paasknutsel, koelkastmagneten

Paasknutsel: 3D koelkastmagneten knutselen voor Pasen

Nog even en dan is het Pasen en dus tijd om je huis Pasen-proof te maken. Ben je op zoek naar een leuke Paasknutsel? Wij delen een leuke knutsel tip voor Pasen om 3D koelkastmagneten te maken.

Gezellig knutselen voor Pasen

De oudste en jongste vinden knutselen erg leuk om te doen. De middelste heeft er helemaal niks mee en dus gingen we met z’n drieën aan de slag om 3D koelkastmagneten te maken in het thema Pasen.

3D Koelkastmagneten

Magneten op de koelkast, wie heeft ze niet? Handig om notities of leuke kindertekeningen aan de koelkast op te hangen. Daarbij staat het ook nog eens heel gezellig, helemaal met deze super leuke 3D Paas magneten. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je te werk gaat en wat je allemaal nodig hebt.

Benodigdheden

 • Eierdozen
 • Stevig karton
 • Verf
 • Lijm(pistool)
 • Poscastiften
 • Vilt
 • Magneetjes

Zo maak je deze leuke Paas magneten

Knip de punten uit de eierdozen en verf ze in een kleur die jouw paashaas mag worden en laat het drogen. Terwijl de verf aan het drogen is kun je alvast bezig met de volgende stap.

paasknutsel, magneten, koelkastmagneten

De paashaas plak je op een stevig stuk karton welke je in een ovaal knipt. Ik maak altijd eerst malletjes, zodat de jongens dit ook kunnen gebruiken en dat werkt een stuk makkelijker. Voor het truitje van de Paashaas hebben we vilt gebruikt. Ook hiervoor heb ik eerst een malletje uit karton geknipt en dit geldt ook voor de oren.

koelkastmagneten

3D magneten, paasknutsel

Nu alles is uitgeknipt en de verf droog is, leg je het op het ovaal. Ben je tevreden met het resultaat dan kun je alles gaan plakken. Je begint met de oren. Deze hebben we ( net als het truitje) geplakt met een pritt stift. Daarna plak je de kop en deze leg je iets op de oren. De kop heb ik met een lijmpistool gelijmd, uiteraard heb ik dit even voor de jongens gedaan, en slot lijm je het truitje op het karton.

koelkastmagneten, paasknutsel

Zelf maak ik altijd eerst een voorbeeld voor de jongens en dan kunnen ze hun eigen draai eraan geven.

paasknutsel

Met posca stiften hebben we ogen en een neus erop getekend en het ovaal versierd. Het magneetje lijm je met een lijmpistool vast aan de achterkant. De koelkast fleurt er helemaal van op, wat staat dat gezellig. Nu nog leuke Paas tekeningen maken en ook de keuken is helemaal Pasen-proof!

paasknutsel

3D magneten

koelkastmagneet

koelkastmagneet

Meer Paasknutsels

Op zoek naar nog een paasknutsel of meer inspiratie om te maken voor Pasen? Op de blog vind je meer leuke knutsel ideeën om te maken voor Pasen zoals deze geweldige placemats, een paashaas maken van een sok, of deze leuke Paas prikkers.

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
 1. Heidi schreef:

  Wat leuk te doen met de kinderen.
  Mooi gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.