valentijnscadeautje, luciferdoosje, fimo klei

Knutsel dit schattige Valentijnscadeautje vol met liefs

Wil je met Valentijnsdag iemand een kleinigheidje geven? Dit schattige Valentijnscadeautje zit vol met liefs en is super leuk om te geven. Wat je nodig hebt is een luciferdoosje en fimo klei. Aan wie ga jij dit cadeautje geven?

Valentijnscadeautje knutselen

De leukste cadeautjes zijn de zelfgemaakte cadeautjes. Hoe leuk is het dan om voor een speciaal iemand zoals oma, opa, papa, mama, je lover of gewoon iemand die je heel erg lief hebt een Valentijnscadeautje te knutselen! In dit kleine doosje zit heel veel liefs en dat is wat je wilt geven op Valentijnsdag!

Dit heb je nodig

 • Fimo klei
 • Luciferdoosje
 • Inpakpapier
 • Lintje

Een doosje vol liefs

Fimo klei

Met fimo klei maak je de mooiste creaties en blijft heel lang goed. Fimo klei is een boetseerklei en wordt heel veel gebruikt voor het maken van sieraden, beeldjes en andere decoraties. De klei hardt niet bij kamertemperatuur, maar moet in de oven. Nadat ze zijn afgekoeld zijn ze hard.

Er zijn ontzettend veel kleuren verkrijgbaar; van neon kleuren tot fimo klei met glitters. Bewaar de klei in een afgesloten bakje zodat het niet uitdroogt. Om dit Valentijnscadeautje te maken hebben wij de kleuren: zwart, wit en rood met glitters gebruikt.

fimo klei, valentijnscadeautje

Wij maakten een liefdes poppetje in een doosje en omdat een luciferdoosje redelijk klein en smal is, is het belangrijk dat je het figuurtje niet te groot en vooral niet te dik maakt, anders kan je het luciferdoosje niet meer dichtschuiven.

Fimo klei is heel makkelijk in gebruik en brokkelt niet. Wanneer je verschillende delen aan elkaar plakt blijft het ook goed zitten en is dus ideaal om mee te werken. Je kan malletjes gebruiken om figuurtjes uit te drukken, maar dit kun je natuurlijk ook uit de hand maken. Wanneer je een mooi dik hartje wilt maken rol je eerst een balletje.

fimo klei

Rol het balletje uit en snijd het diagonaal doormidden. Bevestig de twee delen aan elkaar en maak een gaatje in het hartje daar waar je het lintje door wilt hebben.

valentijnscadeautje, luciferdoosje, fimo klei

luciferdoosje, klei

fimo klei, luciferdoosje

Luciferdoosje versieren

Voordat jouw figuurtje in de oven gaat probeer dan eerst of het doosje dicht kan. Nu het zacht is kun je je figuurtje nog bijwerken. Ben je tevreden? Dan kan het in de oven! Leg je fimo klei op aluminiumfolie of bakpapier en bak ze 20 minuten op 110 °.

fimo, valentijnscadeautje

Terwijl de fimo klei in de oven zit kun je het luciferdoosje gaan versieren. Beplak het met inpakpapier, vilt of verf je doosje en vergeet daarbij ook de binnenkant niet! Maak een gaatje aan één van de korte kanten waar je lintje doorheen gaat, zo schuif je straks makkelijk je luciferdoosje open.

valentijnscadeautje

Met dit Valentijnscadeautje maak je iedereen blij

De fimo klei is snel afgekoeld en je figuurtjes zijn vrijwel meteen klaar om ingepakt te worden. Hoe schattig is dit Valentijnscadeautje! Je kunt er eventueel ook kleine hartjes van fimo klei in stoppen of stop hem vol met confetti, dat is leuk openmaken!

Om het helemaal af te maken kun je er ook nog wat lekkere Valentijns hapjes bij maken zoals bijvoorbeeld deze liefdes koekjes.

valentijnscadeautje knutselen

luciferdoosje, doosje

 

Voor wie wil jij een Valentijnscadeautje knutselen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Linda s ' t op schreef:

  Wat een leuk zelfgemaakt Valentijnscadeau is het geworden, een goede knutsel tip

 2. Jouvence schreef:

  Wat ontzettend schattig dit Valentijn cadeautje! Mijn partner en ik doen nooit echt iets aan Valentijn.

 3. Wat ziet dat er schattig uit zeg!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.