kindergarten

Proefdraaien in de Kindergarten

Sten moet nog even wachten tot na de zomervakantie en dan mag hij eindelijk naar de Kindergarten. Hij mocht wel een dagje proefdraaien en kon niet wachten (ik trouwens ook niet).

Kindergarten

Wanneer je kindje 3 jaar is mag hij in Duitsland naar de Kindergarten. Sten wil zo graag naar school, want telkens als we Deon naar school brengen wil hij daar ook graag blijven.

Voor de paasvakantie vertelde de juf mij dat Sten na de vakantie wel een keertje mocht blijven om te zien hoe dat gaat. Het is dan namelijk nog niet zo heel druk op de Kindergarten. Dat liet ik mij natuurlijk geen 2 keer zeggen en besloot om hem direct de eerste schooldag mee te laten draaien.

kindergarten

Samen in de klas

Deon vond het ook erg leuk dat zijn broertje nu bij hem in de klas kwam. De pantoffels werden aangetrokken en het feest kon beginnen.

Al rennend ging hij het klaslokaal in, hing zijn rugtas aan de kapstok en gaf de juffen een hand.

Alle kinderen ‘moeten’ de leerkrachten elke morgen een hand geven om gedag te zeggen. In het begin vond ik dat wel raar. Nu nog wel een beetje, maar we zijn eraan gewend.

kindergarten, samen naar school. doeg mama

Doeg mama

Hij pakte meteen een puzzel uit de kast en ging zitten. Toen hij klaar was besloot ik om naar huis te gaan. Hij tuitte zijn lippen al direct ”Doeg mama”. De puzzel ging weer terug in de kast en hij rende naar boven om daar te gaan spelen.

doeg mama, samen in de klas, kindergarten

Van gekkigheid niet weten wat te doen

Hij blij, ik blij dus ik kon met een gerust hart weer samen met Brent naar huis.

Het zonnetje scheen en ik liep heerlijk in gedachten. Ik dacht namelijk: ”Wat zal ik straks eens gaan doen?”. Dit was namelijk de eerste keer dat ik ’s morgens alleen met Brent ben. Ik heb vooral genoten van de stilte 😉 .

Zoals altijd gaat de tijd snel als je aan het genieten bent. De uren vlogen voorbij en voordat ik het wist was het alweer 12:15 uur en kon ik ze ophalen.

batboy, kindergarten, kinderen, samen in de klas

Morgen weer?

Sten heeft het super leuk gehad. Hij heeft zelfs de broodkorstjes opgegeten! Voor de grap (naja ik maakte er een grapje van, maar was meer een poging tot) zei ik tegen de juf: ”Morgen weer?”. Ze lachte een beetje.

Sten was erg moe en met zijn duim in de mond liepen we naar huis. Morgen zal het wel een drama worden, want hij denkt nu natuurlijk dat hij weer mag blijven.

morgen weer, dagje porefdraaien

Vond jij het moeilijk om je kindje voor het eerst naar school te brengen en moest je even een traantje wegpinken of vond je het fijn dat hij/zij naar school kan gaan?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Bij de eerste als allesa nieuw was had ik er wel een beetje moeite mee. Nu kijk ik er naar uit 🙂

 2. Leonie van Mil schreef:

  Wat gek he, die stilte 😉 Toen mijn kleine voor het eerst naar het KDV ging moest ik ook wel huilen. En toen ik nog een tijdje verlof had, haalde ik hem ook steeds weer heel vroeg op. Ik genoot even van de rust n de vrijheid. Maar ik miste hem ook wel heel erg

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik vind het keurig om de juf even een hand te geven. Dat zijn nog eens goede manieren.

  Schattige foto’s! Ze vertellen echt een verhaal!

 4. Gerdi schreef:

  Haha geweldig dat hij niks geen moeite had met afscheid nemen.. En voor jou zal het straks na de zomer ook wel wennen zijn om alleen de jongste nog in huis te hebben. Ik moest wel wennen toen de oudste naar school ging, maar ergens was het ook wel fijn om wat meer tijd voor de jongste te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.