eierdozen, paahangers, paastak

Paashangers maken voor in de paastak

Met Pasen worden er altijd extra veel eieren gegeten en wist je dat je met eierdozen heel veel leuke dingen kan knutselen? Wij gingen aan de slag om paashangers te maken voor in onze paastak.

Paastak versieren

Tegen de tijd dat het Pasen word zetten we een paastak in de woonkamer. Hiervoor kun je allerlei verschillende takken gebruiken zoals wilgentakken, takken van een krulhazelaar, katjes of zoals wij een tak van de magnoliaboom. Er worden dan allerlei vrolijk gekleurde dingen ingehangen zoals eieren, konijntjes, veertjes en kipjes om zo een echt paasgevoel te creëren. Deze paashangers kun je natuurlijk gewoon kopen, maar zelf maken is nog veel leuker!

Paashangers maken

Eieren horen ook in de paastak. Hiervoor kun je plastic eieren kopen of eieren uitblazen en ze daarna schilderen of beplakken met bijvoorbeeld servetten. De lege eierdozen hoef je niet weg te gooien, want hiervan kun je ook hele leuke dingen knutselen! Wij maakten vrolijke paashaasjes en kuikentjes voor in onze paastak.

Benodigdheden

 • Lege eierdoos
 • Wol
 • Zwarte stift/wiebeloogjes
 • Vilt
 • Schaar
 • Lijm
 • Kraaltjes
 • Chenilledraad
 • Plakband

Werkwijze

Knip de punten uit de eierdoos en kies een kleurtje wol voor jouw paashanger. Smeer het in met lijm en wikkel de wol eromheen. 

eieren. paastak

eieren

Plak er (wiebel)oogjes op. De oren, neus, snavel en vleugels hebben we uit vilt geknipt en de pootjes van chenilledraad gemaakt. De pootjes hebben we aan de binnenkant vastgeplakt met plakband.

paashangers

paashangers, eierdoos, paastak

Als de paashangers klaar zijn haal je er een draad door met een kraaltje eraan vast, zodat je paashanger opgehangen kan worden in de paastak.

paashanger, paashangers

Easy peasy om te maken deze paashangers! Ook leuk om te maken is deze paasslinger. Schattige paashaasjes met pluizige staartjes vrolijken je woonkamer helemaal op.

eieren, eierdoos, paashanger, paastak

Gooi je lege eierdozen nooit weg, want hiermee kun je heel veel leuke knutsels maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze paddenstoelen voor in de herfst!

Wat voor tak gebruik jij als paastak en welke paashangers hang jij erin?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Frederique schreef:

  Heel tof gedaan zeg. In corona-thuiszittijd denk ik dat er veel mensen aan de knutsel gaan slaan voor Pasen.

 2. Wat een leuke knutsels maak je joh! Zullen je kinderen vast heerlijk vinden.

 3. Henk schreef:

  Erg leuke dingen, en ideaal om nu kinderen toch thuis zijn, te maken

 4. Malou schreef:

  Wat een ontzettend leuk idee om zo te gaan knutselen thuis! Ik word er helemaal vrolijk van!

 5. Jasmina schreef:

  Dit zijn leuke paashangers zeg, en volgens mij ook niet zo moeilijk te maken

 6. Caroline schreef:

  Dat zijn hele leuke paashangers om lekker te knutselen en DIY met kinderen. Vooral nu we aan huis zijn gekluisterd heel fijn om de kleintjes bezig te houden en te laten uitkijken naar Pasen, hoe we dat dan tegen die tijd ook gaan vieren in huiselijke kring.

 7. Wanda schreef:

  Wat ontzettend leuk bedacht joh! Zeker in deze periode lijkt me dit een leuk tijdverdrijf met jonge kinderen. Ik ben zelf totaal geen creabea en een paastak heb ik nog nooit in huis gehaald, wel vaak een leuk bakje met plantjes en bloemetjes.

 8. Wauw deze paashangers vind ik echt heel erg leuk bedacht!

 9. Skincarebynaomi schreef:

  Oh die is echt leuk!! Zeker nu in deze tijd lekker xreatief zijn. Ik heb met me neefje ook paastakken versierd met kuikentjes en een slinger van konijntjes gemaakt. Deze ga ik onthouden voor volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.