De eerste dag naar de kindergarten, vakantie voorbij, batboy, mamablog, jongens

De eerste dag naar de Kindergarten

De dag van te voren zong ik al vrolijk : ”Tomorrow, tomorrow I love you tomorrow”, want ook al ging mijn wekker om 05.30 uur (wat natuurlijk belachelijk vroeg is) en de vakantie helaas alweer voorbij is, was ik wel erg blij, want Sten mocht eindelijk naar de Kindergarten! De eerste dag van een nieuwe mijlpaal is aangebroken.

De eerste dag naar de Kindergarten

Voor sommigen moet de vakantie nog beginnen, maar voor ons zit het er helaas alweer op. Aan de ene kant wel jammer, maar aan de andere kant was ik toch ook wel heel erg blij, omdat Sten nu eindelijk naar de Kindergarten mag.

Hij verheugd zich er al heel erg lang op en kon niet wachten. Nu was het dan zover; de eerste dag naar de Kindergarten.

Eindelijk mocht hij zijn rugtas om en met z’n allen liepen we naar school.

kindergarten, mamablog, de eerste dag naar de kindergarten, jongens

Ook Deon had er veel zin in om naar school te gaan, want nu is hij een Schuki en hoort hij bij de ‘groten’. Zijn laatste jaar op de Kindergarten.

mamablog jongens, batboy, de eerste dag naar de kindergarten

Duits leren

Sten zit in de Igel Gruppe waar kinderen tot 6 jaar zitten. Hij is nu een Mini, daarna wordt hij een Maxi en tot slot een Schuki.

Het voordeel is dat het voor Sten niet meer vreemd is op de Kindergarten. Hij kent het natuurlijk van Deon en mocht ook al eens proefdraaien wat echt een plus is. Hij is sowieso niet zo ‘bang’ als Deon, maar was in het begin wel een klein beetje verlegen naar de juffen toe.

De eerste dag naar de Kindergarten was voor Deon echt een ramp. Hij miste mij en kende de mensen en de taal niet. Gelukkig pikken ze de taal erg snel op, want dat vond ik in het begin wel sneu.

Sten praat geen Duits, maar volgens mij begrijpt hij het wel, want hij praat soms honderduit met de buurvrouw. Het gaat vanzelf en als het echt moet kunnen de juffen ook wel een beetje Nederlands.

Wat doe jij hier?

Samen met Deon brachten we Sten naar zijn klas en meteen rende hij naar de speelhoek. Hij was druk aan het spelen en keek niet meer op of om. ”Ik ga weg Sten”, zei ik. Een kus kon er nog net vanaf en hij speelde weer vrolijk verder.

Als het niet gaat dan wordt ik thuis gebeld en moet ik naar school. Dit was bij Deon wel het geval, maar met Sten ben ik daar niet zo bang voor.

Rond de klok van 10:00 uur ging de telefoon. ”Oh nee, dit kan toch niet waar zijn”, dacht ik. Gelukkig was het iemand anders en kon ik de ochtend genieten van rust en iets minder kabaal.

de eerste dag naar de kindergarten, batboy, mamablog, jongen

De ochtend alleen met Brent was heerlijk en ging erg snel voorbij. Om 12.30 uur kon ik ze weer ophalen en Deon en Sten waren lekker samen buiten aan het schommelen. ”Mama”, riep Sten en hij kwam naar me toe rennen. ”Wat doe jij dan hier?”. zei Sten. ”Ik kom jullie weer ophalen, want we gaan naar huis”. ”Nee, ik wil niet naar huis ik wil hier blijven”. Wat mij betreft had het gemogen hoor, maar helaas zit de tijd er alweer op.

Morgen weer een nieuwe dag en hopelijk vind hij het dan nog net zo leuk.

Hoe vond jouw kindje de eerste dag naar school? En hoe laat sta jij ’s morgens op wanneer de school weer is begonnen?

Lees ook:

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Mirjam schreef:

    Jeetje, nu al weer – hadden jullie al zo vroeg vakantie of duurt het daar minder lang? Wat fijn dat het zo goed is gegaan zeg!

  2. Nathalie schreef:

    Ik kan mij nog goed herinneren dat Deon heel verlegen was en tijd nodig had om te wennen. Het is een leuke kindergarten waar ze heen gaan.

  3. Roelina schreef:

    Aah kleintjes worden groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.