badkamer inrichten

Een ruimtelijke badkamer inrichten in een paar stappen

Een badkamer is vaak een kleine ruimte, waardoor het soms lastig kan zijn om een ruimtelijke en open sfeer te creëren. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om de badkamer groter, helderder en geruimer te maken. Of je nu beperkt bent door de grootte van de ruimte of gewoon op zoek bent naar een opgeruimde en functionele badkamer, deze vier stappen kunnen je helpen om een optisch ruime en stijlvolle badkamer te creëren.

Tips om een ruimtelijke badkamer te creëren

Een badkamer inrichten is niet makkelijk en je moet met veel dingen rekening houden. Denk hierbij aan sanitair, kleurgebruik en opbergruimte. Bedenk van te voren welke stijl je het wilt inrichten en maak eventueel een moodboard.

Om je een handje op weg te helpen hebben we hier enkele tips om een ruimtelijke badkamer te creëren.

Kies een licht kleurschema

Een licht kleurenpalet kan de badkamer een open en ruimtelijke uitstraling geven. Het gebruik van wit, crème of pastelkleuren op de muren, vloeren en plafonds kan de ruimte optisch groter laten lijken. Kies je liever voor een badkamer in een en dezelfde kleur? Dat kan ook. Kies voor een lichte kleur zoals beige en combineer dit met een accentmuur of accessoires, afkomstig uit hetzelfde kleurenpalet.

ruimtelijke badkamer

Investeer in opbergoplossingen

Een overvloed aan spullen kan de ruimte klein en benauwd maken. Investeren in opbergoplossingen, zoals een kolomkast, wastafelmeubel en een spiegelkast, helpt de badkamer opgeruimd en georganiseerd te houden. Hierdoor blijft er voldoende loopruimte over en straalt het geheel een rustige en ruimtelijke sfeer uit. Het gebruik van meubels die meerdere functies hebben, zoals een badkamermeubel of wastafelmeubel met ingebouwde opbergruimte, maakt de ruimte een stuk efficiënter.

Creëer hetzelfde effect in je toiletruimte door te kiezen voor stijlvolle fonteinkasten. Hier kun je alle gastendoekjes en damesartikelen in kwijt.

badkamer

Gebruik spiegels en verlichting

Spiegels zorgen voor reflectie en kunnen daardoor de illusie wekken dat een ruimte groot is. Kies daarom voor spiegels. Wanneer je de spiegel tegenover een raam plaatst, lijkt de ruimte optisch een stuk groter dan hij is. Heb je geen raam in de badkamer? Hang dan twee spiegels tegenover elkaar voor hetzelfde effect.

Met alleen spiegels ben je er nog niet. Wie de ruimte groter wil laten lijken, kiest voor voldoende verlichting. Denk hierbij aan enkele mooie wandlampen, in combinatie met opbouw spotjes verspreid over het gehele plafond. Hierdoor wordt elk deel van de badkamer optimaal belicht, waardoor er een ruimtelijk effect ontstaat.

ruimtelijke badkamer

ruimtelijke badkamer inrichten

Wees voorzichtig met accessoires

Het vermijden van rommel en overbodige spullen in de badkamer is belangrijk om de ruimte opgeruimd te houden. Probeer het aantal accessoires en decoraties te beperken en geef prioriteit aan functionele elementen, zoals handdoekenrekken en zeepdispensers. Dit kan bijdragen aan een rustige sfeer. Less is more!

Wil je weten welke accessoires je goed in een badkamer kunt plaatsen? Doe online badkamer inspiratie op en bekijk welke accessoires goed passen bij jouw badkamerstijl.

ruimtelijke badkamer inrichten

 

 

 

In welke stijl heb jij jouw badkamer ingericht?

 

 

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Jouvence schreef:

    Wij hebben een kleine en suite badkamer en hebben vooral met lichte kleuren gewerkt en slimme manieren van opbergen (fonteinkast en spiegelkast bv).

  2. nicole orriens schreef:

    Lichte kleuren vind ik een hele mooi tip. Daarmee krijg je ook meteen een ruimtelijk gevoel vind ik altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.