veranda, accessoires

Met deze accessoires de veranda of het balkon pimpen

Wil je de veranda of het balkon pimpen? Met deze accessoires maak je er een heel gezellig plekje van en ik laat je graag mijn favorieten zien.

Accessoires om de veranda te pimpen

Wij maken heel veel gebruik van onze veranda. In de zomermaanden kun je er heerlijk zitten tot laat in de uurtjes, maar ook met regenachtige dagen is een veranda een uitkomst. Zo zit je toch buiten, maar wel droog. Om de veranda gezellig en knus te maken zijn er tal van accessoires waarmee je de veranda kunt aankleden.

Zink

Zinken accessoires vind je op rommelmarkten, bij een kringloop of op Marktplaats. Vaak zijn ze nog wel aan de prijs, maar soms kun je geluk hebben en scoor je bijvoorbeeld een mooie grote zinken teil, gieter of emmer.

Je kunt ze er neerzetten zonder bloemen of planten, maar met geeft net dat beetje extra en fleurt meteen de boel op. De zinken emmers en teil heb ik gevuld met lavendel, hortensia’s, begonia’s, lobelia’s en een bougainvillea glabra (het paarse boompje) . Jammer dat nog niet alles in bloei staat.

accessoires, veranda

Om een speels effect te creëren kun je een pot op bijvoorbeeld een melkkrukje zetten.

accessoires, zink

Emaille accessoires

Ik ben dol op oude spulletjes zoals bijvoorbeeld emaille accessoires. Het meeste heb ik in de loop der jaren gescoord op rommelmarkten en bij kringlopen en veel hiervan staat in de schuur wat zo langzamerhand wel een winkeltje lijkt. Ook onder de veranda mag dit niet ontbreken en staat super leuk op een ijzeren tafeltje met een rekje erboven wat ik ooit eens via Marktplaats heb gekocht.

veranda, accessoires

Terracotta potten

Met terracotta potten en kruiken heb ik ook iets. Deze vind je volop bij een kringloop en scoor je vaak voor weinig. Ook leg ik kruiken in de tuin tussen de planten en bloemen en zo creëer je een hele mooie sfeer.

Onder de veranda zet ik de potten neer met geraniums, maar ook met lavendel staat het erg leuk. Voor de bloempotten onder de veranda heb ik gekozen voor een gele kleur in plaats van rood, dat vind ik hier beter passen. Zoals je kunt zien kunnen er zeker nog twee of misschien wel drie bij.

accessoires

veranda

Ook erg leuk om de veranda of het balkon mee te pimpen zijn Keulse potten. De trog heeft Nick uit onze schuur gehaald en omdat hij zo alleen stond heb ik er nog een paar potten bij gezet. De Keulse pot heb ik via Marktplaats gekocht en is al heel oud. De man die deze aan mij heeft verkocht heeft er vroeger nog zuurkool uit gegeten. Hier kun je natuurlijk ook planten inzetten of als je het onder de veranda zet is het ook erg leuk met gedroogde pluimen.

Onder de veranda was geen plek meer, maar kan ook erg goed in onze tuin. De Keulse pot tijdens de wintermaanden wel binnen zetten is mij geadviseerd.

Glazen wijnflessen

Altijd als ik ze ergens zie staan, koop ik ze. De hele grote wijnfles kocht ik ooit eens op een rommelmarkt. Om de halzen van de wijnflessen op tafel heb ik touw gewikkeld en dat geeft meteen een hele andere uitstraling.

veranda

Met deze accessoires en zeker met bloemen en planten creëer je een heel gezellige plek. En als je goed snuffelt in de kringloop of op rommelmarkten kun je vaak genoeg spulletjes scoren.

 

Heb jij een veranda of balkon? Met welke accessoires heb jij het ingericht?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 17 Comments
 1. Felice Veenman schreef:

  erg leuk, ik ben ook dol op dit soort spulletjes en jaoers op hoe leuk het er bij jou uitziet!

 2. Lodi schreef:

  Wat staat het allemaal leuk zo op de veranda, met een paar kleine potten of mandjes geef je het zo een hele andere uitstarling. Hier een tuin, die vol staat met bloemen en zomers leg ik vrolijke kussentjes op de banken voor de extra gezelligheid.

 3. Wat een leuke tips! Ik hou vooral van kleur in mijn tuin en van die laatste drie foto’s

 4. rachel schreef:

  leuke tips weer!! ik vind die grote bloempotten altijd leuk en we hebben en ook een paar in de schuur staan maar ja …nu er nog wat mee doen haah

 5. girls-things schreef:

  Wat een leuke ideeën! Vooral die glazen wijnflessen vind ik erg tof. Wij hebben en klein balkon. Kan er niet veel op kwijt, maar heb er wel twee bloembakken hangen.

 6. Jouvence schreef:

  Wat een leuke tips en ideeën allemaal! Hier helaas geen tuin, veranda of balkon. Alleen een klein stukje galerij bij de voordeur.

 7. Rory schreef:

  Het klinkt heel luxe, maar wij hebben zowel een tuin als een veranda (maar een veel smallere waardoor het bij regen niet droog blijft) èn een balkon. Toevallig zijn wij enorm aan het ‘opleuken’ met buitenkleden, zwembad, bamboe stoel, sonarlampjes en meer. Erg leuk. Zeker omdat het onze zomervakantie bestemming zal zijn. Leuk trouwens de zinken accessoires!

 8. Tessa schreef:

  Leuke tips, toevallig heb ik net mijn balkon opgeknapt, vooral veel grappige beestjes neer gezet als decoratie

 9. Caroline schreef:

  Dit soort blogposts zijn naar mijn hart. Heerlijke inspiratie voor buiten om weer nieuwe ideetjes op te doen.

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, maar wel een grote tuin. Veranda’s vind ik altijd prachtig, vooral die Amerikaanse met zo’n schommelbank erop!

 11. MoniqueMichelle schreef:

  Super leuk! Wij hebben nu ook een veranda maar in ons nieuwe huis niet. Daar willen we nog wel gaan maken in de tuin. Vind het toch wel erg gezellig en een heerlijke plek om te relaxen.

 12. corrina schreef:

  Wij hebben een tuin. En toevallig verleden week begonnen met verven van de schutting en heel leuk tuinposters besteld. Niet een standaard poster maar 2 met eigen vakantie foto’s

 13. Nathalie schreef:

  Dat staat echt supergezellig! Wij hebben geen veranda of balkon maar willen nog wel graag een overkapping. Wij hebben onlangs de tuinschuur een make-over gegeven.

 14. Leslie schreef:

  Wat een leuke ideetjes heb je hier opgelijst. Ik heb een klein koertje, en probeer het zo leeg mogelijk te houden buiten onze moestuinbak, maar dit doet me zeker dromen van meer ruimte om leuk in te richten.

 15. Kiki Hasselton schreef:

  leuke tips. die glazen grote flessen vind ik ook erg leuk!!

 16. Eliane Roest schreef:

  Hoe leuk is dat melkkrukje, heb er ook 1 gescoord in de kringloop vorig jaar!

 17. Judith schreef:

  Wat heb je dat super leuk ingericht zeg! Zeker onthouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.