nagels, gellak, nagellak, verwijderen

Deze gellak blijft zeker twee weken zitten en is eenvoudig zelf te verwijderen

Als je je nagels een mooi kleurtje hebt gegeven wil je natuurlijk ook dat het lang én mooi blijft zitten. Bij veel soorten gewone nagellak is de mooiigheid er na een week al af en begint het af te bladeren. Gellak daarentegen blijft veel langer en ook mooi zitten. Nadeel is wel dat het je eigen nagels kan beschadigen en lastig is om te verwijderen. Ik heb een nagellak die zeker twee weken blijft zitten en heel eenvoudig te verwijderen is.

Gellak voor je nagels

Je hebt er vast wel eens van gehoord: gel nagellak. Deze nagellak is een combinatie van stoffen die je onder een LED of UV lamp moet uitharden. Door de lamp droogt de gellak sneller dan gewone nagellak. Het voordeel van gellak is dat het weken goed én niet geheel onbelangrijk, mooi blijft zitten. Je kunt het gebruiken voor kunstnagels, maar ook voor natuurlijke nagels.

Kunstnagels heb ik niet, maar gellak kun je ook prima gebruiken op je eigen nagels. Dit heb ik een keer laten doen, maar was voor mij niet echt een succes. Het blijft wel heel lang zitten (totdat de kleur je tegen gaat staan), maar het verwijderen van de gellak op je eigen nagels is echt een hele klus! Het heeft mijn nagels ook geen goed goed gedaan. Ze waren dun en broos en ik dacht eens, maar nooit meer.

Toch loop ik nu al een tijdje met gellak op mijn nagels. Deze is heel eenvoudig te verwijderen en brengt geen schade aan je nagels aan.

Stap voor stap je nagels lakken

Bij Mistero Milano kun je terecht voor al je favoriete kleuren gellak en de bijbehorende accessoires en het is echt een feestje om uit te pakken! Ik ontving een prachtige gellak set wat bestaat uit:

 • Drie verschillende kleuren gellak.
 • Nail prep.
 • Primer (niet gebruiken wanneer je gebruik maakt van peel off).
 • Peel off base coat.
 • Top coat.
 • Mobiele nagellamp (ideaal om mee te nemen dankzij het handige formaat).

nagellak, gellak

gellak, nagels

Ik koos 3 gellak kleurtjes uit:

 • Got my nails done
 • Ivy’s Embrace
 • Peanut for Sadness

 • Eerst geef je je nagels een kleine manicure door je nagelriemen zo ver mogelijk naar achter te duwen en de overtollige velletjes te verwijderen.
 • Vijl je nagels in de gewenste vorm en matteer de nagelplaat voorzichtig met een vijl. Door je nagels mat te maken hecht de lak beter.
 • Ontvet je nagels met een cleaner.
 • Daarna begin je met de nail prep. Wanneer je geen kunstnagels hebt, maar toch gellak wilt gebruiken zonder dat je je eigen nagels schade toe brengt, maak je gebruik van nail prep. Dit is een speciale onderlaag wat werkt als een soort dubbelzijdig tape. Dit laat je ongeveer een minuut drogen aan de lucht en brengt het twee keer aan.
 • Breng nu een dun laagje peel off base coat aan. Houd er rekening mee dat je steeds een vrije rand tussen het product en de nagelriemen houd. De peel off coat breng je ook twee keer aan en laat je drogen aan de lucht. Daarna voelt het nog wel een beetje plakkerig.

nagellak, gellak

gellak, nagellak

 • Na deze stappen kun je je favoriete gellak kleur kiezen. Het is heel belangrijk dat je dit heel dun aanbrengt anders laat de lak snel los wat mij in het begin vaak is overkomen!
 • Laat de gellak uitharden onder de UV lamp.
 • Breng een tweede (dun laagje) gellak aan en laat dit ook weer uitharden onder de UV lamp.
 • Als laatste breng je een laagje top coat aan en dit laat je ook weer uitharden onder de lamp.

 

Het verwijderen van de nagellak

Wanneer je gebruik maakt van nail prep is het verwijderen van de gellak echt super eenvoudig! Met een houten stokje (of met je eigen nagels) schraap je de peel off van je nagelplaat, net als een sticker. En zo eenvoudig gaat dat ook!

Wat vind ik van deze gel nagellak?

In het begin ging het niet zo goed, want ik bracht de lakjes er te dik op met gevolg dat de lak er zo weer afbladerde.

De tijd dat je je nagels onder de lamp houd en daarna meteen droog en uitgehard zijn klopt niet helemaal. De lamp kun je instellen op 30 of 60 seconden, maar ook na 3 minuten voelden mijn nagels nog plakkerig en waren ze dus nog niet goed uitgehard.

Met de peel off zou je gellak zeker 2 weken mooi moeten blijven zitten. Dit ligt natuurlijk ook aan hoe vaak je bijvoorbeeld met je handen in het water zit (afwassen e.d.). Na twee weken zit mijn nagellak er nog steeds op zonder dat het afgebladerd is. Wel zie je bovenaan wat witte randjes en natuurlijk de uitgroei. Na deze twee weken heb ik de gellak ook verwijderd en vond ik het tijd voor een ander kleurtje en echt mooi zag het er ook niet meer uit.

gellak, nagellak, nagels

De voordelen van gellak

 • Gellak is makkelijk aan te brengen.
 • Zijn in alle kleuren verkrijgbaar.
 • Blijft lang én mooi zitten.
 • Redelijk snel droog.
 • Je hoeft niet meer naar een manicure voor mooie nagels.
 • Met peel off is de gellak heel eenvoudig te verwijderen, zonder dat je je eigen nagels beschadigd.

Nadelen

Zelf ben ik positief, maar er zijn wel een paar nadelen:

 • Duur in aanschaf.
 • Je hebt veel lakjes nodig én een UV lamp voordat je kan beginnen.
 • Gellak is niet snel te verwijderen met een watje en nagellak remover. Hiervoor moet je wel even gaan zitten.

Gewone nagellak inruilen voor gellak?

Om de gellak aan te brengen moet je wel even rustig de tijd nemen, want je moet nogal wat stappen ondergaan.

Het uitharden valt mij wel tegen, want als de lamp uit is wil ik ook dat mijn nagels droog zijn en niet plakkerig aanvoelen of bang moet zijn dat ze kunnen beschadigen, omdat ik ergens tegenaan stoot (ik moet namelijk altijd naar de wc als ik mijn nagels heb gelakt).

Wel vind ik dat de gellak lang en goed blijft zitten, mits je het dus niet te dik aan brengt. Hier moet je bij deze lak wel echt rekening mee houden! Nu ik alle benodigdheden heb zou ik mijn gewone nagellak wel willen inruilen voor gellak.

Lak jij je nagels vaak en gebruik je dan gewone nagellak of gellak? Zou je gellak ook willen proberen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 18 Comments
 1. Lindaschrijfthetop schreef:

  Wat een goed informatief blog er is me veel duidelijk geworden over gewone nagellak en gel nagellak. Ik gebruik de gewone ik heb te weinig geduld

 2. Gabrielle schreef:

  Wow dit is echt een goede uitvinding! Zelf ga ik altijd naar een salon om het te laten verwijderen en opnieuw te plaatsen.

 3. jasmina schreef:

  het is jammer dat ik zo een verschrikkelijke nagelbijter ben

 4. rachel schreef:

  ik heb ook een set staan met lamp en al maar na een paar keer was mijn geduld op haha, net wat je zegt je moet er wel even de tijd voor nemen en uhh ja dat geduld heb ik niet haha dus ik pak een gewone lak nu

 5. Tessa schreef:

  Dat klinkt goed. Helaas kan ik vanwege werk geen nagellak dragen

 6. Mandy schreef:

  Ik gebruik ook altijd gellak, ik moet me er vaak even toe zetten om er mee bezig te gaan maar ben altijd heel blij met het resultaat

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ben erg laks als het om dit soort dingen gaat, dus ik vind het heel veel werk moet ik bekennen. Maar het resultaat is wel heel mooi.

 8. Cynthia schreef:

  Duidelijke en eerlijke review. Ik snap dat je toch overstapt naar de gellak. Jammer dat de lak niet zo snel droogde als verwacht. Zeker als je naar het toilet moet. 😉

 9. Caroline schreef:

  Ik ga elke 3 weken naar de nagelsalon voor een gellak behandeling. Zelf thuis doen lijkt me ook wel leuk, maar ik weet niet of ik het zo secuur kan aanbrengen als ze in de salon doen.

 10. Amina schreef:

  Wauw, wat een mooie kleur zeg. Helemaal in de herfst mood hiermee. En grappig, ik ben weer terug naar gewone lakjes. Kijken hoe lang ik dat vol hou, want gellak vind ik altijd zo mooi en blijft mooi lang zitten.

 11. Rory schreef:

  Nope. Ooit ook geprobeerd en echt, het ziet er prachtig uit. Maar het lukt 7 van de 10 keer niet zo goed plus het kost mij teveel tijd. Ik moest hardop lachen bij je zin: “ik moet namelijk altijd naar de wc als ik mijn nagels heb gelakt” want dat is zó herkenbaar. Net als niezen wanneer je mascara opbrengt. Altijd. Gewoon altijd! En ik stoot ook echt precies in die eerste precious momenten met mijn nagels ergens tegenaan. Gewoon niet mijn ding. Dus dan toch maar liever gewone nagellak.

 12. Wanda schreef:

  Ik heb zo weinig geduld voor dit soort dingen, dat ik er gewoon niet eens aan begin. Ik gebruik ook alleen maar in de zomer nagellak en zelfs dan is het mij soms al te veel moeite.

 13. Janet schreef:

  Oh het is al lang geleden dat ik gellak heb gebruikt, maar ik vind het inderdaad ideaal dat het zo lang blijft zitten.

 14. Tania schreef:

  Sinds vorig jaar gebruik ik ook gellak en ik kan niet meer zonder. Ervoor lakte ik mijn nagels af en toe want ik had het geduld niet bij het drogen. Ok bij gellak duurt het langer maar dan is het ook ineens droog

 15. Oh jeeh, door corona heb ik zelfs de moeite niet meer genomen om mijn nagels te lakken.
  Zo lang geleden dat ik nog even gellak heb aangebracht.
  Na het lezen van je artikel heb ik er wel zin in.
  Tijd om mijn spullen weer even boven te halen.

 16. Youri schreef:

  Wellicht een beetje een late reactie, maar ik verbaas me over het feit dat gellak langer zou drogen dan gewone nagellak.
  Gellak is gewoon uitgehard na die 60 seconden. Dat het blijft plakken klopt ook, want die plaklaag is de basis voor je volgende laag. Pas na het aanbrengen en uitharden (ook gewoon 60 seconden) van de topcoat kun je met het juiste materiaal die plaklaag eraf poetsen, omdat er geen volgende laag bij komt.
  Kortom ik ben fan van gellak!
  Bij gewone nagellak moest ik juist lang wachten en stootte ik inderdaad mijn vingers of bleef er weer eens met een andere vinger op hangen tijdens het lakken, met gellak kun je heel simpel je ene hand volledig lakken en daarna ongestoord en zonder problemen je andere hand.

 17. monique schreef:

  Ik ben ook fan van gellak. Supermooi. Nu heb ik peeloff nagellak gekocht. Het enige is dat het moeilijk eraf te halen is. Heb de bovenste laag een beetje opgeruwd en laten weken in een bakje warm water, maar lukt niet.
  Wat doe ik verkeerd?
  Groet

 18. monique schreef:

  Ik ben ook fan van gellak. Supermooi. Nu heb ik peeloff nagellak gekocht. Het enige is dat het moeilijk eraf te halen is. Heb de bovenste laag een beetje opgeruwd en laten weken in een bakje warm water, maar lukt niet.
  Wat doe ik verkeerd?
  Groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.