. Het heeft kartonnen bladzijden en is voorzien van een ringband.

tiptoi starter set mijn grote wereldatlas, mamablog, batboy

De stift weet alles

Je kan echt overal op tippen zoals: dieren, gebouwen, mensen of voertuigen en je hoeft niet eens hard te drukken. Een lichte aanraking met de stift op een plaatje en de stift begint te praten. Het geluid is duidelijk en helder en het word makkelijk uitgelegd. Deon vind het raar, want hoe kan het dat de stift alles weet?

‘Meneer Globe’ staat op elke pagina en legt alles uit, maar er is nog veel meer te beleven. Er staan 4 symbolen in het boek wat staat voor; ontdekken, weten, spelletjes (zoek- of tijdspel ook erg leuk) of er wordt een liedje gezongen.

mamablog, batboy, tiptoi starterset mijn grote wereldatlas

Op de bijgeleverde grote poster (54×84 cm) staan de landen van de wereld met alle vlaggen. Tiptoi Mijn grote wereldatlas is heel interessant, leuk, uitdagend én leerzaam zelfs voor boven de 8 jaar ;). Er zit veel afwisseling in en is dus niet heel snel saai, want er valt steeds iets nieuws te ontdekken.

batboy, mamablog, tiptoi starter set mijn grote wereldatlas

Win een Tiptoi starter set Mijn grote wereldatlas

Wil je samen met je kindje de wereld ontdekken? Wij mogen een Tiptoi starter set weggeven!

tiptoi starter set mijn grote wereldatlas, mamablog, batboy

 • Like onze Facebookpagina 
 • Reageer hieronder (met een geldig email adres) of op de Facebookpagina van Batboy en vertel waarom jij dit zou willen winnen.
 • Het liken en/of delen van dit bericht word erg gewaardeerd.

De winactie loopt van 07.11.2017 t/m 15.11.2017. Daarna word de winnaar bekend gemaakt.

 

Helaas deze actie is gesloten. 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 

 

 

87 gedachten over “Tiptoi is leuk én leerzaam”

 1. Hier thuis zijn we groot fan van tiptoi! Naast dat het leuk en interessant is, is het ook nog eens heel leerzaam. Nu onze oudste ook interesse krijgt in de wereld zou hij hier heel blij mee zijn, en kan hij zijn wereld kennis nog meer vergroten op een leuke en speelse manier!

 2. Erg leuk zeg! Heb er wel eens van gehoord maar vindt de aanschaf prijzig. Nu ik jullie ervaring lees denk ik dat dit echt wat is voor onze leer en nieuwsgierige dochter. Ze wil ik steeds meer weten over de wereld om haar heen. Vorige week zat ik al met de wereldkaart voor onze neuzen. Meer deze set kan ze zelfstandig de wereld ontdekken.

 3. Wij kennen tip toi via via en daarom weet ik zeker dat onze kinderen een tiptoi pen fantastisch zouden vinden. Super leuke manier om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Dus zeker welkom

 4. Oh wat leuk! Dit is een super cadeau voor zowel mijn zoon van 9 die veel topo moet oefenen in groep 6 maar de papieren blaadjes erg saai vindt en voor Mn dochter van bijna 5 die graag vakantie bestemmingen uitzoekt!

 5. Ik had het al op het oog voor de verjaardag van mijn zoontje in december. Hij is bijzonder nieuwsgierig en dit zou een ideaal cadeau zijn voor hem!

 6. Ik doe heel graag mee omdat mijn 2 kinderen Tiptoi heel erg leuk vinden. Maar wij hebben maar één pen is dat is dus vaak ruzie. Daarom zou een 2e pen erg handig zijn. En dit boek hebben we nog niet, dus die zou ook welkom zijn. Leuk Sinterklaascadeautje.

 7. Daar hoef ik niet lang over na te denken! Dit is het perfecte cadeau voor onze 6 jarige kanjer. Hij is ook nog eens in december jarig en ik weet 100% zeker dat hij deze set geweldig zal vinden. Hij wil alles weten van de wereld…waar we op vakantie zijn geweest, waar oma al overal geweest is, wie waar woont op de wereld , welke dieren er allemaal op de wereld zijn enz enz enz. Kortom dit is een schot in de welbekende roos! Plus nog eens ontzettend leerzaam TipToi!

 8. Wat gaaf lijkt me dit. Wij zoeken leuke spelletjes om onze zoon uit te dagen. Hij vind dieren erg leuk en landen interessant. Want wat is nou België en wat Nederland? Hier kunnen we hem dat goed mee leren. En waarschijnlijk leren we er zelf ook van. Kunnen we alle lastige kleutervragen ook beantwoorden.

 9. Ik ben dol op educatief speelgoed, heb hier dan ook een aantal leergierige kindjes rondlopen. Momenteel vertel ik ze veel over Afrika. Dit zou mooi aansluiten bij de interesses dus fingers crossed 🤞🏼

 10. Wat een super actie! Ik doe graag mee en maak kans op dit kado! Wat zal onze zoon hier mooi mee spelen als hij wint. Hij is erg nieuwsgierig en leergierig! Super om hem mee te verassen voor sinterklaas!

 11. Dit lijkt me heel erg leuk om te winnen voor mijn neefje! Reis zelf de wereld vaak over en nu kan ik met hem delen waar ik zoal geweest ben! Hij is bijna jarig. Beter cadeau kan ik niet bedenken.

 12. Wij doen graag mee voor dit pakket! Super leuk voor mijn zoontje. Ook het StarWars boek en de globe zal hij heel leuk vinden. En voor mijn jongste heb ik ook al wat leuke uitbreidingen gespot! Maar die moet jammer genoeg nog een jaartje dan wachten:)

 13. Opa Albert van Trigt is altijd bezig met de kleinkinderen..zijn hier 2 dagen en nachten. Spelen. Spelletjes. Dit vindt hij en de kinderen interessant. Oma doet ook alles met ze hoor. Zeer leerzaam dit

 14. Lijkt me super leuk voor mijn mannetje die bijna naar school mag en voor dametje die al op school zit en ALLES wil weten. Fijn dat je er dan een “pen” bij krijgt die “alles” weet (dan hoef ik het niet meer allemaal te weten, lees: op te zoeken) 😉

 15. Hoe gaaf is het om thuis de hele wereld te ontdekken? Dat zouden mijn meiden van 5 en 7 heel graag willen doen. Lekker een tropisch eiland bezoeken, luisteren naar verschillende soorten muziek en daarbij leren van andere culturen. En dat met één klik!!!
  Daarbij kunnen we tiptoi lekker gaan uitbreiden met andere sets.
  Vindt het een zeer leerzaam, verantwoord en educatief cadeau voor mijn meiden.

 16. Oh wat gaaf zeg. Mijn zoontje gaat bijna naar basisschool dus hoe leuk zou ’t zijn om dit al met hem te oefenen. Zo gaaf. Dex heeft een opa van Curaçao en een oma uit Indonesië dus kunnen we Dex mooi laten zien hoe ver dat is 🙂

 17. Wat een leuke actie!! wij reizen heel veel en in de slaapkamer hangt al een heel groot (kinder)wereldkaart. De kids vinden heel interessant om ernaar te kijken, dus deze interactive wereldatlas zou fantastisch voor ze zijn 🙂

 18. Aangezien mama Toerisme heeft gestudeerd en we het liefst zo vaak mogelijk op vakantie gaan (tsja wie niet?!) , is het enorm leuk dat onze 2 kids nog iets meer van de wereld gaan leren. Maar wel op een speelse manier ! Super toch om op deze manier de continenten te “bezoeken”? En als ze wat ouder zijn doen we het hopelijk een keer in het “echt”. Misschien hebben we dan geen gids nodig om ons rond te leiden 😉 We zijn enorm benieuwd naar Tiptoi…

 19. Ooh dit lijkt me super leuk voor mijn zoon die eind december 6 jaar word hij is erg leergierig en heeft op zijn lijstje de startersset neer geplakt dat die die graag wil misschien kan ik hem met deze prachtige set verassen 😁

 20. Wat wen gave prijs, dit lijkt me zo leuk om met de kinderen de wereld te kunnen ontdekken. Leren over vreemde landen, terug kijken naar het land waar we op vakantie waren

 21. Super leuk! Onze oudste speelt ontzettend graag met tiptoi en onze jongste wil nu erg graag haar eigen pen hebben. Dus dit zou mooi uitkomen.

 22. Super cool!! Ik zou echt heel graag willen winnen voor mijn zoontje Sam! Dit staat echt super hoog op zijn lijstje voor 5/12! Hoe leuk zou het zijn als ik hem nu al hiermee kan verrassen! Fingers crossed

 23. Wat een geweldig leuke manier om spelenderwijs steeds slimmer te worden ♡

  Wat een feest zou het zijn voor de kindjes….en ook nog eens een top cadeau voor in de zak van de sint 😉

 24. Wat ern super gave winactie. Wij hebben al tiptop maar met 3 kids steeds de discussie wie er aan de beurt is. Het is zoo leuk om te doen en ze leren en zoveel van. Ik vind het echt speelgoed van Het jaar! Dus ik doe heel heel graag mee!

 25. Mijn zoontje heeft een echte honger naar kennis, maar ik kan hem helaas niet constant geven wat hij nodig heeft omdat er ook nog kleine zus en de baby zijn. Met deze set zou hij zichzelf bezig kunnen houden en bijleren wat hij zelf wil. Ideaal. Ik doe graag mee voor hem.

 26. Pfoe waarom willen wij winnen: net als iedereen omdat het super leuk is natuurlijk! Ook omdat mijn dochter bijna vijf wordt en haar papa de wereld over moet voor werk. Super tof als we samen kunnen ontdekken waar hij allemaal zit met de tiptoi en ik steek er zelf vast ook nog een heleboel van op !

 27. Mijn zoon zou er ook veel plezier aan beleven. Heel leergierig / vind alles interessant. Zo’n leerspel met een pen eens gehad vond hij fantastisch maar is inmiddels veel te makkelijk. Toevallig hebben we vorige week een wereldbol van Marktplaats gehaald als nachtlamp haha vind hij heel boeiend en hebben we besproken volgende zomer 1 muur van zijn kamer te behangen met de wereldkaart dus deze tiptoi start set zou hier zeer welkom zijn! Kan de sint of kerstman hem wellicht nog uitbreiden.

 28. Heel leuk en leerzaam inderdaad. dit is leuk voor beide kinderen; zowel jarno van 4 als elise van 6 gaat dit superinteressant vinden. hier kan ik zelf nog wel wat van leren 😉

 29. Topoi heeft zulke gave dingen! Deze atlas is ook echt weer een topper. Leuk voor mijn drie kinderen om de wereld te ontdekken en ze zo te stimuleren in hun ontwikkeling en om samen plezier te hebben. Denk dat ik er zelf ook nog iets van kan leren 😉

 30. Heel graag doe ik mee voor mijn kleinzoontje van 5, die ook gezien zijn half-Italiaanse roots, steeds meer wil weten over de wereld buiten Nederland!

 31. Wij zijn heel benieuwd naar Tiptoi! Het ziet er erg educatief uit en ik denk dat onze kids het allebei erg leuk zouden vinden.

  We zijn benieuwd…

 32. Oh dat is enorm leuk voor onze 3 kinderen. Leerzaam, lekker spelen, ontdekken. Wat ziet het er gaaf uit. Ik maak graag kans voor ze. Op facebook bericht geliked, gedeeld. Nu duimen maar voor ze. Dan bewaren we het voor de decembermaand. Spannend!

 33. Ik kende Tiptoi nog helemaal niet totdat ik jouw blog las net! Wat lijkt dit me onwijs gaaf! Het lijkt me geweldig om mijn dochtertje, maar ook haar nichtjes hiermee te laten spelen! Spelenderwijs wijzer worden 🙂

 34. Ik heb een kleinzoon van 7 jaar, die heel leergierig is.
  Wij hebben hem dit jaar een verlichte wereldbol op zijn verjaardag gegeven en die staat op zijn kamer op zijn bureau.
  Daar kijkt hij regelmatig op om te zien waar een bepaald land ligt.
  Deze starterset met grote wereldatlas met een Tiptoipen, daar zou hij heel erg blij mee zijn. Dan leert hij de wereld kennen waarop hij leeft.
  Voor hem doe ik graag mee.
  Ik heb geen Facebook om privéredenen, maar ik volg op bloglovin.

 35. Wat super leuk zeg!! Onze oudste dochter Elize van bijna 6 jaar is heel erg geïnteresseerd in de landen van de wereld, zeker sinds de zomer, wij gingen zelf niet op vakantie, maar om haar heen hoorde ze allerlei landen, die zijn we toen samen op gaan zoeken en dat vond ze zo leuk dat we zo’n wereld bol lamp hebben gekocht voor haar en nu wijst ze dus al heel wat landen met de goed naam aan .
  Met deze tiptoi kan ze helemaal op ontdekking gaan en ik ga graag met haar mee op ontdekkingsreis 😉
  Ik vind het ook zo leuk dat je deze tiptoi nog verder uit kunt breiden en er dus nog heel veel jaren super veel plezier van kunt hebben ❤❤
  Dus ik d’Or heel erg graag mee voor dit GEWELDIGE sinterklaas cadeau 🍀🍀🍀

 36. WoW, wat een super gave winactie! Als mama van twee ‘batboys’ van net vier en bijna 6 jaar zouden wij dit dolgraag willen winnen. De oudste batboy bij ons thuis gebruikt tiptoy weleens op school en is hier altijd zo enthousiast over!! Wat zou het leuk zijn als we thuis ook met de tiptoy kunnen spelen! 🤗

 37. Wat een geweldige actie.. onze zoon is zeer leergierig, en wil alles weten over landen en de dieren die daar leven. Hij wordt later de nieuwe Freek vonk zegt hij. Hiermee komt hij al een eindje in de goede richting. Sint zou het geweldig vinden om zijn koppie te zien als hij dit cadeau krijgt.

 38. Ik zou dit erg graag willen winnen voor mijn bijna 6 jarige neefje! Arnold is erg geïnteresseerd in andere landen en vind verschillende culturen ook erg interessant!

 39. Wat een leuke en duidelijke review. Hierdoor denk ik dat het een geweldig kado zal zijn voor onze zoon Sil. Ik maak graag kans hierop.

 40. Helemaal geweldig dit spel, leuk en educatief! Soekketjes doen schept ook altijd zoveel gezelligheid en zo kunnen we de kleintjes ook eens van de tablets etc. weghouden!

 41. Dit lijkt mij geweldig voor mijn kids in het speciaal onderwijs. Voor hen is spelend leren heel belangrijk. En daar sluit deze tiptoi heel goed bij aan! Ik zou dit dan ook graag uitproberen met mijn klas!

 42. Tiptoi is super leuk! We hebben het (nog) niet in huis, maar de kinderen vinden het wel onwijs leuk. Iedere keer als ze bij hun nichtjes thuis komen, wordt hun tiptoi met wereldbol tevoorschijn gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *