lente, schilderij

Maak een vrolijk lente schilderij

Nu we wegens het coronavirus de hele dag aan huis gekluisterd zijn ga ik elke dag met de jongens iets knutselen. Zij vinden het hartstikke leuk om creatief bezig te zijn en daarbij is het ook nog eens gezellig samen aan tafel. Dus zoek je nog inspiratie voor leuke knutselwerkjes lees dan snel verder. Dit keer zijn we creatief met papier, knippen en plakken en maken we een lente schilderij.

Maak een lente schilderij

Onlangs kocht ik bij Action twee lijsten, maar ze waren te klein waarvoor ik ze eigenlijk gekocht had. Geen probleem, want lijsten komen altijd van pas. Wel een klein probleempje, want ik heb er drie nodig. De jongens willen graag allemaal dat hún tekening word ingelijst en vinden het niet eerlijk als net die ene niet in een lijst mag. Nu heb ik een hele kelder vol met schatten en vond lijsten die eigenlijk nog veel leuker zijn! Deze vrolijk gekleurde lijsten passen perfect bij een lente schilderij.

Benodigdheden

 • A4 wit papier
 • Rood, oranje groen papier
 •  Verschillende kleuren vilt
 • Wattenschijfjes
 • Chenilledraad
 • Crêpepapier
 • Potloden/krijtjes/stiften of verf
 • Schaar
 • Lijm

Kipjes van wattenschijfjes maken

Van wattenschijfjes kun je hele grappige kipjes maken. Knip een wattenschijfje doormidden en plak dit op papier. Uit rood en oranje papier knip je de snavel en de kam. Teken er pootjes onder, geef haar een oogje en je kipje is klaar.

lente schilderij

De onderdelen voor het kipje heb ik van te voren al geknipt. Nu is het alleen een kwestie van plakken en tekenen. Voor het gras knip je een strook uit groen papier en dan knip je het in zodat er grassprietjes ontstaan.

Uit vilt knip je een zon. De bloemen hebben we gemaakt van chenilledraad en crêpepapier. De balletjes maken van crêpepapier voor de bloemen vonden de jongens te veel werk. Sten tekent liever de bloemblaadjes en Deon vond het na een paar gemaakt te hebben wel genoeg. De balletjes van crêpepapier kun je dus ook beter van te voren maken als jouw kindje dat te veel werk vind.

lente, wattenschijfjes

schilderij

Tekenen en kleuren

Nu alles is geplakt kun je de rest van je lente schilderij gaan inkleuren.

schilderij, lente

Deon maakte ook een schaapje van een wattenschijfje, super grappig.

knutselen,

De bolle kip van Brent vind ik zo leuk!

Inlijsten

De jongens zijn klaar en de tekeningen kunnen nu ingelijst worden. Staat super gezellig en heel vrolijk, helemaal met de zelfgemaakte lammetjes erbij! Erg leuk om de schilderijen elk jaar rond de lente in huis neer te zetten.

lente, schilderij

 

Hoe haal jij graag de lente in huis?

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. rachel schreef:

  jij bent echt super crea bea he 😀 elke keer als ik hier kom hebben jullie wel weer wat moois gemaakt :D. ik haal de lente in huis door wat dingen te veranderen, dus andere kleur kaarsen en kussens voor op de bank

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Hartstikke mooi! Wat zo’n vrolijk gekleurd lijstje al niet kan doen met een tekening. Ik vind het er heel leuk uitzien.

 3. Linda Meester schreef:

  Die kip! En ik heb wattenschijfjes genoeg in huis! Dank je wel

 4. Barbara schreef:

  Super leuke inspiratieblog voor een lenteschilderij! Hier moet ik ook nodig dame eens aan een knutselwerk zetten. Je brengt me op leuke ideeën.

 5. Wederom schattig! Kijk ze nou toch geconcentreerd bezig zijn. Euh, volgens mij reageerde ik op je vorige blog met dezelfde woorden :-). Enfin. Hoe kom je toch aan die leuke creatieve ideeën? Superleuk! De schilderijtjes kan je inderdaad in de woonkamer hangen of in hun kamers. Leuk hoor! Vrolijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.