Pakjes kunnen gaan lekken en niemand zit te wachten op een plakkerige tas en natte boeken. Een hervulbaar drinkflesje is het makkelijkste om aan je kind mee te geven naar school, maar welk drinken geef je je kind mee? Met deze vrolijke en handige thermoflessen van Lund London houd je je drankjes lang koel of warm en neemt je kindje zelfs graag water mee in deze leuke fles!
Te veel suiker
Het suikergehalte in pakjes drinken is enorm hoog, maar ook in aanmaak limonade, sap en andere frisdrank zitten heel veel suikers. Nu geef ik mijn kinderen ook wel eens appelsap of ranja mee, maar dat hebben ze op school liever niet. Net zoals ze niet willen dat ik mijn jongens een boterham met hagelslag mee geef.
Elke dag limonade of frisdrank mee naar school is ook niet goed. Het bevat veel calorieën en het zuur in deze drankjes tast het tandglazuur aan. In frisdranken met 0% suiker worden weliswaar geen suikers toegevoegd, maar hier zitten zoetstoffen in om het zoet te maken. Ook deze drankjes tasten het tandglazuur aan en zo ontstaat er tanderosie.
Hoeveel drinken heeft je kind nodig?
Kinderen van 4 tot 8 jaar hebben hebben 1 tot 1,5 liter per dag nodig waarvan 300 ml melk(producten). In de leeftijdscategorie 9 tot 13 jaar ook 1 tot 1,5 liter waarvan 450 ml melk(producten).
Welk drinken mee naar school?
Water is het makkelijkst én gezondst om je kindje mee te geven, maar ik snap best dat er kinderen zijn die niet elke dag water op school willen drinken. De mijne in ieder geval niet en dan vooral in de koudere maanden drinken ze liever iets met een smaakje. Op de Kindergarten in Duitsland mengen ze appelsap met water en daarnaast word er ook veel water gedronken. Dat vind ik wel fijn, want als ze zien dat andere kinderen ook water drinken gaan ze het eerder ook drinken en vinden ze het niet zo ‘vies’.
Frisdrank en limonade word aangeraden om niet vaker dan één keer per week te geven en dus is water of thee (zonder suiker) de beste dorstlesser. Is jouw kind geen water drinker? Maak het dan leuk door het water te pimpen met bijvoorbeeld wat fruit erin of kies voor speciale kinderthee. Daarnaast kun je ook:
- Melk
- Water met een smaakje
- Karnemelk
- Thee (zonder suiker)
- Maak een lekkere en gezonde smoothie.
Ok, chocolademelk is niet gezond en een dikmaker, maar op een koude winterdag vind ik dat mijn jongens best eens warme chocolademelk mogen drinken. Maak zelf chocolademelk met (magere) melk en cacaopoeder. Daar warmen ze lekker van op en kunnen ze er op school weer helemaal tegenaan!
Drinken uit de vrolijke flessen van Lund London
Ieder kind wil natuurlijk drinken uit een leuke beker of fles. De kegelvormige thermoflessen van Lund London hebben naast dat ze super leuk zijn om te zien het voordeel dat het drinken heel lang koel of warm blijft. Niks is zo vies als bijvoorbeeld lauwe melk, maar daar heb je met deze drinkflessen geen last van. De thermoflessen houden je drankje 24 uur lang koel en maar liefst 12 uur warm!
Ze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, zijn dubbelwandig, hebben een vacuüm verzegelde schroefdop en zijn BPA en PVC vrij. Deze vrolijke flessen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: 295 ml, 500 ml en 750 ml.
De Lund London fles in gebruik
De fles is best groot en een beetje zwaar, maar gelukkig hebben de jongens een grote rugtas mee waar de fles makkelijk in past. Hij is hoog 23 cm (inclusief dop) terwijl een normale drinkbeker zo’n 13 cm is en er gaat 500 ml in. Hoewel de fles best glad is, ligt hij goed in de hand en kan Sten ( 6 jaar ) er prima uit drinken.
De opening is mooi ruim en dus kun je er zomers makkelijk een paar ijsblokjes in doen zodat je drinken lekker koel blijft.
Blijft het drinken echt 12 uur warm? Uiteraard hebben we dit getest met thee en de thee blijft echt goed heet! Dus in de koudere maanden is thee dan ideaal om mee te geven naar school.
Nadelen
- De fles kan niet in de vaatwasser.
- De variant die wij hebben ( 500 ml) is best groot en zou niet in elke schooltas passen. Ik zou dan ook de kleinste variant aanbevelen mocht je hem willen gebruiken voor school ook als je kindje wat kleinere handen heeft is een kleiner formaat wat handzamer.
- De vaciuum verzegelde schroefdop zit soms zo vastgezogen dat Sten en zelfs de juf de dop niet los kon draaien met als gevolg dat hij op school niet kon drinken. Thuis kreeg ik ook de dop niet los en moesten we wachtten op de grote sterke handen van papa, die hem uiteraard in een poep en een scheet los had gedraaid. Ik let er nu extra op dat ik de dop niet te vast draai.
Wat geef jij je kindje voor drinken mee naar school?
Ze nemen een plonsje limonadesiroop mee en doen er zelf water bij op school
Die van mij krijgt een bidon met water mee naar school. Er mag geen suiker meer gedronken worden.
Mijn zoontje gaat nog niet naar school, maar drinkt thuis eigenlijk alleen maar water. Heel af en toe afgewisseld met thee, melk en soms een beetje siroop.
Wat een leuke vrolijke fles! Hier krijgen ze suikervrije ranja mee naar school.
Vroeger krijgen wij altijd pakjes yogie of appelsap mee. Mijn zoontje gaf ik vaak een beker met slimpie mee
wat jammer dat die bekers ook nadelen hebben…ze zien er echt te leuk uit
Mijn kinderen zijn al jong volwassenen en vullen hun herbruikbare flessen zoals de Dopper, ook de insulate, met water of thee.
Wij mogen eigenlijk enkel een herbruikbare fles met water meegeven naar school.
Ik kreeg altijd een tuperware beker met melk mee naar school of ranja
Onze dochter gaat in januari voor het eerst naar school. Dan lijkt me zo’n grote thermofles iets te groot. Misschien de kleinere variant inderdaad. Ik ga even kijken wat handig is, want onze dochter houdt voornamelijk van water.
Owh die zijn leuk! Ideaal dat je warm drinken mee kunt doen. Hier krijgt hij suikervrije ranja mee en een beker optimel. Hij is echt dol op warme chocolademelk, die ik net als jou maak. Een thermosfles is wat dat betreft echt nog wel iets voor hem in de wintermaanden straks. Na het druk buiten spelen in de pauze een beker warme chocolademelk.