hotstone, massage

Dit is waarom jij ook een hot stone massage zou moeten nemen

Gespannen spieren, zere rug, pijn in mijn nek, vermoeid, daar wilde ik vanaf. Een massage bij een Spa leek mij een goed idee om me eens helemaal te laten ontspannen, maar wat voor een massage zou ik doen? Ik zocht wat op internet en zo kwam ik terecht bij een hot stone massage. Geen idee wat ik me er van voor moest stellen, maar dit leek me wel wat en terwijl de kinderen op school zaten kreeg ik een heerlijke massage.

Wat is een hot stone massage?

Bij een hot stone massage wordt je lichaam gemasseerd met stenen van ongeveer 45°C. Hiervoor worden basaltstenen gebruikt, welke goed warmte kunnen vasthouden. De warmte en de druk van de stenen dringen diep door in je spieren en verlicht zo spanningen.

Voordelen van een hot stone massage:

 • Draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam
 • Voert afvalstoffen af
 • Stimuleert de organen
 • Brengt het lichaam meer in balans
 • Verhelpt pijn
 • Ontspant de spieren
 • Vermindert stress
 • Beter slapen
 • Flexibeler gewrichten
 • Geeft je immuniteit een boost

Waarom (g)een massage?

Voor jaren geleden al voordat ik kinderen had heb ik mij eens laten masseren, maar weinig kan ik me daar nog van herinneren. Daarna ben ik eigenlijk nooit meer naar een wellnesscenter gegaan. De reden? Geen idee, ik gun me daar zelf niet echt tijd voor te druk met andere dingen. Maar omdat ik de laatste tijd zo gespannen ben en last heb van mijn spieren leek mij dit een goed moment om eens een uurtje ontspanning te boeken, zomaar op een normale doordeweekse dag.

Mijn ervaring met een hot stone massage

Tuurlijk heb ik er wel eens van gehoord, een hot stone massage, maar wat ik me ervan voor moest stellen geen idee. Het leek me wel een hele fijne massage met warme stenen op je lichaam wat je spieren heerlijk doet ontspannen en dus boekte ik voor mezelf een heerlijk uurtje. Ik kwam terecht via het internet bij een wellness en beautyboerderij in Vasse: De Kroesweffer en eindelijk was daar de dag voor ontspanning.

hot stone, massage

Ik kwam aan bij een landelijke boerderij wat er werkelijk prachtig uitziet en stapte naar binnen. Daar werd ik vriendelijk ontvangen en mocht buiten op het terras plaatsnemen. Het was heerlijk weer en genoot even van de stilte.

massage, hot

hotstone, ontspannen

De massage

Na even buiten op het terras te hebben gezeten werd ik opgehaald en mocht ik gaan liggen. Er was keuze uit drie heerlijk geurende oliën en alhoewel ze me allemaal even lekker leken koos ik voor lavendel. De hot stone massage die ik heb geboekt duurde 50 minuten en daarbij werd mijn hele lichaam gemasseerd. Met mijn hoofd mocht ik door een gat naar beneden kijken, waar natuurlijk niks te zien was en dus besloot ik om mijn ogen te sluiten, want dat hoort als je je wilt ontspannen. Dat vind ik altijd wel lastig, mezelf ontspannen en aan niks denken. Er spookt altijd van alles door mijn hoofd, de meest onzinnige dingen, maar ik deed een poging.

Ze begon met mijn rug die ze insmeerde met de warme lavendel olie. Ik dacht dat er meteen stenen op mijn rug gelegd zouden worden, maar ze begon de massage met haar handen, wat echt heerlijk was. Het duurde best lang dat ik dacht of ze misschien zou zijn vergeten dat ik een hot stone massage zou hebben geboekt? Ik vond het stom om te vragen en dus sloot ik mijn ogen weer totdat ik schrok van een hete steen op mijn rug. Jeetje ja het heet natuurlijk niet voor niets een hot stone massage, maar ik vond het best heet.

Mijn rug werd gemasseerd, mijn armen, nek, schouders, benen en voeten. Met de hand en met de hete stenen, waar ik later wel aan gewend was en het was echt heel fijn. Eindelijk begon ik me een beetje te ontspannen toen ze opeens zei: ”Ben je nog wakker?”. Best duf reageerde ik en dacht: ”zijn de 50 minuten nu al om?”

Ontspannen

Gelukkig was het nog niet klaar, want nu was de voorkant aan de beurt. Ik kreeg een heerlijke voetenmassage, mijn benen werden gemasseerd en ze vroeg of ze ook mijn gezicht mocht masseren en ik zei ja. Opgemaakt (net zo als anders) ben ik de deur uitgegaan en terwijl ze met olie mijn gezicht masseerde dacht ik aan mijn make-up. Ik zie er straks niet uit met uitgelopen make-up, dacht ik. Haar handen met olie gingen door mijn haar om mijn hoofdhuid te masseren en ik kon alleen maar denken aan de vette olie in mijn haar terwijl ik het net had gewassen.

Ik probeerde mijn verstand op nul te zetten en zei tegen mezelf waar ik me nu zo druk om maakte, hier moet je van genieten en dus probeerde ik niet te denken aan hoe ik er na de tijd zou uitzien. Met een warme handdoek ging ze over mijn gezicht om de olie te verwijderen en dacht: ”nu zie ik er helemaal niet meer uit”. Helaas waren de 50 minuten zo voorbij en ik mocht nog even blijven liggen. Na een paar minuten kwam ze weer terug en mocht ik mij aankleden. Ik voelde me heel licht en zen, maar ook heel duf, heel gek.

Nagenieten en goed drinken

Het is belangrijk, is mij vertelt, dat je na de massage goed drinkt. Hierdoor voert je lichaam de afvalstoffen af. Dus daar zat ik dan met een ontploft vettig kapsel en uitgelopen make-up alsof ik een wilde nacht achter de rug had. Ik was nog een beetje duffig en dronk rustig mijn glas water op nog nagenietend van de heerlijke massage. Dit had ik veel eerder moeten doen en dat ga ik ook zeker vaker doen (zonder al te veel make-up 😉 ) en hopelijk lukt het me dan om mijn hoofd ook meer leeg te krijgen en niet steeds aan onzin dingen te denken en me druk te maken, maar echt te genieten.

hot stone, massage, ontspannen

Een hot stone massage is echt een aanrader!

Ik raad het iedereen aan die zich vermoeid voelt, last van spanningen heeft, maar ook gewoon om zelf eens even helemaal tot rust te komen. Je voelt je daarna echt heerlijk en dat moet je jezelf echt gunnen! Ik kijk al uit naar een volgende keer, die zeker snel komen gaat. Het liefst zou ik elke week naar De Kroesweffer heengaan, ze hebben daar nog zoveel meer. Dit is ook een heerlijk Moederdag cadeau waar je mij heel blij mee zou maken. Het was een heerlijk uurtje ontspanning en ik kan er weer even tegenaan.

Heb jij wel een een hot stone massage gehad en hoe vond je dat? Vind je het makkelijk om jezelf te ontspannen en aan niks te denken en je helemaal over te geven of spookt er ook van alles door je hoofd?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  Dit lijkt me zeker wel een keer fijn en ontspannend. Zeker na het afgelopen jaar waarin iedereen in het gezin de hele tijd voortdurend thuis waren… Ik kan dat wel gebruiken.

 2. Lindaschrijfthetop schreef:

  Wat heerlijk en wat goed te weten dat het jou goed bevallen is. Ik heb wel eens een gewone massage en een verpakking laten doen, heerlijk!

 3. Kiki hasselton schreef:

  Ik heb het nog nooit gehad, maar nu ik dit lees lijkt het mij wel wat

 4. Frederique schreef:

  Ik ben 100% overtuigd. Ik heb er nooit zelfs aan gedacht om zoiets te doen maar ik heb altijd een erg gespannen nek en schouders dus het lijkt me heerlijk. Ook om gewoon even helemaal te ontspannen en niet met 100 dingen bezig te zijn.

 5. Mieke | Miek's Mind schreef:

  Ik weet dat het goed is voor je maar ik vind het allemaal veel te warm en ik ben dol op massages maar die stenen zijn mij te warm

 6. Corrina schreef:

  Dit ga ik eens doen mijn schoonheidsspecialiste doet het ook
  Lijkt me wel wat

 7. Rachel schreef:

  het is heerlijk die hot stones en wij hebben ze ook zelf thuis, en eens in de zoveel tijd is het helemaal lekker even uitpakken met die dingen

 8. Amina schreef:

  Ik heb al een keer of 5 deze massage gehad en elke keer is het echt zo’n feestje. Ik heb trouwens ook gelezen dat massages echt bijdraagt aan herstel van het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Dat het ook onderdeel van ons leefpatroon zou moeten zijn. Je hebt me weer geïnspireerd om weer eens een massage te boeken! Maar eerst uit eten morgen 😜💃

 9. Marie de Jonge schreef:

  Bedankt voor het delen van je ervaring met een hot stone massage! Ik zou graag een massage willen boeken om beter te kunnen slapen en te kunnen ontspannen. Vooral mijn rug en mijn nek zijn erg gespannen. Goed om te weten dat deze soort massage ook verlichting biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.