vies worden, mamablog, batboy

Waarom jongens altijd vies worden

Vies worden is goed voor kinderen, zo bouwen ze namelijk weerstand op tegen ziektes. De wasmachine draait overuren, maar ach die kleren zijn zo weer schoon.

Vies worden

Ik heb een blog geplaatst over de Doodle Buddy. Daar kreeg ik best veel reacties op; positieve, maar ook negatieve.

Ik schreef over de Doodle Buddy van de Action, omdat ik het leuk vind voor de kinderen, maar de discussie ging eigenlijk meer over de vlekken van de stift in het shirt van Deon dan de knuffelbeer waar je kindje zich op kan uitleven door zijn of haar eigen creaties op toe te passen.

Weerstand opbouwen

Mijn kinderen mogen altijd vies worden lees bijvoorbeeld eens: Wat doen jongens buiten? of De boze wolf. Vies worden is juist goed voor kinderen, zo bouwen ze weerstand op tegen ziektes. Oké, ik geef eerlijk toe dat ik het niet altijd leuk vind dat ze zo smerig zijn, maar daarna gewoon in bad en ze zijn weer schoon.

Moedersmoeltjes, grasvlekken in de kleren, zand in de sokken of onderbroek, scheuren in de kleren , snot in de haren, zwarte nagels en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ken het allemaal, maar het zijn kinderen en die mogen vies worden. Ik heb tenslotte een wasmachine en die draait bijna elke dag. Vooral nu ze de hele dag buiten spelen. Daarbij heb ik dé ideale tip om alle vlekken te verwijderen uit kleding.

Ik vind het gewoon zonde als ze goede kleren aan hebben en er dan vlekken in komen die er niet meer uit kunnen, maar dat heeft niks te maken met het feit dat ik ‘bang’ ben dat mijn kinderen vies worden. En stift in de kleren heeft natuurlijk niks te maken met vies worden.

smerig, batboy, kinderen, vies, zand,

Help, Sten is vies!

Jongens moeten zich uit kunnen leven

Jongens houden er nou eenmaal van om zich uit te leven en ze moeten natuurlijk alles nog ontdekken. Ze halen gevaarlijke capriolen uit door bijvoorbeeld met een stoeltje van het trapje van hun speelhuisje af te gaan of zittend van de glijbaan met de fiets op schoot!

Als wij gaan eten doe ik wel een theedoek voor ( want ik wil natuurlijk geen vlekken in de kleren 😉 ), maar knoeien doen ze toch:

vies, batboy, jongens, knoeien, smerig, uitleven, vies worden, eten, slabbertje, theedoek, kinderen

Lekker vies!

Ja, echt heel grappig vind ik het niet, maar er zijn ergere dingen en we hebben tenslotte een wasmachine, handig toch?!

Hoe vaak per week/ per dag was jij?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 14 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wat een ophef op dat vorige artikel haha. Hier draai ik elke dag wasjes. En ja ik baal wel eens als ze een nieuw kledingstuk of iets prijzigs meteen vies of stuk maken. Maar er zijn inderdaad ergere dingen.

 2. Leonie van Mil schreef:

  Lekker vies worden is prima!! Inderdaad goed voor de weerstand. Ik ben ooit een keer wezen kijken bij een buitenkinderdagverblijf in Denemarken. Ok als et strond van de dijk regende, gingen die kinderen lekker naar buiten. Zelfs eten. Ik denk inderdaad dat die kinderen een betere weerstand opbouwen dan die kinderen die van de ouders niet eens bij één drupje regen naar buiten mogen. En die wasmachine die doet zijn werk wel. Ik heb de ossegal lekker klaar staan. Daar krijg ik die vlekker er wel mee uit.

 3. Shannon Sheila schreef:

  Whahah die foto’s! Dat is wel erg vies. Te grappig. Ik was zelf nogal onregelmatig. Een paar keer in de week, gewoon op gevoel. Ik heb hier schoonmaakschema’s, notities, volle agenda’s, een geprioriseerde to-do-list, maar uiteindelijk gaat alles gewoon lekker op gevoel 😀

 4. Shannon Sheila schreef:

  Geprioriteerd dus, maar je begreep me vast wel 😉

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik was praktisch elke dag. Met een gezin met 7 personen is er altijd veel was.

 6. Natuurlijk moeten kindjes vies worden….

  Heerlijke foto’s.

  Hier ook altijd vieze en dus blije kindjes.

 7. Birgit schreef:

  Vies worden mag toch gewoon? Het hoort bij het kind zijn. In mijn ogen dan. Natuurlijk baal ik ook als iets nieuws meteen vies word, maar het is niet anders.
  Ik draai zo’n 4 a 5 wasjes in de week.

 8. […] kleding kan direct in de was, want ze zijn binnen no-time vies . Of van die mooie (nieuwe) spijkerbroek een korte broek maken, want gaten en scheuren zijn zo […]

 9. […] met dat wilde spelen) is er met dit goedkope middel zo uit. Of er nu wordt gespeeld of gegeten vies worden gebeurd toch en dat is ook helemaal niet erg. Nu hoef je je in elk geval geen zorgen meer te maken […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.