paasmobiel, schaapjes

Een paasmobiel knutselen met schaapjes

Maak voor Pasen een paasmobiel met schaapjes en hang hem voor het raam, de voordeur of aan de muur. Deze paasknutsel is eenvoudig te maken, ook voor de aller kleinsten.

Paasmobiel met schaapjes

Denk je aan Pasen, dan denk je natuurlijk aan konijnen, kippen, kuikens en schapen. Eerder maakten we al deze super leuke 3D Paas magneten voor op de koelkast. Deze keer maken we een paasmobiel met schaapjes.

Dit heb je nodig

  • (bamboe)Stok.
  • Stevig (wit) karton.
  • Wol.
  • Schaar.
  • Naald

Zo knutsel je een paasmobiel

Knip cirkels uit stevig karton met een doorsnede van ongeveer 8 cm. Handig om hierbij een glas te gebruiken voor de omtrek. Zo heb je allemaal gelijke cirkels. Knip daarna ook een cirkel in het midden uit zodat het eruit ziet zoals op de foto hieronder.

schaapjes, schapen

Teken op wit stevig papier of karton de kop van een schaap en teken hier ogen en een neus op. Met een naald prik je twee gaatjes bovenin de kop van het schaap. Hier moet straks de wol doorheen om de kop vast te maken.

paasmobiel

Ga nu met wol de cirkel rond. Hoe dikker de wol, hoe minder vaak je rond moet, dus dat is wel zo makkelijk. Wij hebben allemaal witte schaapjes gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook allerlei vrolijk kleurtjes gebruiken.

schapen

Knip nu een stuk wol af in de lengte die je wilt. Voor een speels effect maak je gebruik van verschillende lengtes. Met een naald ga je door de voor geprikte gaatjes van de kop en de bovenkant van de cirkel zodat de kop vastzit. Maak een klein knoopje aan de voorkant zodat de kop blijft zitten. Hang de schaapjes op aan een (bamboe)stok en je paasmobiel is klaar.

paasmobiel, schaapjes, schapen

paasmobiel, schaapjes

Paas schilderijtjes

Ook erg leuk om te maken zijn deze schilderijtjes met kipjes gemaakt van wattenschijfjes. Met een mooie gekleurde lijst erom heb je een heel vrolijk Paas schilderij.

lente, schilderij

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.