trampoline voor kinderen, mamablog, jongens

Doen: een trampoline aanschaffen!

Eigenlijk is het voor ons niet nodig om naar een speeltuin te gaan, want de tuin veranderd zo langzamerhand in een speeltuin. Voor mij hoefde het niet zo zeer; een trampoline voor de kinderen, maar ze vinden het wel erg leuk. ”Vooruit dan maar” en ik ging overstag, maar is het wel zo’n goed idee om een trampoline aan te schaffen met 3 jongens? 

Trampoline voor de kinderen

Kinderen houden nu eenmaal van druk doen en wilde spelletjes. Ze moeten zich kunnen uitleven en hun energie kwijt kunnen. Dat kan natuurlijk op heel veel manieren, maar een trampoline is daar ook één van.

Er is ons al heel vaak gevraagd of wij geen belang hebben bij een trampoline voor de kinderen. Zelf heb ik het liever niet; zo’n onding in de tuin. Wij hebben al een ‘piraten’ speelhuisje, zandbak, glijbaan en een wipkip. Een schommel ontbreekt echter nog, maar zodra ze 3 keer van de glijbaan zijn geweest is de lol er al snel vanaf. Dus waarom een heuse speeltuin in de tuin?

Onlangs werd ons wederom gevraagd of wij geen belang hebben bij een trampoline voor de kinderen en toen had ik toch zo mijn bedenkingen. De jongens kunnen zo heerlijk hun energie kwijt en dat springen is toch eigenlijk wel heel erg leuk?!

Lieve buren

De buurvrouw vroeg mij ook of wij belang hadden bij hun trampoline. Hun kleinkinderen zijn er nu te groot voor en als we wilden mochten wij de trampoline hebben.

Uiteindelijk heb ik het toch aan de buurvrouw gevraagd en de volgende dag stond de trampoline al bij ons in de tuin. Is dat geen leuk cadeautje voor de jongens?

batboy, trampoline voor kinderen, jongens, mamablog

In het begin wordt er nog aardig voorzichtig op de trampoline gesprongen…

Trampoline ingraven of een veiligheidsnet?

Het is wel een grote trampoline namelijk 360 cm doorsnee. Nick ging ervoor om de trampoline in te graven, maar omdat hij zo groot is leek mij het ingraven niet zo’n goed idee. Een veiligheidsnet lijkt me dan een beter plan.

De volgende dag vertelde ik de jongens dat er een verrassing in de tuin stond en ze waren echt laaiend enthousiast. Er werd direct gretig gebruik van gemaakt!

trampoline voor de kinderen, mamablog, jongens

Eng vond ik het nog wel, omdat er geen net omheen zat, maar ik ben meteen gaan kijken in de winkel bij ons in het dorp.

Om chagrijnigheid te voorkomen had ik beter niet naar de winkel in het dorp kunnen gaan, want wat je ook nodig hebt ze verkopen het NOOIT.

Niet zonder slag of stoot

Daarom kun je dus maar beter direct online bestellen, want zo heb je direct wat je zoekt.

Natuurlijk gaat het bij ons niet zonder slag of stoot, want er zaten natuurlijk geen gaten in het frame waar je het aan kan bevestigen. Nick moest eerst 16 gaten boren zodat het net bevestigd kon worden.

trampoline voor de kinderen, mamablog, jongens, batboy

Zelf gaten boren voor het veiligheidsnet

Jump, Jump, Jump

Eindelijk was de trampoline klaar voor gebruik en de jongens vinden het echt geweldig! Sten was zelfs zo moe van het springen dat hij even later naar binnen is gegaan en op de bank heeft liggen slapen!

trampoline voor de kinderen, batboy, mamablog, batboy

Ook voor de aller kleinsten

Nu er toch een veiligheidsnet omheen zit mag Brent er ook wel even gebruik van maken. Ik zette Brent erin en kreeg hem er niet meer uit!

batboy, trampoline voor de kinderen, mamablog, jongens

Zelfs nadat Deon een ‘wild’ gevecht met hem aanging…..

trampoline voor kinderen, batboy, mamablog, jongens

….en hem ‘knock-out’ sloeg had Brent nog de grootste lol!

batboy, mamablog, trampoline voor de kinderen, jongens

Een speeltuin in de tuin

Hoewel we nu best veel speeltoestellen in de tuin hebben staan ben ik er toch wel heel erg blij mee. De jongens kunnen mooi hun energie kwijt en vermaken zich heel lang op de trampoline. Zelf vind ik het trouwens ook erg leuk en krijg zo ook wat meer conditie 🙂 .

Ik vind een trampoline voor kinderen echt een heel goed idee. En hoe langer de jongens erop springen hoe wilder het wordt dus ben ook heel erg blij met het veiligheidsnet!

Waar kan jouw kindje zich buiten lang mee vermaken?

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Een grote trampoline is inderdaad erg leuk! Superverstandig om er een veiligheidsnet om heen te doen. Anders vind ik het eng. Wij hadden hem ingegraven.

  2. Nathalie schreef:

    Wij hebben er ook één en echt geen seconde spijt van gehad. Ik snap wel dat de buurvrouw hem aan jullie wilde doen. Het is een rotding om uit elkaar te halen en te vervoeren. Wij hebben hem zelf bij de Aldi of de Lidl vandaan. Een miniglijbaan als trappetje ervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.