eeltsokken, action

Eeltsokken van Action

Heb je last van eelt op je voeten en wil je graag dat je voeten er weer mooi en verzorgd uitzien, maar geen zin om het weg te vijlen? Bij Action kocht ik speciale eeltsokken en na 2 dagen hingen de vellen aan mijn voeten! 

Eelt

Eelt ontstaat door teveel druk en wrijving en is geelachtig van kleur. Het komt voor op de bal van de voet, op of onder de tenen of op de hiel. Over het algemeen kan eelt geen kwaad, maar fraai is anders en soms kun je er ook last van hebben.

Bij Action kocht ik eerder al eens gel sokken, waar je heerlijk zachte voeten van krijgt en nu kocht ik eeltsokken: voor zachte voeten zonder eelt.

eeltsokken, mamablog, batboy

Eeltsokken

De eeltsokken zijn voor eenmalig gebruik en kosten € 1,69. Was voor gebruik je voeten en verwijder nagellak. De eeltsokken lijken op plastic zakken en er zitten 2 plakstrips bij om de sokken vast te maken.

mamablog, batboy, eeltsokken

De bovenkant van de sokken knip je los en dan kun je ze aantrekken. Doe dit op een tijdstip dat je tijdelijk niet in de benen moet, want de sokken moet je 90 à 120 minuten aanlaten. Je voeten moeten in staande positie blijven om te voorkomen dat de gel uit de sokken loopt.

Na 90 minuten te hebben stilgezeten had ik geen zin meer en heb mijn voeten met warm water afgespoeld.

eeltsokken, mamablog, batboy

Vervellen

Door de speciale gel in de eeltsokken wordt de aanmaak van de nieuwe huidcellen op de voeten versneld. Tijdens het vervellen mag je geen lotion of crème op je voeten smeren, maar wel elke dag even weken in een voetenbak met warm water.

Na 2 dagen begonnen mijn voeten al te vervellen en ik schrok me kapot. De vellen hingen aan mijn voeten en ik dacht dat ik straks geen huid meer over had, is dit wel goed?

eeltsokken, mamablog, batboy

eeltsokken, mamablog, batboy

Branderig gevoel

’s Avonds in bed voelden mijn voeten een beetje branderig, niet echt heel prettig. Daarbij schaamde ik me om op mijn teenslippers te lopen, want het zag er ook nog eens heel goor uit.

De huid mag je niet zelf los trekken, maar ik heb het wel heel voorzichtig verwijderd. Het vervellen duurt ongeveer 1 à 2 weken. Na ruim een week had ik het ergste al achter de rug en het branderige gevoel was na een week ook verdwenen.

eeltsokken

Mijn voeten zien er nu al stukken beter uit en heb ook de gelsokken aangetrokken voor extra zachte voeten. Niet alles is weg, maar dat mag ook niet. Je voeten hebben immers wel een beschermlaag nodig en een dun laagje is heel normaal.

De sokken mag je niet dragen op open wonden of beschadigde en geschaafde huid. Tijdens zwangerschap of bij diabetes, raadpleeg een arts voor gebruik.

eeltsokken, mamablog, batboy

Hoe verwijder jij eelt van je voeten?

 

 

 

 

 

6 gedachten over “Eeltsokken van Action”

  1. Wauw, deze sokken lijken effectief te werken! Ikzelf zou het niet zo aandurven met deze methode, het lijkt me niet helemaal gezond. Zelf gebruik ik altijd de voetvijl van Footlogix en een verzorgende voetencrème om eelt te verwijderen van mijn voeten. Dit is echt de beste voet- of eeltvijl die ik ooit ben tegengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *