veilig, veiligheid, buurt

Zo houd je jouw buurt veilig + Winactie

Op 18 maart gaat de nieuwe animatieserie Batwheels in première op Boomerang in het gloednieuwe programmablok Cartoonito. De serie draait om de Batwheels, een groep van super krachtige misdaad bestrijdende voertuigen die Gotham City verdedigen samen met een aantal DC superhelden. Om net als de superhelden de buurt veilig te houden hebben wij hier enkele tips wat jij kunt doen aan veiligheid in jouw buurt én een hele leuke winactie!

Gloednieuwe DC-serie Batwheels op Cartoonito

Batwheels is een leuke actie-avonturenshow die twee favoriete dingen van jonge kinderen combineert: superhelden en voertuigen! Zij zijn de Batwheels, een geweldige groep van super-krachtige misdaad bestrijdende voertuigen die Gotham City verdedigen samen met een aantal DC superhelden. De heldhaftige Batwheels, tot leven gebracht door de Batcomputer om Gotham City te helpen verdedigen, beleven hilarische avonturen en adembenemende actie terwijl ze belangrijke levenslessen leren. Aangevoerd door Bam, de Batmobile, moeten de Batwheels de uitdagingen doorstaan van een pas opgericht superteam, evenals de groeipijnen die horen bij het kind zijn. Deze sympathieke en ambitieuze serie volgt de reis van dit dynamische team wanneer ze hun heldhaftige avonturen beleven, en jonge kinderen de waarde van zelfvertrouwen, vriendschap en teamwerk leren.

Een leuke nieuwe serie voor kinderen (2-6 jaar) en ouders die hun kinderen kennis willen laten maken met Batman.

veilige buurt, batwheels

Zo houd je jouw buurt veilig

Om de buurt veilig te houden, heb je teamwork nodig zoals bij de Batwheels. Ken je nog niet alle kinderen in de buurt? Maak vrienden!

Door goed samen te werken met andere kinderen uit de buurt kun je jouw buurt het veilig houden. Help elkaar met het bewust worden van hoe je veilig buiten speelt. Let bijvoorbeeld op met oversteken door samen goed naar links en naar rechts te kijken. Of houd samen om de beurt een druk punt in de gaten, zodat iedereen om de beurt veilig kan fietsen of voetballen op straat. Zo worden jullie een echt team, net als de Batwheels!

Rijden er auto’s te hard in je buurt? Vraag je ouders om een veiligheidsmaatje op straat

De Batwheels hebben vaak haast om Gotham City te beschermen, maar zullen altijd goed opletten op andere weggebruikers. Sommige automobilisten kunnen helaas wel eens sneller rijden dan is toegestaan. Dan is het slim om ze eraan te herinneren dat ze goed moeten opletten in jouw buurt. Vraag aan je ouders of ze een veiligheidsmaatje in de straat willen zetten. Hierdoor weten de bestuurders meteen dat ze rustiger moeten rijden.

Geen veiligheidsmaatje? Teken zelf verkeersdrempels of snelheidsborden met krijt op de straat

Als je geen veiligheidsmaatje kunt regelen, ga dan zelf aan de slag! Net als bij Batwheels heb je teamwork en leiderschap nodig om je buurt te beschermen. Maak in je buurt duidelijk voor automobilisten dat er kinderen spelen. Zo kun je heel makkelijk met krijt verkeersdrempels of snelheidsborden tekenen en het is nog leuk ook!

Houd je buurt en speeltuin schoon! Sop eens de speeltuin af of ga met grijpers door de buurt

Een veilige buurt is ook een schone buurt! Helaas laten mensen vaak afval slingeren. Plastic is slecht voor het milieu en kan gevaarlijk voor de dieren in de buurt zijn. De Batwheels weten hoe je dit op een leuke manier kunt doen. Met grijpers wordt het super leuk om afval te rapen en je kunt er een spelletje van maken: wie heeft het meeste afval opgeruimd? Wist je dat het op 18 maart wanneer Batwheels voor het eerst te zien is op Cartoonito ook Nationale Opschoondag is? Dat kan geen toeval zijn!

Winactie Batwheels pakket

Riemen vast en sluit je aan bij de Batwheels en DC superhelden, Batman, Robin en Batgirl, terwijl ze Gotham City beschermen tegen een team van schurken.

veiligheid, buurt, batwheels

De serie Batwheels gaat op zaterdag 18 maart 2023 in première op Cartoonito. Om dit te vieren mogen wij een Batwheels pakket weggeven! Kans maken op zo’n geweldige goodiebag? Zo maak je kans:

 • Like en volg de Facebookpagina of Instagram van Batboy.
 • Reageer hieronder (met een geldig email adres) of onder het originele bericht op Facebook of Instagram.
 • Like en deel dit bericht openbaar.

 

*De winactie loopt van 16.03.2023 t/m 22.03.2023. Daarna word de winnaar op deze pagina bekend gemaakt.

 

Gefeliciteerd Andreas DC 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 16 Comments
 1. Stephanie Leijer schreef:

  Wat leuk. Zo’n goodiebag zal mijn zoontje Pepijn helemaal fantastisch vinden ! (En de film ook denk ik 😉

 2. Stephanie Leijer schreef:

  Wat leuk. Zo’n goodiebag zal mijn zoontje Pepijn helemaal fantastisch vinden ! (En de film ook denk ik 😉

 3. Antonia van Eegelen schreef:

  Hier kunnen onze helden heel blij mee worden, Batwheels pakket komt dan echt goed van pas om eens te laten zien dat het vriendelijke en schoon blijven in omgeving school en buurt van belang is

 4. Leentje schreef:

  WoW wat gaaf. Hier wordt mijn zoontje blij van

 5. Willem de Wal schreef:

  Zou graag mijn twee avontuurlijke buurmeisjes hiermee willen verrassen.

 6. Esther schreef:

  Hoi Krystle, deze goodiebag met superhelden zou mijn zoon mooi kunnen gebruiken voor zijn spreekbeurt eind maart! We gaan duimen! 👍

 7. Daisy schreef:

  Mozes (3jr) kijkt de serie nu in het Spaans op YouTube. Hij vindt het zo leuk dat de taal hem niet uitmaakt. Morgenochtend meteen voor de buis, een cadeautje van zijn favoriete held Batman zou de kers op de taart zijn!

 8. Daisy schreef:

  Mozes (3jr) kijkt de serie nu in het Spaans op YouTube. Hij vindt het zo leuk dat de taal hem niet uitmaakt. Morgenochtend meteen voor de buis, een cadeautje van zijn favoriete held Batman zou de kers op de taart zijn!

 9. Fanny schreef:

  hier kan ik onze snelheidsduivel Sam wel heel blij mee maken. superhelden zijn stoer mama en ik word Batman als ik groot ben.

 10. Fanny schreef:

  hier kan ik onze snelheidsduivel Sam wel heel blij mee maken. superhelden zijn stoer mama en ik word Batman als ik groot ben.

 11. Bert schreef:

  Leuke winactie. Ik doe mee!

 12. Mark van Iersel schreef:

  Dat zouden mijn kleine superhelden fantastisch vinden!

 13. Jacqueline van de Manakker schreef:

  Kei leuk, ik doe mee voor mijn kleinkinderen, zullen ze echt leuk vinden

 14. Esther schreef:

  Hoi Krystle, deze goodiebag met superhelden zou mijn zoon mooi kunnen gebruiken voor zijn spreekbeurt eind maart! We gaan duimen! 👍
  (Omdat de actie is verlengd, nogmaals mijn reactie)..

 15. Esther Grundk schreef:

  Hoi Krystle, deze goodiebag met superhelden zou mijn zoon mooi kunnen gebruiken voor zijn spreekbeurt eind maart! We gaan duimen! 👍
  (Nogmaals mijn reactie vanwege de verlengde actie)

 16. Claire schreef:

  Ahhhh wat zullen er een hoop kindjes blij van worden! Super leuke win actie ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.