hydrofiel luier, luiers, mamablog, batboy

10 x Waarom hydrofiele luiers onmisbaar zijn

Wanneer je zwanger bent staat er best veel op je baby uitzetlijst wat je allemaal in huis moet hebben voor als de baby er straks is. Zo staan er onder andere hydrofiele luiers op je lijstje en deze zijn echt super handig. Lees hier 10 tips waar je ze allemaal voor kunt gebruiken. 

Wat is een hydrofiel luier?

Hydrofiele luiers zijn katoenen doeken die erg zacht zijn voor het baby huidje en nemen snel het vocht op. Voordat je ze gaat gebruiken stop je de doeken eerst in de wasmachine en was ze op 60 graden. Zo worden ze zachter en hoe vaker je ze wast, hoe zachter ze worden.

Hydrofiele luiers zijn niet alleen te gebruiken voor het afdrogen van je baby na het badje, maar deze luiers zijn voor nog veel meer dingen handig. Daarbij nemen ze weinig ruimte in dus je kan er makkelijk een paar meenemen in je tas, ideaal!

Tips waar je hydrofiele luiers voor kunt gebruiken

Deze katoenen doeken zijn echt onmisbaar, niet duur en overal handig voor dus een echte musthave.

Spuugdoek

Heel makkelijk om een grote spuugdoek te hebben die je schouder en zelfs een stuk van je rug bedekt. Geen zorgen dus als na het boertje wat melk terugkomt, want de doek neemt het vocht goed op en je kleding blijft schoon en droog.

Slabbetje

Ideaal te gebruiken als slabbetje, ook als de kinderen iets ouder zijn kun je ze hiervoor prima gebruiken.

Kussensloop

Vooral wanneer je kindje ziek (verkouden) is leg je dit op het hoofdeind. Leg elke dag een schone doek neer dan blijven de snottebellen en bacteriën  ook niet in het hoeslaken zitten. Er zijn ook hydrofiele doeken van flanel te koop wat lekker zacht is en handig, omdat het iets stroever is. Zo verschuift het minder snel wanneer je kindje erop ligt. Ook ideaal voor in de box.

Lakentje

Als het warm is kan je dit gebruiken als lakentje voor in de wieg of kinderwagen.

Speelkleed

Een grote hydrofiel doek kun je gebruiken als speelkleed in de tuin, maar ook in het park of op het strand.

Ondergrond bij het verschonen

Wanneer je op visite bent of in een restaurant voor op de aankleedtafel.

Luier

Vroeger werden ze hiervoor gebruikt (vandaar ook de naam). Heb je geen voorraad luiers in je tas, maar wel een hydrofiele luier? Altijd handig dus en ook nog duurzaam.

Inbakerdoek

Wanneer je je kindje wilt inbakeren is een grote hydrofiele luier hier ideaal voor.

Handdoek

Ik gebruik ze altijd nog om de jongens na het bad of de douche mee af te drogen. Omdat ze zo dun zijn kun je overal veel beter bij om af te drogen. Ook ideaal om mee te nemen naar het zwembad. Ze nemen veel minder ruimte in dan die dikke handdoeken.

Poetsdoek

Hydrofiele luiers nemen veel vocht op en zijn lekker dun, heel handig als poetsdoek dus! En met dit middeltje krijg je bijna alle vlekken eruit dus geen vieze poetsdoeken.

Je kan hydrofiele luiers (bijna) overal kopen. Van ‘gewoon’ wit tot hip design.

Waar gebruik jij hydrofiele luiers allemaal voor?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Toen mijn kids nog baby waren droogde ik hun er ook mee af.

 2. Ik kan ze nog steeds niet missen – hahahaha

  Héérlijke dingen!
  Je lijstje is vrij compleet denk ik!

 3. Leonie van Mil schreef:

  Inderdaad. ik gebruik ze overal voor! Ik heb er heel veel bijgehaald toen de kleine er net was. Ik had het ernstig onderschat hoe erg ik die dingen nodig zo hebben. Ik gebruik ze vaak ook nog als zonnescherm voor aan de kinderwagen. Vooral die grote zijn daar heel handig voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.