meisjes slaapkamer, roze

Een meisjes slaapkamer

Natascha van Mijn mama momenten gaf jullie vorige keer een kijkje in de slaapkamer van Lilian. Vandaag  een kijkje in de meisjes slaapkamer van Ilse met roze, blauw én LEGO. Gluur je weer mee?

Even voorstellen

Mijn naam is Natascha. Ik ben stiefmama van een meisje van 4,5 jaar en mama van een meisje van 16 maanden. Ik was voorheen altijd docent, maar nu even niet in verband met de kleine meid. Ondertussen ben ik aan het bloggen geslagen op ‘Mijn mama momenten’, waar ik schrijf over mijn mamaleven, waar ik diy’s en recepten deel en vertel over onze favoriete producten. Ook schrijf ik af en toe voor website4mama, hier deel ik recepten en mag ik af en toe iets reviewen, erg gezellig.

Meisjes slaapkamer

Een tijdje geleden heb ik jullie een rondleiding gegeven door het ieniemienie-kamertje van Lilian (de jongste). Vandaag loopt de tour door het iets grotere meisjes slaapkamer van Ilse.
Haar thema had een wat lang traject. Toen ze 3 jaar was, ging ze uit haar babykamer en kreeg ze een grote-meiden-kamer met een grote meiden bed.

een kijkje in de slaapkamer van Ilse, mamablog, batboy

Roze gordijnen

Toen we haar vroegen wat ze mooi vond voor op haar kamer, veranderde haar antwoord bijna met het uur. Op een gegeven moment had ze bedacht dat ze toch wel echt roze gordijnen zou willen. Prima, dat is een kleine moeite voor me gezien ik wel handig ben op de naaimachine. Met mijn hoogzwangere buik heb ik haar gordijntjes gemaakt en daarna opgehangen. Ze was ontzettend blij, want wanneer het licht wordt, wordt haar hele kamer roze.

Een kijkje in de slaapkamer van Ilse

Wij vonden de kamer nog steeds wat kaal en ongezellig, maar ze wist na een jaar nog niet echt wat ze nu leuk vond. Op een dag kwamen we bij een winkel met posters. Daar mocht ze er wel één uitzoeken voor op haar kamer. Ze nam het uitzoeken van de poster enorm serieus. Er werd echt gekeken welke nu echt mooi genoeg was voor haar kamertje en of deze dan ook lang genoeg leuk bleef. Uiteindelijk werd het een poster van elfjes. Deze hangt netjes in een lijstje op haar kamer.

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van ilse

Het schilderij en de deur

Boomvriendjes

Een poosje later stonden we met z’n tweetjes de jongste te verschonen op de babykamer. Zij was aan het entertainen en ik deed er snel een schone luier omheen. Toen keek ze ineens echt om haar heen en zei: “Ik wil hier ook wel slapen, ik ben een beetje jaloers”. Ik vroeg waarom ze zo jaloers was. “Nou, Lilian heeft van die mooie dieren”. Ze bedoelde de ‘Boomvriendjes’. Ik vroeg haar of zij die dan ook op haar kamer zou willen. Dat wilde ze wel. Samen hebben we toen wat ‘Boomvriendjes’ uitgezocht op hun website…ze moesten natuurlijk wel in de juiste kleuren komen.

Toen de ‘Boomvriendjes’ binnen waren, hebben we ze gelijk een plekje gegeven. Ik heb er nog twee takken bij geschilderd op haar muur, zodat de uilen en de vogeltjes een mooi plekje hebben om te wonen. De takken beginnen bij het raam, zodat het lijkt alsof de boom naar binnen groeit. Ik ben ontzettend trots op de takken. Daar heb ik enorm mijn best op gedaan. Ik ben namelijk niet de beste tekenaar en dan zeg ik het nog voorzichtig. Ik vind ze best goed gelukt. Ook heb ik nog een steel bij de bloem gemaakt en een holletje voor de muis. Wat was ze in haar nopjes toen ze dat allemaal voor het eerst zag. En ik was opgelucht dat ze het mooi vond.

batboy, mamablog, jongens mamablog, de slaapkamer van ilse

Een vrolijk kamertje

Later gaf ze aan dat ze blauw ook wel een mooie kleur vond. Om de kleur goed in haar kamer te laten blenden heb ik beddengoed gemaakt en een hemeltje en kussentjes en nog bloemetjes op haar gordijnen. Maar het mooist vind ik het hemeltje in combinatie met het dekbed, die maken het kamertje vrolijk en echt zoals zij is.

een kijkje in de slaapkamer van ilse, mamablog, batboy

Later moest er natuurlijk ook nog een bureau in en een kastje voor haar speelgoed, zodat ze ook fijn op haar kamertje kan spelen. Deze vonden we bij Ikea. Het bureautje kan een stuk meegroeien, dat leek ons wel handig. In haar kast zit voornamelijk Lego. Ze speelt vaak op haar kamer met Lego, dat kan beneden namelijk niet echt zonder dat haar zusje zich er mee wilt bemoeien.

een kijkje in de slaapkamer van Ilse, mamablog, batboy

Bureau en kast

En zo is het kamertje ook wel vol genoeg, daar passen hooguit wat nieuwe boekjes in en natuurlijk wat nieuw Lego…je hebt nooit te veel boeken of Lego😉.  Nu is het een lekker vrolijke meisjes slaapkamer in kleuren die ze mooi vindt. Met de diertjes die ze zo leuk vindt en heeft ze een plek om even alleen (of samen met een vriendinnetje) te spelen.

Lees ook:

Wat is de favoriete kleur van jouw dochtertje?

Wil je ook meedoen en anderen mee laten gluren? Neem dan contact op d.m.v. het contactformulier of stuur een mailtje naar info@batboy.nl

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 19 Comments
 1. Mirjam schreef:

  Wat een leuk kamertje! Die tak met de uiltjes vind ik ook heel mooi.

 2. Rory schreef:

  Wat een ontzettend leuk kamertje en wat ben je creatief! Heel lief overigens hoe serieus jullie met haar wensen zijn omgegaan. Heel bedachtzaam. Ik denk dat dat heel belangrijk is voor een kind. Chapeau! Mooi gedaan.

  • Natascha schreef:

   Bedankt voor het compliment. Juist omdat ze hier maar de helft van de tijd is, vinden we het belangrijk dat het echt haar kamertje moet zijn…zoals zij het mooi vindt. Zo kan ze zich er altijd thuis voelen en is het geen ‘logeerplek’, maar een warm nest.

 3. Ik vind de boomvriendjes erg schattig. Wat een leuk kamertje!

 4. Gabrielle schreef:

  Wat een lieve kamer! Leuke rubriek voor andere ouders om inspiratie op te doen voor kinderkamers.

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind vooral die uiltjes bijzonder leuk!

 6. Sanne de Laater schreef:

  Wat een leuke kamer en wat een leuke blog! Het leest heel leuk hoe je alles verteld!

 7. Kreanimo schreef:

  Mooi kamertje hoor. 😊
  Leuke rubriek.

 8. Wat een prachtige kamer, luk dat je zoveel zelf gemaakt hebt! De boomtak vind ik heel goed gelukt, leuk met die uiltjes 🙂 De combi blauw en roze vind ik ook heel leuk

 9. Dat bedje is echt super schattig. Wat leuk gedaan.

 10. Helena schreef:

  Wat een vrolijk kamertje!

 11. Wat een leuk kamertje! Roze en blauw, hoe stoer wil je het hebben 🙂 Ik vind die tak met de diertjes echt heel goed gelukt. Maakt de kamer nog net ff speelser. Leuk project!

 12. Hip on Trip schreef:

  Oh, die uiltjes vind ik echt schattig! Mooi ook met die takken erbij!

 13. Janet schreef:

  Wat een mooie kamer heb je gemaakt. Leuk met die kleurtjes en de uiltjes zijn inderdaad schattig!

 14. Natascha schreef:

  Wauw, wat veel complimenten…dat doet een mamahart goed. Het was een leuk project om het kamertje mooi te maken, het is bijna jammer dat het af is😉 Maar gelukkig heb ik altijd gebied projectjes op de plank liggen.😊

 15. Roelina schreef:

  Wat een lief kamertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.