tuin, buiten, knusse plekjes, verbouwing

Knusse plekjes creëren in je tuin

Kun jij ook zo genieten van je tuin? Het is een heerlijke plek voor de kinderen om te spelen en wij genieten er natuurlijk ook van. Onlangs zijn we begonnen met een kleine verbouwing en ik neem je graag mee naar ons mooie plekje.

Grote tuin

Wij hebben een heerlijke tuin met genoeg plekjes om te zitten. Zo kunnen we lekker onder de veranda zitten, aan de picknicktafel, op een bankje of aan de tafel op het terras en ook de jongens vermaken zich er prima met alle speeltoestellen. Wat ik nog graag zou willen is een boombank, dat ziet er zo leuk en gezellig uit en een schommel met van die leuke rotan hangstoeltjes (met kwastjes onderaan) waar je zo heerlijk in kan wegdromen.

Een molensteen met stromend water waar de vogels heerlijk kunnen badderen en de katten kunnen drinken.

picknicktafel, tafel

kinder picknicktafel

Knusse plekjes

Ik ben dol op oude knusse plekjes zoals in de hoek van de tuin deze twee oude stoeltjes, klimop en een paar oude dakpannen. Voor de één misschien rommelig, maar ik vind het knus.

oude stoeltjes, stoeltjes

Of de schuur. Aan de zijkant hiervan zit een oude deur die ik altijd open laat staan. Hier staat het eten voor de katten, mijn verzameling emaille en andere oude en knusse items.

oude deur, schuur

emaille, schuur

Verbouwing

Om het een beetje naar onze wensen te maken, gaat best veel tijd inzitten, maar gelukkig is Nick zijn hobby: de tuin. Toen we hier kwamen wonen was het echt een bosschage met kiezelpaden, buxussen en een vijver (6 m³) in het midden van de tuin. Deze heeft Nick weggehaald toen ik zwanger was van Deon, maar een vijver mis ik toch ook wel. Kikkers die luidkeels kwaken, libelle ’s die boven de waterlelies zweven en natuurlijk de vissen die heerlijk rond kunnen zwemmen.

We zijn er nog niet, maar wij zijn al erg tevreden. Onlangs zijn we begonnen met het achterste gedeelte van de tuin wat er eigenlijk een beetje verlaten bij lag. Er stonden 10 grote dennen die al half dood waren met daarachter stoeptegels. De enigste die daar wel eens kwamen waren de kinderen. Om dit stuk bij de tuin te betrekken moest er wel het één en ander gedaan worden en dus begon Nick met het kappen van de bomen.

Het lastigste én zwaarste van dit project waren natuurlijk de grote wortels. Hiervoor kochten wij een handlier en hiermee ging het een stuk makkelijker. Nick heeft alles met de hand in zijn eentje gedaan, wat een topper!

bomen, kappen, tuin

De stoeptegels hebben we op Marktplaats gezet (gratis ophalen) en binnen twee dagen waren we er vanaf. Scheelt weer sjouwen en extra kosten.

Ideeën voor de tuin

Nu alle bomen weg zijn is het één grote zandvlakte, wat de jongens natuurlijk geweldig vinden 😉 ) en waar we kunnen kijken op het weiland.

pad, tuin, zand

Al het zand moet worden vlak gemaakt en daarna gaan we gras zaaien.

zand, gras, vlakte

We hebben nog genoeg ideeën wat we allemaal kunnen doen met het achterste gedeelte van de tuin, zoals bijvoorbeeld:

 • Prieel
 • Buitenkeuken
 • Grote kas

Mij leek het wel leuk om een pony te nemen, want er is plek genoeg. Nick zijn ogen spreken boekdelen als ik erna vraag dus dat gaat helaas niet door. Op mijn vraag of we dan een alpaca, bokjes of een paar kippen konden nemen, was zijn antwoord kort en duidelijk: ”Nee”. Ik durf maar niet te vragen of hij een (zwem)vijver wil ingraven.

Items voor in de tuin

Nick is dol op Bentheimer zandsteen zoals de bloembak op de foto hieronder en hij maakte een Bentheimer bankje. Aan de overkant van dit bankje maakte Nick ook een bankje en hiervoor gebruikte hij de zijkanten van een oude tuinstoel. Daarnaast vind ik het leuk om (oude) kruiken in de tuin te zetten en insectenhotels op te hangen aan de muur.

bloembak, bentheimer zandsteen

bentheimer bankje, betheimer, bankje

Gezellig met lantaarns in de tuin, dat maakt het helemaal af.

De heg staat vol met coniferen, maar hiervan zijn de meesten bruin en niet meer te redden. Ook hier is het plan om een hekwerk te plaatsen zoals we onlangs achter hebben gedaan. We maken dan een border met bloemen en planten met lekker veel kleur. Let op bij het kopen hiervan dat er veel giftige planten zijn die gevaarlijk zijn voor kinderen.

houten bankje, bankje, hout

insectenhotel, tuin, insecten

Ik ben dol op oude items zoals een oude waterpomp die er staat voor de sier.

waterpomp, zomer, verbouwing

kruik, kruikjes

Een waterput met een waterpomp is echt ideaal. Van het grondwater verzorgen we de tuin, scheelt ook enorm in de kosten.

waterput

Een tuin onderhouden kost veel tijd en moeite, maar het is heerlijk genieten!

Heb jij nog leuke ideeën wat we kunnen doen met de zandvlakte? Schrijf ze in de comments, dan neem ik ze zeker mee.

Lees ook:

Wat zou jij nog graag in je tuin willen hebben?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wat een mooie tuin hebben jullie. Wij gaan volgend jaar alle coniferen eruit trekken en daar komt een schutting voor in de plaats. Beetje bij beetje gaan we tuin een make over even want het kost een hoop geld. Bentheimer zandsteen vind ik wel erg mooi!

 2. José schreef:

  Wat hebben jullie een mooie en fijne tuin zeg! Die molensteen als fontein vind ik ook een erg tof idee.

 3. Vincent Rondwijk schreef:

  Wat leuk dat jullie je tuinverbouwing en het resultaat ervan delen! Wij zijn ook van plan om onze tuin aan te pakken in het voorjaar. Er moet echter veel aan gebeuren en we willen meerdere bomen en planten gaan verwijderen. Binnenkort gaan we beginnen met het opvragen van offertes.

  • Batboy schreef:

   Hi Vincent, wat leuk! Heb je ook bepaalde ideeën wat je graag in je tuin wilt? Ga je veel bestraten of houd je van veel groen? Tuin is altijd zoveel werk, wij zijn ook nog niet klaar, maar kunnen al wel heerlijk genieten in de tuin!

 4. Hortilux schreef:

  leuk geschreven! een kas zou wel ideaal zijn met zoveel ruimte, genoeg plek voor groeilichten en alles wat erbij hoort. Gr. Felix

 5. Vincent Rondwijk schreef:

  Onze tuin moet ook aangepakt worden. We hebben afgelopen zomer ons huis aangepakt en nu is de tuin aan de beurt! Onze tuin is ook niet zo groot, dus we moeten nadenken over een goede indeling. We halen in ieder geval wat bomen weg en leggen een mooi terras aan.

  • Batboy schreef:

   De tuin vind ik altijd zo leuk om te doen en wij zijn ook nog niet klaar, hebben nog veel plannen! Ga je zelf een terras aanleggen of laat je dat doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.