Skip-Bo, kaartspel, kaartspellen, familie

Skip-Bo; een verslavend familie kaartspel

In het najaar heb ik altijd zin om ’s avonds een spelletje te spelen. Kaartspellen vinden wij altijd erg leuk om te doen en onlangs hebben we een heel leuk kaartspel gespeeld waar we op dit moment helemaal verslaafd aan zijn: Skip-Bo. Een leuk, gezellig familie kaartspel voor het hele gezin.

Een verslavend familie kaartspel

Wij zijn dol op spelletjes spelen en vooral nu het ’s avonds zo snel donker is hebben we altijd nóg meer zin om gezellig aan tafel te zitten met kaarsjes aan, lekkere hapjes en een familie spel te spelen. De spelregels zijn niet moeilijk, kinderen hebben het snel door en iedereen kan dus meedoen

Skip-Bo is een tijdloos familie kaartspel van de makers van UNO. Dit spel is verslavend en is leuk om met 2 personen te spelen, maar met meer natuurlijk nóg gezelliger!

Gebruik een kaartschudmachine

Een aanrader is om er een automatische kaartschudmachine bij te gebruiken. Dit is een handig apparaat waarmee de kaarten altijd goed geschud zijn en scheelt een hoop tijd en discussies dat de kaarten niet goed geschud zijn 😉 .

skip-Bo, verslavend

Je legt de kaarten ondersteboven aan weerskanten op de kaartschudmachine. Druk op de knop en de machine doet zijn werk (beetje lawaai maakt het wel). De kaarten vallen in het bakje en zijn klaar voor gebruik. Kinderen vinden dit trouwens ook erg leuk om te doen.

Skip-Bo, familie spel

familie spel, kaartspel

Hoe speel je Skip-Bo

Het doel van dit kaartspel is dat je alle kaarten van de Skip-Bo stok kwijtraakt.

Skip-Bo bevat 162 speelkaarten die genummerd zijn van 1 t/m 12 en Skip-Bo kaarten die als joker dienen. Afhankelijk van het aantal spelers krijgt elke speler 30 kaarten. Deze kaarten mag je niet zien en je legt de stapel voor je op tafel. Leg de bovenste kaart met de afbeelding naar boven. Deze stapel heet de Skip-Bo stok en hiervan moet je dus alle kaarten weg zien te spelen.

Skip-B0, familie spel, kaartspellen, kaartspel

Naast de stok ontvangt elke speler nog 5 kaarten die je in de hand houd en dus wel mag zien. Als alle kaarten zijn verdeeld, worden de overige kaarten met de afbeelding naar beneden op een stapel gelegd. Dit is de pak-stapel en hiermee kun je de kaarten die je in de hand hebt aanvullen.

Nu kan het spel echt gaan beginnen. Het is de bedoeling dat je stapels maakt met opeenvolgende nummers in het midden van de tafel. Je kunt dus alleen beginnen als er een 1 op tafel ligt. In totaal mogen er 4 rijen stapels op tafel gelegd worden. Zoals gezegd word er dus begonnen met 1, daarna mag je er een 2 opleggen, 3, 4 enzovoorts. Wanneer de 12 bovenop ligt word deze stapel bij de pak-stapel gelegd en geschud. Nu kun je weer een nieuwe stapel op tafel gaan aanleggen.

De kaarten op de stok moet je dus zo snel mogelijk kwijt zien te raken, maar je mag hiervan alleen de bovenste kaart gebruiken. Kun je niet? Dan leg je aan met de kaarten die je in de hand hebt. Je mag zo lang doorgaan als je kunt. Je moet ook elke beurt een speelkaart uit de hand naast je leggen. Dit zijn zogenaamde reserves en hiervan mag je in totaal 4 stapels maken. Let op, je mag deze kaarten altijd gebruiken, maar alleen de bovenste kaart van de stapel. Denk dus strategisch na hoe je de kaarten naast je legt. De Skip-Bo kaart mag je inzetten voor elk genummerde kaart.

De kaarten die je in de hand houd, moet telkens uit 5 kaarten bestaan en deze dien je aan t vullen met de speelkaarten van de pak-stapel. Als je alle kaarten van de stok hebt weggespeeld ben je de winnaar!

skip-bo

Eindeloos plezier

Met dit familie kaartspel ben je wel even zoet en is een heerlijk tijdverdrijf voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen hebben het spel snel onder de knie en het blijft altijd leuk om te spelen. Ook heel makkelijk mee te nemen voor als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Wij zijn er helemaal aan verslaafd en raken niet uitgespeelt met Skip-Bo!

 

Speel jij graag spelletjes en wat is jouw favoriete spel?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Linda schrijft ' t op schreef:

  Wat een leuk spel, het kaarten schud apparaat lijkt me een handige tip!

 2. Linda Meester schreef:

  Ik wil nu ook een kaartenschudmachine. Onze dochters laten mij altijd de kaarten schudden

 3. nicole orriens schreef:

  Wat grappig dat er een apparaat is om de kaarten te schudden. Dat wist ik niet! Dat lijkt me best heel handig. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt.

 4. Jouvence schreef:

  Wij hebben Skip-Bo ook en vinden het ook een erg leuk spel. Daarnaast spelen we graag UNO en Trivia.

 5. Ja, natuurlijk kennen we Skip-Bo. Het is inderdaad een superlekkere fillergame. Wij spelen het ook regelmatig als afsluiter van een spelletjesavond. Al denk ik dat onze dochter het binnenkort ook wel wil leren. De kaartenschudmachine kende ik nog niet. Wat grappig zeg! Misschien vind je Phase 10, Similo en L.A.M.A. ook wel leuke spellen! Dat zijn fijne, toegankelijke kaartspellen voor jong en oud. Veel spelletjesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.