ikea bouwpakketten, malm ladekastje

Waarom de Ikea bouwpakketten niks voor mij zijn

Ikea heeft echt heel veel leuk spul, maar het winkelen vind ik er verschrikkelijk, laat staan de Ikea bouwpakketten. Toch had ik iets nodig van Ikea, namelijk het Malm ladekastje en dus ging ik heel gericht shoppen. Thuis gekomen liet ik het kastje eerst in de doos staan, maar op die zondagochtend bleef de doos mij aanstaren en dus waagde ik een poging.

Klussen op zondag

Zondag vind ik vaak een saaie dag en die doos van Ikea met het Malm ladekastje stond daar maar te staan in de woonkamer. Iets beters had ik toch niet te doen en besloot om het ladekastje in elkaar te zetten. Echter ben ik helemaal niet van de bouwpakketten, verschrikkelijk vind ik het! Ik zie het niet, de tekeningen snap ik vaak niet en het word me dan helemaal wazig voor de ogen.

Maar goed, hij komt niet vanzelf in elkaar en die doos kan daar ook niet eeuwig blijven staan dus maakte ik de doos open. Ik had tenslotte toch alle tijd.

Alles sorteren

Het leek me handig om eerst alles uit de doos te halen en te sorteren, zo heb je een duidelijk overzicht. Eerst legde ik alle onderdelen op de grond, maar er kwam geen eind aan. Bij het zien van al die ‘stukken kast’ werd ik al helemaal gek en besloot alles weer terug te stoppen in de doos.

Dat terug stoppen ging ook niet zo soepeltjes en paste dus niet. Daar stond die doos dan, in de woonkamer half open gemaakt, dat is ook geen gezicht. Dus besloot ik toch om alles er weer uit te halen en opnieuw te beginnen.

Na alles gesorteerd te hebben heb ik alle schroeven, deuvels en spijkers netjes op tafel gelegd, soort bij soort. Gereedschap zat er niet bij en hoewel ik absoluut geen klusser ben, heb ik wel gereedschap in huis, want je weet maar nooit waar het goed voor is.

Het Ikea Malm ladekastje in elkaar zetten

Zo begon ik met het lezen van de tekening van het ladekastje en pakte het bijbehorende onderdeel erbij. Ik krapte mezelf een keer achter de oren, ‘dit gaat niet lukken‘, dacht ik en wilde het eigenlijk weer opruimen, maar besloot toch om door te gaan.

In het begin ging het nog niet echt soepel, maar naarmate ik langer bezig was ging het best redelijk. Ik zag mezelf al naar boven gaan om mijn zoontje het kastje te laten zien zodat hij er zijn spullen in kan doen, maar zo ver was ik nog niet.

Op een gegeven moment moest ik 27 spijkers in de achterkant slaan en zonder op mijn vingers te slaan zat de achterkant zo goed als vast. Het kastje zat in elkaar, nu alleen de lades nog. Ook dat ging vrij soepel en kon niet wachten om het kastje af te hebben. Hoe lang ik al bezig was, geen idee? De jongens kwamen één voor één naar beneden en ik kreeg opmerkingen te horen zoals:

 • Hoeveel kastjes ben je aan het maken?
 • Ben je nog niet klaar?
 • Lukt het wel?
 • Hoe lang duurt het nog?

Maar ik liet me niet gek maken hoor, ik zal ze straks eens wat laten zien!

Ikea bouwpakketten zijn niks voor mij

Het kastje was klaar en op één spijker na, had ik niks over, dus dat is een goed teken. De lades met rails had ik ook mooi in elkaar gezet en nu was het nog een kwestie van de lades in het Malm ladekastje schuiven.

De onderste lade kon ik erin schuiven, alleen sloot hij niet helemaal goed aan één kant. Tot slot de bovenste lade, maar hoe ik ook probeerde, het paste niet. De lades heb ik omgewisseld, heb gekeken naar de achterkant of daar misschien iets niet goed was, maar kon niks zien. Gek werd ik ervan en besloot om alles op te ruimen en het ladekastje neer te zetten met één lade erin en de andere ernaast.

Nu is de doos wel weg uit de woonkamer, maar het kastje staat er nog. Met geen mogelijkheid krijg de de bovenste lade erin. Ik heb het geprobeerd, maar heb de moed opgegeven. Ik zal een hulptroep in moeten schakelen.

Bouwpakketten zijn niks voor mij. Het liefst koopt ik het kant en klaar of iemand anders moet het in elkaar zetten, want dit gaat niet werken.

malm ladekastje, bouwpakketten, ikea

Ben jij dol op Ikea bouwpakketten en ben je handig? Dan zijn deze Ikea interieurtips zeker wat voor jou! Zoals het maken van een kinderbureau of speelkamer .

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
 1. Heidi schreef:

  Ze kunnen soms wel ingewikkeld zijn.
  Maar ik zelf hou er wel van, ik maak die dan samen met mijn man.
  over laats hebben we nog twee badkamer kasten in elkaar gestoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.