buitenspeelgoed, jongens, trampoline

Van welk buitenspeelgoed wordt het meest gebruik gemaakt?

De jongens spelen graag buiten, maar waarmee spelen zij het liefst? Wat is nu leuk buitenspeelgoed om aan te schaffen waar veel gebruik van wordt gemaakt? 

Een trampoline is ideaal buitenspeelgoed

Wij hebben een aantal speeltoestellen in de tuin maar waar de jongens nu het vaakst te vinden zijn, zijn op de trampoline, daar wordt veel gebruik van gemaakt. Dit buitenspeelgoed is echt een aanrader! Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van fietsen en de skelter in de tuin.

Eigenlijk stond ik er niet zo om te springen om een trampoline aan te schaffen, want zo’n groot ding in de tuin zag ik niet zo zitten. Daarnaast twijfelde ik of de jongens het wel echt zo leuk zouden vinden en niet dat ze het na een paar keer springen wel gezien zouden hebben. Nu staat hij er alweer twee jaar en had nooit gedacht dat de jongens er zoveel plezier van zouden hebben.

Zelfs als het eigenlijk te warm is om te springen, staan de jongens erop te stuiteren. Om het leuker te maken zetten we de tuinsproeier eronder, dat is lachen en heerlijk verfrissend!

Handige accessoires

 • Het belangrijkste voor een trampoline is een veiligheidsnet. Dit is het eerste wat we meteen hebben gekocht.
 • Een beschermrand wordt altijd standaard bij een trampoline geleverd, maar die van ons was echt aan vervanging toe. Deze kun je gewoon los bestellen en zorgt ervoor dat de veren beschermd zijn en is natuurlijk ook een stuk veiliger. Zo kan je kindje er niet met zijn voet tussenkomen.
 • Daarnaast is een trampolineladder erg handig, want ook al kunnen de jongens goed springen, erin springen gaat nog niet zo makkelijk.
 • Om rondslingerende schoenen te voorkomen hebben we een schoenennet aan de trampoline bevestigd.

trappete, trampoline, buitenspeelgoed

trampoline, schoenennet, buitenspeelgoed

De voordelen van een trampoline

Ik zou geen nadelen van een trampoline kunnen noemen. kinderen hebben er zoveel plezier van!

 • Het is goed voor je conditie.
 • Je bent lekker buiten.
 • Kinderen kunnen er hun energie kwijt.
 • Een trampoline gaat jaren mee.
 • Alle kinderen vinden het leuk om erop te springen en is dus voor alle leeftijden, ook volwassenen! Nick is er wel vaak op te vinden met de jongens, maar ik niet. Het gaat er soms best wild aan toe met die jongens en daarnaast ben ik na 3 keer springen al behoorlijk moe haha.

Een trampoline kopen is zeker een aanrader, want het kent zoveel voordelen!

Het buitenspeelgoed waar de jongens niet meer naar omkijken

Van het speelhuisje wordt nu weinig gebruik gemaakt. Ik had gedacht dat ze er vaak zouden zitten, maar dat valt wel tegen. Van de glijbaan wordt bijna niet gegleden, maar meer gebruikt om er speelgoed vanaf te laten glijden. Het frappante is wel dat als ze bij hun nichtje zijn, de jongens niet weg zijn te slaan uit het speelhuisje, maar dat kan komen omdat zij er een keukentje in heeft staan en ja dat hebben wij niet.

Van de zandbak had ik eigenlijk spijt en deze hebben we nu ook opgeruimd. Er is niemand die hem mist. Sten misschien, want hij zegt dat hij nu daarom in het zwarte zand zit te graven, maar dat deed hij daarvoor ook al dus dat is gewoon een smoesje. De wipkip wordt soms nog door Brent gebruikt, maar denk dat dit wel het laatste jaar is.

 

Met welk buitenspeelgoed speelt jouw kindje graag?

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
 1. Corine schreef:

  Wat een leuk artikel! Ik kwam op je website via Pinterest omdat ik voor mijn webshop altijd op zoek ben naar inspiratie en info over wat mijn doelgroep vindt enzo;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.