nijntje,roze, de slaapkamer van indy, batboy

Wel of geen roze slaapkamer?

Yasmin blogt op Yazylicious en is moeder van 2 draakjes. Vandaag mogen we weer lekker gluren en dit keer in de slaapkamer van Indy. Yasmin had wel een aantal eisen voor het kamertje waaronder géén roze kamer. Denk jij dat dat is gelukt?

Even voorstellen

Ik ben Yasmin en ben bloggende op Yazylicios in Arnhem. Hoewel je uiteraard tegenwoordig makkelijk overal kunt bloggen. Op dit moment blog ik op Terschelling omdat we daar op vakantie zijn. Ik ben 39 jaar en moeder van twee draakjes Dion en Indy.

De kamer die je nu gaat zien is van de jongste. Indy van 2 jaar. Een meisjes/babykamer die nog net voor haar leeftijd voldoet en nog heel even kan.

Géén roze

Ik had destijds niet een speciaal thema in gedachte. Wel had ik vooraf een aantal eisen gesteld waar het kamertje aan moest voldoen.

◾Geen kamertje van een achterlijk dure prijs
◾Geen roze kamer (failed!)
◾Geen mega grote meubels
◾Kleuren moeten harmonieus met elkaar zijn
◾1 wand met een behangetje met motief
◾Geen kermis of zuurstok gedoe waar de baby destijds gestoord van zal worden

Mijn baby moest geen zuurstok worden en dus wilde ik niet de standaard roze dingen. Ergens is het daar toch een beetje in misgegaan toen ik ging kiezen uit de staaltjes verf en behang. Ik wilde eigenlijk een mintkleurige kamer. Maar het roze behangetje viel gewoon veel en veel leuker uit. Het werd dus (heel licht) roze met grijs en een vleugje mint.

Inspiratie

Mijn inspiratie kwam niet uit mooie glossy’s of andere blogs. Eigenlijk heb ik zelf gewoon wat dingen samengesteld van wat ik mooi vind. De kleuren koos ik uit bij de Karwei en het kamertje kochten we bij Babydump met wat accessoires van de Ikea.

de slaapkamer van indy, batboy

Ik koos wel heel bewust voor deze meubeltjes. Haar kamertje is klein dus ik wilde geen grote masieve meubels erin hebben. Ik moet nog wel mijn kont kunnen draaien tussen verschoonkussen en ledikant. De kledingkast viel bij mij meteen in de smaak omdat hij laag genoeg is om er wat leuks bovenop te zetten. En ik bedacht meteen dat je op de open plankjes een muziekdoosje en dergelijke kon neerzetten. Het badje was overigens na 1 week alweer verdwenen. Die is nu natuurlijk allang niet meer nodig. Maar bleek in de badkamer ook veel handiger te staan.

de slaapkamer van indy, batboy,

batboy, de slaapkamer van indy, batboy

De gordijnen komen van Ikea. Ik zag meteen dat ze goed paste bij de klamboe van Jollein. Inmiddels heb ik deze klamboe overigens niet meer hangen omdat ze nogal eens wild in bed kan zijn.

batboy, de slaapkamer van indy

Nijntje

Wat ik echt meteen super graag wilde op haar kamer was de grote Nijntje lamp. Hij geeft ook een heel mooi subtiel licht. En met de dimmer kun je de lamp heel zacht zetten zodat hij kan fungeren als nachtlamp.

nijntje, de slaapkamer van indy, batboy

Het poppenhuis heb ik later zelf gemaakt en is eigenlijk alleen ter decoratie op de kast gezet. Ik ben zelf dol op poppenhuizen en vind dat het echt bij een meidenkamer hoort.

De slaapkamer van Indy

Het mooiste aan haar kamer vind ik dat alles mooi bij elkaar past. Er zitten wat duurdere items tussen zoals de Nijntje lamp. Maar over het algemeen is het een budget kamertje met spulletjes van de bouwmarkt en Ikea.

Ik wilde absoluut een kamertje wat rust uitstraalt en niet te druk zou zijn. Zelf denk ik dat een kind dan moeilijker in slaap komt. Ik denk dat dit redelijk is gelukt. Volgend jaar gaan we verhuizen als ze net 3 is geworden. Ze krijgt dan een nieuw kamertje. Groter en wat past bij haar leeftijd. En de klamboe trek ik dan weer uit de kast.

Ik weet nu al precies hoe ik het wil hebben. Dus volgend jaar zie je mij misschien weer terug in deze rubriek. En kun je niet wachten? Dan kun je mij op social media vinden onder Yazylicious.

Wat vind jij dat echt hoort op een meisjeskamer? En wat vind jij het leukste/mooiste van de kamer van Indy?

Wil je ook meedoen en anderen mee laten gluren? Neem dan contact op d.m.v. het contactformulier of stuur een mailtje naar info@batboy.nl . 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Roelina schreef:

  Wat een lief kamertje. Ikzelf ben wel van druk. Maar ieder zijn stijl natuurlijk. De nijntje lamp is geweldig!

 2. Lodi schreef:

  wat een super lieve kamer zeg! Ik vind die lamp van Nijntje echt heel mooi!

 3. Beau Bewust schreef:

  Die lamp, zó leuk. Echt een gezellig kamertje!

 4. Charel schreef:

  Zo ontzettend leuk!

 5. Andrea schreef:

  Wat een mooi kamertje! Die Nijntje lamp wil ik ook hebben! Kamers inrichten is leuk en straks als ons huis af is kan ik lekker los gaan haha

 6. Tania schreef:

  Leuk kamertje. Wij hebben voor ons zoontje een kamer met grijs en sterretjes gekozen. Ook heel neutraal

 7. Nathalie schreef:

  Oh die nijntje lamp <3 Supermooi kamertje!

 8. Danella schreef:

  Wat een lief kamertje! Die Nijntje-lamp vind ik echt fantastisch.

 9. Priscilla schreef:

  Mooie meubeltjes! En die Nijntje lamp blijft geweldig!

 10. Judith schreef:

  wat een stylish kamertje. Bij ons was echt hoe rozer hoe beter

 11. Evi schreef:

  Wat een leuk kamertje! Je hebt de kleine ruimte goed benut zo te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.