mamablog, batboy, sokken kwijt

Waar ben je gebleven?

mamablog, batboy, sokken kwijt

Ze zijn altijd samen, maar let je even niet op dan is de ander zo verdwenen! Ook ik lette niet op (loedermoeder) en was er één kwijt. Inmiddels zijn het er meer geworden en waar ik ook zoek ik kan ze niet vinden. Gelukkig is die ene niet meer alleen, maar ligt nu met een stel andere eenlingen zielig op een hoopje te wachten op zijn maatje.

Nieuwe sokken

Hoe kan dat eigenlijk toch? Je hebt er altijd twee, maar op de één of andere manier raakt er zomaar eentje kwijt. Spoorloos, foetsie,  nergens meer te bekennen. Ze zitten niet verstopt in de wasmachine of droger en ook niet tussen de lakens, maar waar ze dan in hemelsnaam wel zijn?

Het sokkenmandje van Deon werd steeds leger, terwijl ik dagelijks de wasmachine laat draaien. Ik besloot om maar naar de winkel te gaan en voor beide jongens nieuwe sokken te kopen, want blote voeten tijdens de wintermaanden is toch ook wel zielig.

De mandjes waren weer lekker gevuld met leuke sokken en nu konden ze weer even verder. Althans dat dacht ik natuurlijk, want binnen no-time waren de mandjes alweer aan het slinken.

Sokken kwijt

Alle sokken gaan allemaal netjes in de wasmand en ik gooi (dat denk ik dan) ook alle paar sokken in de wasmachine. Wanneer ik de sokken dan wil oprollen, kom ik tot de conclusie dat ik allemaal enkele sokken heb en de helft van de sokken kwijt zijn.

Wat wel heel opvallend is, is dat het puur om de sokken van de mannen gaat. Van mijn eigen sokken heb ik namelijk altijd wel netjes een paartje. Ok, het komt weleens voor dat ik ook een enkele sok heb, maar dat duurt niet lang en dan kom ik hem wel tegen bij de volgende lading wasgoed.

Tips

Er zit eigenlijk niks anders op dan maar naar de winkel te gaan en wéér nieuwe sokken te gaan kopen, want geen idee of ik de wederhelft ooit nog weer vind.

Is dit herkenbaar voor jou en heb je ooit weleens de andere sok terug gevonden? Dan ben ik wel benieuwd op welke plek dat was, want misschien moet ik daar dan ook eens gaan kijken.

Waar bewaar jij alle enkele sokken?

Tips zijn welkom!

 

12 gedachten over “Waar ben je gebleven?”

  1. Haha, ellende! Gewoon allemaal dezelfde sokken kopen, kannie missen dan! Happy Socks zijn ook in trouwens; is toch ook vaak geen combi. Dus als ze twee verschillende aan hebben: whatever. Vind het juist wel kek staan! Kindjes kunnen zoveel hebben.

  2. Al eens onder de wasmachine gekeken? Daar kan er eentje liggen. Verder is het voor mij ook een groot raadsel. Ik heb wel eens in een keer een heleboel pakjes van een bepaalde soort sokken gekocht. Als ik er dan eentje kwijt was, legde ik de eenling apart. Wanneer ik weer een sok kwijt was vormden de twee eenlingen weer een paartje 🙂

  3. Volgens mij heeft iedereen daar last van. Ik verdenk mn wasmachine dat ie ze opvreet. Ik heb een mandje waarin ik na iedere was de eenlingen in doe. Eens in de zoveel tijd kijk ik dan of er weer paartjes herenigd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *