batboy, vlekken verwijderen

Vlekken verwijderen

Vlekken en kinderen gaan heel goed samen 🙂 . Sinds dat ik kinderen heb, heb ik nog nooit zoveel vlekken in (mijn) kleding gehad als nu. Bloed-, poep-, saus-, make-up-, chocoladevlekken, noem maar op je kan het zo gek niet bedenken. Gelukkig hebben we een wasmachine, maar niet alle vlekken gaan er zo makkelijk uit. Met deze tip kun je bijna alle vlekken verwijderen!

Vlekken verwijderen uit kleding

Je hoeft helemaal geen dure middeltjes te kopen voor allerlei ‘speciale’ vlekken. Dit huismiddel heeft (bijna) iedereen wel en het is nog goedkoop ook!

Ik zeg niet dat alle vlekken eruit gaan, maar zelfs als je wijn of vetvlekken in je kleding hebt gaan ze eruit.

Afwasmiddel

Neem bijvoorbeeld chocolademelk. Als ik het zo in de wasmachine zou gooien dan krijg ik de vlek nooit helemaal eruit.

batboy, vlekken verwijderen

De vlek smeer ik in met afwasmiddel en meestal laat ik het dan nog even (soms een dag) intrekken. Wanneer ik het niet vertrouw spuit ik het nog eens extra in met Dasty ontvetter (bijvoorbeeld bij een vetvlek wanneer er per ongeluk bij het koken iets op je kleding terecht komt).

vlekken verwijderen, vlekken verwijderen uit kleding, batboy

Het afwasmiddel heb ik royaal over de hele vlek gesmeerd en een nacht in laten trekken. Daarna in de wasmachine. Je ziet er helemaal niks meer van en de hele vlek is verdwenen.

batboy, vlekken verwijderen, vlekken in kleding

Make-up vlekken

Make-up vlekken zijn ook zo hardnekkig. Wanneer en foundation in de kleding is gekomen spuit ik het wel altijd nog eens extra in met Dasty.

batboy, vlekken verwijderen

Nadat het een nacht heeft ingetrokken kan het in de wasmachine en ook deze vlek is helemaal weg!

vlekken verwijderen, batboy, vlekken verwijderen uit kleding

Bloedvlekken

Ik vind afwasmiddel echt ideaal en het werkt bij heel veel vlekken. Vooral bloedvlekken (wat hier nogal eens voorkomt met dat wilde spelen) is er met dit goedkope middel zo uit!

Wat gebruik jij om vlekken te verwijderen uit kleding?

17 gedachten over “Vlekken verwijderen”

  1. Deze tip had ik nog niet gehoord, dat ga ik zeker proberen. Ik vergeet namelijk nog wel eens m’n schort om te doen met koken en heb dus regelmatig vetvlekken in m’n shirts 😉

  2. Ik ben groot fan van Dasty! Gaat bijna elke vlek wel van uit. Soms ben ik te lui en lukt het niet meer omdat de vlek er al te goed ingetrokken is, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *