kind, slapen

5x Activiteiten voor wanneer de kinderen slapen

Je bent natuurlijk fulltime ouder, die taak houdt nou eenmaal nooit op. Echter, is het soms wel heerlijk om een avondje voor jezelf of jullie samen te hebben wanneer de kinderen op bed liggen. Maar wat kan je tijdens zo’n avondje samen of alleen nou eigenlijk allemaal doen? Want elke avond een film of serie kijken wordt uiteindelijk wel eentonig. Hieronder zetten we vijf activiteiten op een rij om eens de tijd voor te nemen!

Schrijf het van je af

Veel mensen schrijven om te relaxen na een lange dag. Voor de één is dit een persoonlijk verhaal in de vorm van een dagboek, bulletjournal of scrapboek. Voor de ander is het een minder persoonlijk maar juist creatief, in de vorm van een boek, blog of een gedichtenbundel. Neem zelf eens de tijd om deze vormen van schrijven uit te proberen om te kijken of dit jou misschien kan helpen relaxen!

activiteit, kinderen slapen

Handwerk

Haken en breien zie je steeds vaker op de tijdlijn voorbij komen. De beginselen van haken en breien zijn vrij gemakkelijk te leren waardoor het hobby’s zijn die door steeds meer mensen worden opgepakt. Vanwege de groeiende populariteit zijn er online ook meer dan genoeg uitleggen en patronen te vinden waarmee je zelf de mooiste dingen kan maken.

Accessoires in huis

Het huis wat verder aankleden, maar vind jij de accessoires voor in huis ook zo duur? Probeer zelf eens een accessoire te maken voor in huis. Met een lijmpistool, wat oude accessoires of wat leuke nepbloemen van een tweedehandswinkel kan je meer dan genoeg mooie stukken maken voor in huis zoals bijvoorbeeld deze leuke boho tafellamp. Zo ben je creatief bezig met iets waar je nog jaren lol van kan hebben in huis.

activiteit

Spannend

Veel ouders zullen het herkennen, na de komst van de kinderen wordt het vaak wat minder spannend in de slaapkamer. Of je nu alleen of samen bent, intimiteit is erg belangrijk in een relatie. Of dit nu jullie relatie is of jouw relatie met jezelf. Breng daarom wat spanning terug in de slaapkamer; je kunt dan bijvoorbeeld een (online) seksshop bezoeken en hier iets nieuws te bestellen om in bed uit te proberen.

Stukjes leggen

Puzzelen! Het is op vele manieren mogelijk, de meest bekende manier is dan natuurlijk de traditionele legpuzzel. Naast de legpuzzel zijn er natuurlijk ook veel andere vormen van puzzel leggen. Denk dan aan Legopuzzel, 3D-puzzels, schilderij-puzzels en ga zo maar door. Liever geen stukjes leggen, maar juist invullen? Dan zijn er genoeg canvassen waar je met verf of steentjes op nummer kan kleuren om de mooiste taferelen te maken.

kinderen slapen, activiteit

Wat je ook gaat uitproberen, het belangrijkste blijft dat jij na een lange dag tot rust weet te komen door iets leuks te doen. Push jezelf daarom niet en volg je gevoel!

Wat vind jij een leuke, ontspannende activiteit om te doen?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Womanizer schreef:

    Online shoppen is minder eng, en bovendien kun je alles samen bespreken op de tijd dat het jullie uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.