vaatwasser, vaatwasmachine, plastic servies

Met deze slimme truc komt het plastic servies wél droog uit de vaatwasser

Een vaatwasser is voor mij echt ideaal! Ik kan me niet voorstellen dat ik het zonder vaatwasmachine zou moeten doen en zou hem ook echt niet willen missen. Het enige waar ik mij vaak aan kon irriteren is dat het plastic servies zoals schaaltjes, bekers, broodtrommels nooit echt droog uit de vaatwasser komen, maar dat probleem is nu verleden tijd, want met deze truc heb je daar geen last meer van!

Waarom een vaatwasser ideaal is

Met een gezin is een vaatwasmachine echt ideaal:

 • Geen gezeur wie er moet afwassen of afdrogen. Alhoewel kinderen op een bepaalde leeftijd best wat klusjes in het huishouden kunnen doen.
 • Je aanrecht staat niet vol met vieze vaat, want alles berg je direct op in de vaatwasser.

plastic servies, vaatwasser, vaat

 • Wanneer je met de hand afwast kan er wel eens wat uit de handen glijden en kapot vallen, met een vaatwasser is daar veel minder kans op.
 • Als je echt schone vaat wil, moet de temperatuur van het water minimaal 60°C graden zijn. Je vaat is dan echt schoon en vrij van ziektekiemen. Wanneer je met de hand wast bereik je deze temperatuur niet.
 • Afwasborstels en/of sponzen moeten vaak worden vervangen, want dit is een bron van bacteriën. Vaak word er nog te lang met een vieze borstel afgewassen.
 • Geen last van etensresten die in de gootsteen verdwijnen.
 • Je bespaart enorm veel tijd.
 • Je hoeft niks voor te spoelen, alleen maar de grove stukken in de vuilnisbak te gooien.
 • Afdrogen is niet meer nodig. Het kan zo linearecta in de kast.

Waarom komen plastic bekers en schaaltjes nooit droog uit de vaatwasmachine?

Iedereen heeft er last van: plastic bekers, schaaltjes en ander keukengerei komen nóóit droog uit de vaatwasser, wat best heel irritant is. Altijd zitten er wel druppels of zelfs een laagje water in. Dit komt door het materiaal. Je hebt namelijk hydrofiel en hydrofoob materiaal.

Hydrofiel materiaal houd van water en verspreidt zich makkelijk over oppervlaktes. Hydrofoob materiaal is waterafstotend en blijft als dikke druppels op het materiaal liggen. Druppels verdampen heel langzaam en droogt dus nagenoeg niet in de vaatwasser.

Met deze truc is ook het plastic servies droog

Deze slimme truc is écht ideaal en je zult versteld staan van het resultaat! Geen last meer van dikke druppels die achterblijven in schaaltjes of bekers en dus ook (bijna) niet meer nadrogen, maar direct opbergen in de kast.

Ten eerste is het belangrijk dat je schaaltjes en bekers schuin in de vaatwasmachine legt. Op deze manier kan het water er makkelijker afglijden. Maar dat is niet alles, want wanneer de vaatwasser klaar is met het programma open je de klep, pakt een theedoek en hang de theedoek over de klep. Nu sluit je de vaatwasser weer en wacht totdat alles is afgekoeld.

Een theedoek neemt veel vocht op en dus trekt al het vocht in de doek. Wanneer je nu de vaatwasser uitpakt zal je zien dat ook het plastic servies droog is!

droog, plastic, servies, vaatwasmachine

 

Heb jij een vaatwasser of was je met de hand af?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Linda schrijft ' t op schreef:

  Wat een goede tip! Ik heb zo’ n hekel als de plastic bekers er half nat uitkomen. Ik ga het uitproberen.

 2. Elisabeth schreef:

  Wij hebben al heel lang een vaatwasser. In de jaren 80 kocht ik hem voor mijn man. Toevallig rond vaderdag hahha. Ik zei dus uit een geintje dit is voor je vaderdag. Moet je weten dat wij bewust kindvrij zijn. Maar van dat plastics wist ik niet. Weer wat geleerd. Top!

 3. Amina schreef:

  Goede tip, dank je wel! Ik ga dit ook een keer proberen met mijn koffiebekers. De onderkant blijft altijd nat (omgedraaid – onderkant boven in vaatwasser). Sta je alsnog met een theedoek af te drogen, pffffff

 4. Rory schreef:

  Nee! Wat een slimme tip! Ik ga het meteen uitproberen vanavond. Het grappige is dat ik vorig jaar bij de voorstelling van een Indische cabaretier al hoorde: NOOIT deksels van plastic bakjes in de afwasmachine doen. Ze vervormen door de warmte en dan passen ze niet meer. Maar ja, elke keer met de hand afwassen? Don’t think so. Maar dan heb je wel last dat het nattig blijft. Maar met jouw tip dus niet meer. Briljant!

 5. Jouvence schreef:

  Wat een slimme truc! Ik trek de vaatwasser altijd meteen open als die klaar is, zodat de warmte weg kan. Zat even te denken, maar heb nooit plastic servies.

 6. Karel schreef:

  Ja, handige tip. Wij hebben ook nog steeds natte spullen in de vaatwas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.