spelletjes, voetbal spelletjes

Voetbal spelletjes voor buiten

De jongens vinden het erg leuk om buiten te voetballen. Met hun voetbalpak aan spelen ze graag een potje voetbal in de tuin, maar er zijn ook nog andere leuke voetbal spelletjes die je buiten kunt doen.

Voetbal spelletjes

Sten is helemaal weg van een potje voetbal en onlangs kregen we een voetbalgoal wat het natuurlijk nóg leuker maakt. Helemaal in stijl met een voetbalpak en voetbalschoenen kunnen ze zich goed vermaken met z’n drieën. Sten schiet graag en Deon is het liefst keeper en dat doet hij erg goed. Zo goed dat Sten het soms niet zo leuk meer vind, omdat de bal niet in het doel komt.

Nick speelt vaak met de jongens een soort lummel voetbal. Eén staat in het midden en de andere twee (Brent doet mee voor spek en bonen 😉 ) moeten de bal naar elkaar schieten. Degene in het midden moet de bal proberen tegen te houden. Deon wil absoluut niet in het midden staan en vind het dan ook niet meer leuk als hij de lummel is. Om het nog een beetje gezellig en leuk te houden zijn er nog andere voetbal spelletjes die je ook makkelijk alleen kunt te doen.

voetbal, voetballen, spelletjes

Flessen water

Vul een paar flessen met water en zet ze voor het doel. Geef een schop tegen de bal en probeer er zoveel mogelijk om te laten vallen. Je kan het spel natuurlijk ook met meerderen spelen. Zet dan een paar flessen water (of één fles) voor je neer en probeer de flessen van je tegenstander te raken. Degene die als eerste zijn flessen leeg heeft, is de verliezer.

Hooghouden

Hooghouden is een spel waarbij je de voetbal op verschillende delen van je lichaam laat stuiteren (niet zo makkelijk voor de beginner). Je mag hierbij alle lichaamsdelen gebruiken, als de bal maar niet de grond raakt.

Penalty schieten

Probeer zoveel mogelijk doelpunten te scoren binnen een bepaalde tijd.

Estafette

Ga een eind van het doel afstaan en klem een voetbal tussen je benen. Geef een startsein en ren zo snel mogelijk naar het doel zonder de bal te laten vallen, want dan moet je weer opnieuw beginnen. Degene die het eerst bij het doel is heeft gewonnen.

Skippy voetbal

Wel eens geprobeerd om op een skippybal te voetballen? Het is niet alleen moeilijk, het is ook nog eens erg grappig!

Tegen de muur

Oefenen op je traptechniek kan heel goed tegen de muur. Je kan met krijt een goal op de muur tekenen en schiet met links en rechts de bal tegen de muur aan.

Voetballen met je verkeerde voet

Probeer zoveel mogelijk doelpunten te scoren met je verkeerde voet.

voetbal, voetbal spelletjes, buiten

 

Ken jij nog leuke voetbal spelletjes die je ook makkelijk alleen kunt doen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Silkeblogs schreef:

  Supertoffe spelletjes! Ik heb geen tuin, maar heb echt zin om speletjes te spelen!

 2. rachel schreef:

  wat een leuke ideetjes !! hier doen ze geen spelletjes meer dus ook niet echt tips voor je

 3. Marsha schreef:

  Hele leuke spelletjes zijn dit! Mijn zoontje is nog te jong, maar ik weet zeker dat hij dit ook gaat doen als hij ouder is.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Lang leve de bal! Je hebt er maar eentje nodig, en je kunt vervolgens eindeloos veel spelletjes doen. En duur hoeven ze ook niet te zijn.

 5. Wat een leuke ideetjes! Heb zelf geen tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.