sokken

Sokken kwijt

Ze zijn altijd samen, maar let je even niet op dan is de ander zo verdwenen! Ook ik lette niet op (loedermoeder) en was er één kwijt. Inmiddels zijn het er meer geworden en waar ik ook zoek ik kan ze niet vinden. Gelukkig is die ene niet meer alleen, maar ligt nu met een stel andere eenlingen zielig op een hoopje te wachten op zijn maatje. Ik heb het over: sokken.

Nieuwe sokken

Hoe kan dat eigenlijk toch? Je hebt er altijd twee, maar op de één of andere manier raakt er zomaar eentje kwijt. Spoorloos, foetsie,  nergens meer te bekennen. Ze zitten niet verstopt in de wasmachine of droger en ook niet tussen de lakens, maar waar ze dan in hemelsnaam wel zijn?

Het sokkenmandje van Deon werd steeds leger, terwijl ik dagelijks de wasmachine laat draaien. Ik besloot om maar naar de winkel te gaan en voor beide jongens nieuwe sokken te kopen, want blote voeten tijdens de wintermaanden is toch ook wel zielig.

De mandjes waren weer lekker gevuld met leuke sokken en nu konden ze weer even verder. Althans dat dacht ik natuurlijk, want binnen no-time waren de mandjes alweer aan het slinken.

Kwijt

Alle sokken gaan allemaal netjes in de wasmand en ik gooi (dat denk ik dan) ook alles in de wasmachine. Wanneer ik ze dan wil oprollen, kom ik tot de conclusie dat ik allemaal enkele heb en de helft ervan kwijt ben.

Wat wel heel opvallend is, is dat het puur om de sokken van de mannen gaat. Van mijn eigen heb ik namelijk altijd wel netjes een paartje. Ok, het komt weleens voor dat ik ook een enkele sok heb, maar dat duurt niet lang en dan kom ik hem wel tegen bij de volgende lading wasgoed.

Tips

Er zit eigenlijk niks anders op dan maar naar de winkel te gaan om wéér nieuwe te gaan kopen, want geen idee of ik de wederhelft ooit nog weer vind.

Is dit herkenbaar voor jou en heb je ooit weleens de andere sok terug gevonden? Dan ben ik wel benieuwd op welke plek dat was, want misschien moet ik daar dan ook eens gaan kijken.

Waar bewaar jij alle enkele sokken?

Tips zijn welkom!

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. Je kunt ze gebruiken voor andere dingen. Sokpoppen, een adventskalender of sneeuwpoppen maken. Daar heb ik ook al eens een DIY over geschreven. Ze kunnen altijd nog in de prullenbak haha.

 2. Dhini schreef:

  Gewoon dragen met andere kwijt sokje dus twee varianten sokjes dragen. Iets wat anders hi..hi… dat doe ik wel eens

 3. Natalie schreef:

  Haha zo grappig dat dat bij anderen ook probeert! Ik ben ook vaak sokken kwijt dus heel vaak eenzame sokken in de wasmand! Ik durf ze stiekem ook wel combineren 😉

 4. Susan schreef:

  Haha, ellende! Gewoon allemaal dezelfde sokken kopen, kannie missen dan! Happy Socks zijn ook in trouwens; is toch ook vaak geen combi. Dus als ze twee verschillende aan hebben: whatever. Vind het juist wel kek staan! Kindjes kunnen zoveel hebben.

 5. Manon schreef:

  Haha bij ons is het echt drama met sokken. Ik heb dus ook heel vaak 2 verschillende sokken aan en het boeit mij al niet eens meer lol

 6. Girls-Things schreef:

  Gedeeltelijk herkenbaar. Vaak verdwalen mijn sokken toch in de wasmachine of in de schuur waar de wasmachine staat. Vind ze toch vaak weer terug, haha,

 7. Maaike schreef:

  Al eens onder de wasmachine gekeken? Daar kan er eentje liggen. Verder is het voor mij ook een groot raadsel. Ik heb wel eens in een keer een heleboel pakjes van een bepaalde soort sokken gekocht. Als ik er dan eentje kwijt was, legde ik de eenling apart. Wanneer ik weer een sok kwijt was vormden de twee eenlingen weer een paartje 🙂

 8. Jamey schreef:

  Wij hebben hier last van een trol die sokken jat. Altijd ben jk er wel een kwijt.

 9. Madelon schreef:

  O ik mis er ook altijd wat. Ik doe ze in een mandje en 1x in de 2 weken ofzo zoek ik alles uit.

 10. Roelina schreef:

  Volgens mij heeft iedereen daar last van. Ik verdenk mn wasmachine dat ie ze opvreet. Ik heb een mandje waarin ik na iedere was de eenlingen in doe. Eens in de zoveel tijd kijk ik dan of er weer paartjes herenigd kunnen worden.

 11. Claudia Diependaal schreef:

  Ik heb gehoord dat ze door de afvoer meekunnen. Dus tja ik wil altijd een waszakje ervoor kopen maar dat vergeet ik.

 12. Nicole Orriëns schreef:

  Het sokkenprobleem heb ik helaas ook. We hebben hier een grote wasmand met losslingerende sokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.