batboy, mamablog, schultüte

Een monsterlijke Schultüte

Deze week beginnen de scholen en gaat Deon voor het eerste naar de Grundschule. Zo’n eerste dag is natuurlijk best spannend. Met een Schultüte word de dag een beetje leuker gemaakt en dus ging ik aan de slag om een monsterlijke Schultüte te maken. 

Schultüte

De eerste schooldag word in Duitsland groots gevierd. Daarbij hoort traditiegetrouw ook een Schultüte en deze mag echt niet ontbreken.

Een Schultüte (grote puntzak) word gemaakt van papier of karton. Je kan ze kant en klaar kopen of zelf één knutselen. Hij word gevuld met snoep, speelgoed en schoolbenodigdheden en vol trots lopen ze ermee naar school.

Ik heb er nog helemaal geen ervaring mee, dus wilde ik het mezelf niet al te moeilijk maken. Heel toevallig zag ik bij een kringloop in Nederland een paar grote Schultüten liggen en ik kocht er meteen 3 (dan heb ik ze alvast op voorraad voor de andere 2 😉 ).

Monster

Van de Schultüte wilde ik graag een monster maken. Bij Action kocht ik 2 harige kussenhoezen en op de rommelmarkt scoorde ik een Vikings helm.

schultüte, mamablog, batboy

Eerst heb ik twee gaten in het karton geknipt op de plek waar de horens moeten komen. Via de binnenkant heb ik de horens erin geschoven en om ervoor te zorgen dat ze niet terug schuiven heb ik duct tape aan de binnenkant geplakt.

mamablog, batboy, schultüte

De neus vergeten….

Dan de kussenhoezen uit elkaar halen en erop plakken. De mond en ogen heb ik van vilt gemaakt.

mamablog, batboy, schultüte

Toen kwam ik erachter dat ik de neus was vergeten en heb heel voorzichtig met een stanleymesje een gleufje gemaakt (gelukkig rafelt het stof niet). Die eenzame sokken zijn toch nog ergens goed voor en dus keus genoeg voor een leuke neus 🙂 .

De Schultüte vullen

De Schultüte is 70 cm en kan nu gevuld worden. Zo heb ik onder andere leuke pennen, gum, markeerstiftjes, Lego strips, magic puzzle (soort puzzel kubus), animal balloon ball en snoep gekocht.

Deon is er nu helemaal klaar voor om naar de Grundschule te gaan en ben heel erg benieuwd wat hij ervan vind.

schultüte, mamablog, batboy

Wat vind jij van het idee van een Schultüte?

3 gedachten over “Een monsterlijke Schultüte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *