kaarsenhouder, tafel

Gaaf! Maak je eigen kaarsenhouder voor op tafel

Decoratie op tafel zorgt voor sfeer en gezelligheid en daarnaast kan het ook nog eens heel functioneel zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan kaarsen, die voor verlichting zorgen. Wil je een mooi pronkstuk op de tafel  wat je ook nog eens zelf kan maken? Maak dan deze kaarsenhouder! 

Sfeer op de (tuin)tafel

Een kale tafel is maar saai, dus moet er wat op. Bloemen en planten doen het altijd goed, maar kaarsen zorgen ook voor sfeer. Er zijn ontzettend veel leuke dingen te bedenken die je ook nog eens zelf kunt maken. Neem maar eens een kijkje naar deze budget ideeën voor op de (buiten)tafel.

Deze kaarsenhouder geeft echt een zomerse vibe aan je interieur en is zowel buiten als binnen echt een gaaf stuk Op warme zomeravonden nog even lekker buiten zitten met wat lekkers, kaarsen aan en genieten maar. En hoe leuk is het als er een mooi stuk op tafel staat die je ook nog eens zelf hebt gemaakt? Snel aan de slag dus!

Benodigdheden

Alle benodigdheden voor de kaarsenhouder heb ik gekocht bij Action ( tja, wat haal je niet bij Action?).

 1. Terracotta schalen. Eén grote en één kleine.
 2. Lijmpistool.
 3. Aluminiumfolie.
 4. Schelpenzand.
 5. Decoratie zand.
 6. Spuitbus verf.
 7. Kaarsen.

Zo maak jij je kaarsenhouder

tuintafel, kaarsen

Leg de grote terracotta schaal op zijn kop en lijm de kleine schaal erop met een lijmpistool.

kaarsen, tafel

Wanneer de lijm droog is kun je de schalen een kleurtje geven. Ik heb gekozen voor wit, maar dit kan natuurlijk elke andere kleur zijn die past bij jouw interieur. Het mooiste effect geeft het wel wanneer je alles in één en dezelfde kleur maakt. Ga je bijvoorbeeld voor groen, koop dan ook groen decoratie zand en groene kaarsen.

tuintafel

Leg op de bodem van de schaal aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat het zand niet door het gat valt. Vul de schaal eerst met schelpenzand en daarbovenop het decoratie zand. Hiervoor heb ik drie bussen gebruikt.

Steek de kaarsen erin en klaar is je kaarsenhouder! Dit is natuurlijk super voor op de tuintafel of een ander mooi plekje buiten, maar als de zomer nog niet op gang wil komen, is het natuurlijk zonde om het nat te laten regenen en haal je de zomer maar naar binnen.

kaarsenhouder, kaarsen, kaarsenstandaard, tafel

 

Wat zet jij graag als decoratie op de (tuin)tafel?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Claire schreef:

  Wat een onwijs leuk en origineel idee! lijkt mij ook heel leuk om te maken (met kids).

 2. Tessa schreef:

  Wat een leuke DIY idee is dit zeg. ook makkelijk om te doen lijkt me zo

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat een leuk creatief idee en ook nog makkelijk zelf te maken.

 4. An schreef:

  Ik ben al aan de slag gegaan 🙂 Ik heb dikkere kaarsen gebruikt, verschillende diktes en hoogtes. Ook mooi! Heel blij met het resultaat.

 5. nicole orriens schreef:

  Ik heb er meestal een nepplant op staan, want ik heb geen groene vingers helaas. Maar deze zelfgemaakte kaarsenhouder vind ik erg mooi!

 6. Jouvence schreef:

  Wat een ontzettend leuk en creatief idee dit zo’n kaarsenhouder! Van de week maar even langs Action.

 7. Janet schreef:

  Wat een creatief idee zeg, ik houd ervan om lekker zelf bezig te zijn. Het eindresultaat is erg leuk geworden.

 8. Rory schreef:

  Jeetje, wat creatief! En wat tof. Zoiets zou ik nu niet snel bedenken en al helemaal niet snel maken (want twee linkerhanden). Heel erg leuk. Ook met grotere kaarsen en dan ook zo’n snoer lampjes eromheen vind ik het heel gezellig. Oh ja, maar moet dan wel snoerloos zijn. In ieder geval staat het bij jou heel gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.