eeltsokken, action

Eeltsokken van Action

Heb je last van eelt op je voeten en wil je graag dat je voeten er weer mooi en verzorgd uitzien, maar geen zin om het weg te vijlen? Bij Action kocht ik speciale eeltsokken en na 2 dagen hingen de vellen aan mijn voeten! 

Eelt

Eelt ontstaat door teveel druk en wrijving en is geelachtig van kleur. Het komt voor op de bal van de voet, op of onder de tenen of op de hiel. Over het algemeen kan eelt geen kwaad, maar fraai is anders en soms kun je er ook last van hebben.

Bij Action kocht ik eerder al eens gel sokken, waar je heerlijk zachte voeten van krijgt en nu kocht ik eeltsokken: voor zachte voeten zonder eelt.

eeltsokken, mamablog, batboy

Eeltsokken

De eeltsokken zijn voor eenmalig gebruik en kosten € 1,69. Was voor gebruik je voeten en verwijder nagellak. De eeltsokken lijken op plastic zakken en er zitten 2 plakstrips bij om de sokken vast te maken.

mamablog, batboy, eeltsokken

De bovenkant van de sokken knip je los en dan kun je ze aantrekken. Doe dit op een tijdstip dat je tijdelijk niet in de benen moet, want de sokken moet je 90 à 120 minuten aanlaten. Je voeten moeten in staande positie blijven om te voorkomen dat de gel uit de sokken loopt.

Na 90 minuten te hebben stilgezeten had ik geen zin meer en heb mijn voeten met warm water afgespoeld.

eeltsokken, mamablog, batboy

Vervellen

Door de speciale gel in de eeltsokken wordt de aanmaak van de nieuwe huidcellen op de voeten versneld. Tijdens het vervellen mag je geen lotion of crème op je voeten smeren, maar wel elke dag even weken in een voetenbak met warm water.

Na 2 dagen begonnen mijn voeten al te vervellen en ik schrok me kapot. De vellen hingen aan mijn voeten en ik dacht dat ik straks geen huid meer over had, is dit wel goed?

eeltsokken, mamablog, batboy

eeltsokken, mamablog, batboy

Branderig gevoel

’s Avonds in bed voelden mijn voeten een beetje branderig, niet echt heel prettig. Daarbij schaamde ik me om op mijn teenslippers te lopen, want het zag er ook nog eens heel goor uit.

De huid mag je niet zelf los trekken, maar ik heb het wel heel voorzichtig verwijderd. Het vervellen duurt ongeveer 1 à 2 weken. Na ruim een week had ik het ergste al achter de rug en het branderige gevoel was na een week ook verdwenen.

eeltsokken

Mijn voeten zien er nu al stukken beter uit en heb ook de gelsokken aangetrokken voor extra zachte voeten. Niet alles is weg, maar dat mag ook niet. Je voeten hebben immers wel een beschermlaag nodig en een dun laagje is heel normaal.

De sokken mag je niet dragen op open wonden of beschadigde en geschaafde huid. Tijdens zwangerschap of bij diabetes, raadpleeg een arts voor gebruik.

eeltsokken, mamablog, batboy

Hoe verwijder jij eelt van je voeten?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Marian Zw schreef:

  Wow dat ziet er echt wel heel heftig uit hoor! Ik hou het nog wel even bij mijn Scholl voetvijl

 2. Deborah schreef:

  Wow bizar!! Nog nooit van deze methode gehoord.
  Effectief is het in ieder geval wel!
  Ik gebruik zelf zo’n schuurblokje en crème. Verder doe ik er niks aan.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Fijn dat het goed geholpen heeft zeg. Ik heb ooit ook eens zulke sokken geprobeerd maar die waren toen geloof ik wel 14,-.

  Ik vond je review zo goed, dat ik hem gedeeld heb op mijn review blog !

 4. Simone schreef:

  Wauw… ik vraag me eerlijk gezegd wel af hoe gezond dit is… haha.

 5. Danielle schreef:

  Oeh ik word akelig van die losse vellen haha maar het ziet er wel heel effectief uit. Ik heb zelf diabetes dus durf dat soort dingen niet te gebruiken

 6. Matthijs schreef:

  Wauw, deze sokken lijken effectief te werken! Ikzelf zou het niet zo aandurven met deze methode, het lijkt me niet helemaal gezond. Zelf gebruik ik altijd de voetvijl van Footlogix en een verzorgende voetencrème om eelt te verwijderen van mijn voeten. Dit is echt de beste voet- of eeltvijl die ik ooit ben tegengekomen.

 7. Dinie schreef:

  Ik zou graag willen weten hoe vaak je dit moet herhalen om na twee weken vrij te zijn van de dikke eeltlaag. Zoals ik het begrijp, zijn de sokken voor eenmalig gebruik. Betekent dit dat je elke dag nieuwe sokken moet gebruiken of is het de bedoeling dat je dit bijvoorbeeld 1 keer in de week doet?

  • Batboy schreef:

   Hi Dinie,
   Het is niet verstandig om elke dag te gebruiken. Het proces duurt namelijk een paar dagen. Eén keer in de week dus ook niet. Je voeten moeten wel rust krijgen. Heb je het ondertussen al geprobeerd?

  • Sonja schreef:

   Hoi Dini, je gebruikt deze ‘sokken’ als een soort masker. Geloof dat je ze eens in de 6 weken mag herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.