carnaval raamdecoratie, raamversiering

Knutsel zelf deze vrolijke carnaval raamdecoratie

Alaaf! Carnaval 2023 vindt plaats van 18 t/m 21 februari en wie aan carnaval denkt, denkt natuurlijk aan verkleden, gekkigheid, feest, optochten en gezelligheid! Maar ook versieringen mogen niet ontbreken zoals ballonen, slingers, confetti en meer. Ben jij een echte carnaval fan en wil je je huis ook in een feestelijke stemming brengen? Maak dan deze super vrolijke en kleurrijke carnaval raamdecoratie, dan kan het feest pas echt beginnen!

Verkleden & Versieren

Tijdens carnaval is niets te gek! Hoe leuk is het om naar school te gaan in je favoriete verkleedpak of naar een feestelijke carnavalsoptocht te gaan kijken. Verkleden vinden kinderen altijd erg leuk om te doen en hier hebben ze ook een hele verzameling verkleedkleren. Niet alleen om zich tijdens carnaval te verkleden, want waarom zou het niet elke dag kunnen? Zelfs in de zomer wanneer een korte broek nog te warm is, lopen de jongens graag in warme pakken.

Naast verkleden hoort decoratie er natuurlijk ook bij, want zonder slingers géén feestje! Er zijn tal van feestelijke decoratie artikelen te koop waarmee jij je huis helemaal carnaval proof maakt. Denk aan slingers, ballonnen, wand- raamdecoratie en deurversieringen. Je kunt ook zelf lekker gaan knutselen om alvast in de carnavalsstemming te komen. Wij knutselden vrolijke carnaval raamdecoratie en dat staat echt kei gezellig!

Carnaval raamdecoratie knutselen

Maak jij van carnaval een echt feestje? Dan mag de versiering natuurlijk niet ontbreken! Met deze kleurrijke clowntjes word het een gezellige, kleurrijke boel in huis.

Benodigdheden

 • Piepschuimballen
 • Chenilledraad
 • Pomponnetjes
 • Wiebeloogjes
 • Gekleurd karton
 • Crêpepapier
 • Gekleurde veertjes
 • Stiften
 • Paperclips
 • Lintjes of wol

carnaval raamdecoratie, versiering

Zo maak je deze kleurrijke raamversiering

Enthousiast gingen de jongens aan de slag om hun carnaval raamversiering te maken en het resultaat is echt super leuk.

Ophangsysteem

In het hoofdje ( piepschuimbal ) van de clown komt onder en boven een haakje om ze op te hangen. Dit maak je heel eenvoudig van een paperclip. Vouw de paperclip open  (zoals te zien is op de foto hieronder) en knip hem in het midden door met een tangetje. Deze druk je aan de boven- en onderkant in de piepschuimbal.

Hang aan het onderste haakje nog een paperclip om straks de strookjes crêpepapier door te rijgen.

Knip kleine stukjes chenilledraad en gebruik dit voor de haren en teken met stift een mooie grote clownsmond.

raamversiering

decoratie, carnaval

Kies een mooie kleur karton uit en maak hier de hoed van. De hoed kun je versieren met veertjes, pomponnetjes of stiften. Knip een klein stukje van de punt van de hoed, want hier moet nog een lintje door.

carnaval, raamversiering

Kraagje

Van crêpepapier hebben we een kraagje gemaakt, maar je kan ook een kraagje uit gekleurd karton knippen. Kies daarnaast nog meer vrolijke kleuren crêpepapier en knip hier lange stroken van. Deze rijg je door de paperclip.

Haal een lintje door de bovenkant van het haakje en de hoed en je clowntje is klaar om op te hangen.

carnaval raamdecoratie

raamdecoratie, raamversiering

Gezellige Carnaval raamdecoratie

Hoe vrolijk en kleurrijk is deze carnaval raamversiering geworden! Super leuk en feestelijk en deze decoratie kan natuurlijk elk jaar tijdens carnaval weer opgehangen worden.

carnaval, decoratie

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 10 Comments
 1. Elisabeth schreef:

  Wat een leuke knutsel om te maken met kinderen.

 2. Jouvence schreef:

  Wat een leuke raamdecoratie om zelf te knutselen! Vroeger altijd bij een carnavals vereniging gezeten tot een jaar of 7 geleden. Hier bij ons in het dorp zeggen ze trouwens helau in plaats van alaaf. 😉

 3. Sandra schreef:

  Wat een leuk idee zo een raamdecoratie knutselen!

 4. Kijkje in huis ven tuin schreef:

  Wat een vrolijke clowntjes hebben de kinderen geknutseld voor bij het raam

 5. Claire schreef:

  Wat een onwijs leuke DIY! Mijn verjaardag valt altijd rondom carnaval. Ik heb het daarom nog nooit gevierd.

 6. Tessa schreef:

  Wat een super leuke en makkelijk te maken raamdecoatie is dit. Denk dat je dit ook leuk kan doen met Halloween , maar dan met spookjes

 7. Linda Meester schreef:

  Wat een ontzettende leuke en vrolijke knutsel om samen te maken en om op te hangen natuurlijk

 8. Wanda schreef:

  Het ziet er wel ontzettend vrolijk uit allemaal! Ik was als kind totaal niet van het knutselen, gewoon geen geduld voor, maar ik mij prima voorstellen dat kinderen dit juist heel erg leuk vinden om te maken.

 9. Melanie schreef:

  wat een leuk idee voor de carnaval decoratie

 10. Deborah schreef:

  Wat een leuk en creatief idee. Niet eens zo heel moeilijk of duur en de kids zijn weer even zoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.