batboy, monnikenwerk, diamond painting, diamant schilderen

Diamant schilderen is monnikkenwerk

Een super leuke bezigheid ; diamant schilderen of diamond painting. Het is heel verslavend en erg leuk om te doen, maar wel echt monnikenwerk! Ben je opzoek naar een leuke bezigheid of nieuwe hobby? Dan is diamant schilderen echt iets voor jou en het leuke is dat je zelfs een foto van je kindje kan diamant schilderen zoals de foto hierboven.

Diamant schilderen

Ik ken het nog niet zo heel lang, maar lang genoeg om je te vertellen dat diamant schilderen erg verslavend en een super leuke bezigheid is!

Een vriendin van mij is hier erg fanatiek in en maakt ze binnen no-time. Deze keer was ze bezig met een foto van haar dochter en toverde ze dit om in een diamant schilderij. Het ziet eruit als priegelwerk, maar dat houd mij niet tegen en dus bestelde ik er één via  AliExpress van Star Wars (€4,- 20×25 cm).

Wat zit in het pakket

  • Een poster (het schilderij)
  • De diamanten. Hele kleine vierkantjes van kunststof. Er bestaan ook ronde diamanten, maar ik heb me laten vertellen dat dit voor gevorderden is
  • Een bakje om de diamanten op te leggen
  • Wax
  • Pen
  • Pincet. Met de pincet kan je de diamantjes omdraaien zodat ze met de bolle kant boven liggen
diamant schilderen, batboy, aan de slag
Inhoud pakket

Aan de slag

Het patroon bestaat uit een plaklaag. Aan de zijkant staan cijfers en letters met daarachter het nummer van de kleur diamant, welke op het zakje staat.

diamant schilderen, batboy, aan de slag

Ik heb gekozen voor Darth Father en daar zit heel veel zwart bij dus ben ik daar mee begonnen. Alle zwarte diamantjes gaan in het bakje en een puntje wax (dit kan je er zo aftrekken) op de pen drukken.

batboy, diamant schilderen, aan de slag

Monnikenwerk

Met de pen pak je dan een diamantje en legt dit op het patroon. Ik ben met dit kleine stukje best lang bezig geweest. Het is echt monnikenwerk, maar wel een hele leuke bezigheid. Ook is het heel verslavend, want je blijft gewoon maar doorgaan! Op een gegeven moment heb ik het (met tegenzin) toch maar weggelegd, want er zijn nog wel meer dingen te doen in huis.

batboy, diamant schilderen, diamond painting, aan de slag

Een foto diamant schilderen

Mijn vriendin heeft er één laten maken met een foto van haar dochtertje. Zoals je kan zien is het best een groot schilderij en echt priegelwerk, maar het resultaat is echt heel mooi geworden.

batboy, monnikenwerk, diamond painting, diamant schilderen

Dus ben je nog opzoek naar een nieuwe hobby of een leuke bezigheid op dagen dat je je verveelt dan kan ik je dit echt aanraden. Het is ook erg rustgevend om te doen.

Hieronder de originele foto en het eind resultaat:

diamaond painting, diamant schilderen, batboy, aan de slag

Ken jij diamant schilderen en is het wat voor jou? 

 

16 gedachten over “Diamant schilderen is monnikkenwerk”

  1. Heel leuk dat je een eigen foto kan gebruiken! Ik zal er denk ik niet zo snel aan beginnen,omdat ik er het geduld niet voor heb, maar ik moet zeggen.. Het ziet er heel leuk uit!

  2. Hier heb ik nog nooit van gehoord eigenlijk! Zo te zien is het inderdaad een heel priegelwerk met al die diamantjes, maar het resultaat mag er zeker zijn! X A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *