makkelijke paasknutsel, schaapje, schaapjes

Binnen no-time knutsel jij dit schaapje voor Pasen

Wil je nog snel iets leuks knutselen voor Pasen? Dan is deze knutsel echt iets voor jou, want binnen 10 minuten heb jij een super leuk schaapje gemaakt. Zet ze als versiering op tafel bij het paasontbijt of geef hem aan opa en/of oma. Een snelle én makkelijke paasknutsel, ook voor peuters is deze knutsel ideaal. 

Een makkelijk paasknutsel

Knutselen is en blijft altijd leuk om te doen. Voor kinderen een hele leuke bezigheid en helemaal als ze het eindresultaat zien. Wil je nog graag iets maken voor Pasen, maar heb je weinig tijd? Dan is deze makkelijke paasknutsel echt iets voor jou, want binnen no-time heb je een super leuk schaapje gemaakt!

Benodigdheden

  • Stevig karton
  • Dik wol
  • Wasknijpers
  • Zwarte permanent marker
  • Wiebeloogjes
  • Schaar

makkelijke paasknutsel

Zo knutsel je snel een schaapje

Het lijf

Het lijfje heeft de vorm van een boon. Maak op wit papier eerst een malletje, zo hebben de schaapjes straks allemaal dezelfde grootte. Trek het malletje over op stevig karton en knip het uit.

makkelijke paasknutsel

De poten

Voor de poten gebruik je twee wasknijpers. Wat normaal gesproken de bovenkant is van de wasknijper, gebruik je nu als onderkant en deze kleur je in met een zwarte permanent marker (het knijpgedeelte dus niet).

De kop

Kleur een stukje van het lijfje ook zwart, want dit is namelijk de kop. Het hoeft niet heel netjes en precies, want je ziet er straks niet veel meer van.

makkelijke paasknutsel, schaapje

Knijp de poten vast aan het lijfje.

schaapje, schaapjes

Welk kleur schaapje?

Kies een mooi kleurtje wol uit voor je schaapje. Gebruik hiervoor dikke wol, dan hoef je er ook niet zo vaak omheen te draaien. Maak een stukje van het wol vast aan de wasknijper en nu kun je beginnen om het wol om het lijfje te draaien. Ga net zo lang heen en weer totdat je geen karton meer ziet. Ben je klaar? Maak het dan aan de achterkant vast met een knoopje.

schaapje, schaapjes

makkelijke paasknutsel, schaapje

Plak er nu een wiebeloogje op en je schaapje is klaar!

makkelijke paasknutsel

schaapje, schaapjes

Gekleurde schaapjes voor Pasen

Deze makkelijke paasknutsel is zo eenvoudig en snel te maken en het resultaat is super leuk! De jongste vond het ook erg leuk om te doen en heeft er wel drie gemaakt.

schaapje

Opzoek naar meer paasknutsels? Wat dacht je van een paasmobiel met schaapjes of deze pluizige lammetjes? Allemaal leuke knutsels voor Pasen!

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.