wasgoed, drogen, kleding

10 Voordelen om je wasgoed buiten te laten drogen

De aanschaf van een droger is duur en niet iedereen kan zich een wasdroger permitteren. Daarbij slijt je was sneller en je energiekosten kunnen aardig oplopen. Het gebruik van een droogrek is dan ook echt een uitkomst. In dit artikel lees je tips om binnen je was te laten drogen en alle voordelen om je wasgoed door de lucht te laten drogen.

Hoe je wasgoed laten drogen?

Een wasdroger neemt aardig wat ruimte in beslag en daarnaast kan niet iedereen een droger aanschaffen in verband met de kosten. Een droger is zeker een uitkomst voor de koudere maanden en het scheelt aardig wat tijd. Je kan je wasgoed zo vanuit de wasmachine in de wasdroger gooien en je hebt dus geen gedoe met het ophangen van je was. Helaas slijt je kleding wel sneller in de droger en komt je kleding er vaak kreukelig uit. Daarnaast is het slecht voor het milieu en zullen je energiekosten flink stijgen.

De was buiten laten drogen

Iedereen is dol op de zomer, je word er gewoon vrolijk van. De buitenlucht is heerlijk en doet een mens goed. Lekker genieten in de tuin én je kan je wasgoed buiten hangen! De was buiten laten drogen is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Je verbruikt veel minder stroom en laat de natuur zijn gang gaan, maar dat niet alleen, want het heeft nog veel meer voordelen!

Waarom een droogrek een uitkomst is

Wanneer je klein behuisd bent is een droogrek ideaal, want zo’n rek kun je overal makkelijk plaatsen en neemt weinig ruimte in beslag. Voor elke ruimte is er wel een droogrek of droogmolen die past bij jouw wensen en de ruimte die je hebt.  Er zijn heel veel verschillende droogmolens, want zo heb je onder andere:

 • Staand droogrek
 • Droogtoren
 • Droogmolen
 • Droogrek voor boven het bad
 • Droogrek om aan een deur te hangen
 • Droogrek voor aan de muur

Tijdens de zomermaanden is een droogmolen écht een uitkomst, want staat er een lekker windje en schijnt de zon, dan is je wasgoed binnen een mum van tijd droog! En hoe lekker is het om je wasgoed buiten te hangen en door de lucht te laten drogen. De buitenlucht is voor iedereen goed, óók voor je was!

wasdroger, wasgoed, drogen

Voordelen van een droogrek

Je wasgoed op een natuurlijke manier laten drogen heeft heel veel voordelen:

 • Goed voor het milieu.
 • Overal te plaatsen.
 • Voor elke ruimte een passend droogrek.
 • Bespaart energiekosten.
 • Buiten droogt je was een stuk sneller.
 • Kleding blijft langer mooi en slijt minder.
 • Een frisse geur.
 • Minder strijkgoed.
 • Door de zon word je wasgoed nóg schoner, want de zon is het beste natuurlijke bleekmiddel én dood bacteriën. De vlekken verdwijnen een stuk sneller!
 • Kleding kan niet krimpen.

*Tip. Hang je kleding binnenstebuiten, want de zon kan ook je kleding doen verkleuren.

Nadelen van een droogrek

 • Kost veel tijd, omdat je alle kleding stuk voor stuk moet ophangen.
 • De was word een stuk stugger. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken, die ruw en hard worden wanneer ze door de lucht zijn gedroogd.
 • Binnenshuis duurt het drogen een stuk langer.

droogrek, wasgoed, buiten

Tips voor het drogen van je wasgoed in huis

Tijdens de wintermaanden kun je je was niet buiten laten drogen, omdat het dan niet droogt, maar je wasgoed binnen laten drogen kan schadelijk voor je gezondheid zijn. Dit kan de luchtkwaliteit in je huis verminderen en stofvorming veroorzaken. Zet daarom ook liever geen droogrek in de slaap- en woonkamer. Het beste is om een droogrek in een ruimte te plaatsen (bijvoorbeeld op zolder of in de badkamer) en dan het liefst dichtbij een open raam zodat de ruimte goed kan ventileren.

droogrek, wasgoed

 

Hoe laat jij jouw wasgoed het liefst drogen?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Linda schrijft ' t op schreef:

  Ik vind het wasgoed wat buiten is gedroogd ook altijd zo lekker ruiken.

 2. Claire schreef:

  Wat een fijn artikel!! Ik gooi vrijwel alles in de droger omdat ik vind dat het zo lekker zacht wordt en het gewoon makkelijk is. Maar als ik het zo lees wordt het hoog tijd om dingen ook gewoon weer eens op te hangen. Volgens mij verleng je de levensduur van kleding daar ook mee.

 3. Mieke | Miek''s Mind schreef:

  Wij laten al onze was drogen op een rekje op zolder en gebruiken de droger weinig tot niet

 4. Jouvence schreef:

  Als de was buiten droogt ruikt het altijd extra fris vind ik! Helaas hebben wij geen buiten en daar dus geen ruimte voor.

 5. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Als mijn tuin iets groter zou zijn , want ik zou de droogmolen niet in zicht willen hebben, dan zou ik ook de was buiten laten drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.