Hanneke de Jonge is eigenaresse van Culinea. Ze bedenkt, kookt en fotografeert alle recepten zelf. Bij Culinea kun je terecht voor veel lekkere recepten, bereid zonder pakjes en zakjes. Hanneke schreef voor ons een gastblog met een heerlijk recept voor banaan en kokosmuffins. We gingen meteen aan de slag en maakten deze muffins ook.
Banaan en kokosmuffins
Heerlijke banaan en kokosmuffins gemaakt vanmiddag voor ontbijt morgenvroeg. Het voordeel van je ontbijtje de dag ervoor klaarmaken, is dat het ontbijt de volgende dag direct klaar is. Meestal heeft iedereen haast ’s morgens en ontbijt dan niet. Dit is natuurlijk helemaal niet goed vandaar dat ik er meestal voor zorg dat ons ontbijtje klaarstaat en we snel het huis uit kunnen. Uiteraard ook lekker als tussendoortje.
Voorbereiding 10 min
Bakken +/- 22 min
Klaar in 32 min
Ingrediënten voor 12 stuks
- 2 eieren
- 125 gr rietsuiker*
- 1 zakje vanillesuiker
- 120 ml kokosolie, gesmolten
- 2 rijpe bananen
- 165 gr volkoren rijstmeel
- 120 gr kokosrasp
- 1 el bakpoeder
- 1 snufje zout
*De rietsuiker kun je ook vervangen door palmsuiker of agavesiroop.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de papieren muffinvormpjes in een muffin bakblik.
- Klop in een grote kom de eieren schuimig met de rietsuiker en vanillesuiker.
- Prak de bananen en mix deze nu door de eieren. Voeg de olie toe en klopt dit mee.
- Nu mag de rijstmeel, kokosrasp, bakpoeder en zout gemengd worden met een spatel in de kom, hoeft geen super glad beslag te zijn.
- Lepel het beslag in de muffinvormpjes en strooi wat kokosrasp erop. Zet het bakblik in de oven.
- Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven.
Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar. - Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
Hanneke de Jonge
Voor nog meer lekkere recepten kijk op Culinea
of volg mij op Facebook.
Je vind hier makkelijke en uitgebreide recepten en daarnaast blogs over alles wat met eten en drinken te maken heeft.
Muffins maken
We zijn meteen naar de winkel gegaan om alle ingrediënten te halen voor de banaan en kokosmuffins.
Met de muffinmaker konden we 14 muffins maken. De hele keuken rook zo lekker, we konden niet wachten tot ze klaar waren.
Smakelijk eten
Na 20 minuten waren de eerste muffins klaar. De combinatie banaan en kokos is erg lekker en de kinderen vinden ze heerlijk. Het is makkelijk om te maken dus dat gaan we zeker vaker doen!
Maak jij weleens muffins?
Lees ook:
Ze zien er mooi uit moet ik zeggen. Het valt me op dat er tegenwoordig veel gebakken wordt met banaan!
Dit klinkt niet alleen hemels, maar ziet er ook nog eens hemels uit!
Zien er goed uit. Ik ga het recept zeker eens proberen! Wij houden hier thuis erg van muffins en zeker de gezonde variant zal in de smaak vallen
Ziet er lekker uit! Helaas zijn mijn kinderen niet zo dol op kokos.
Je kan de kokos natuurlijk ook vervangen door rozijnen 😁
Ziet er lekker uit! Ik heb toevallig van de week nog cakejes gebakken en kokos havermout koekjes jammie 🙂
Dit recept ga ik onthouden banaan is lekker erbij lijkt me.
Dat klinkt echt super lekker! Ga ik zeker eens proberen
Wat een leuke gastblog en het lijkt me heerlijk!
Heerlijk, ben werkelijk dol op muffins 🙂 wil dit zeker eens proberen!
Ooh dit lijkt me echt heel lekker !
Lekker! Banaan en kokos zijn perfecte ingrediënten voor muffins.
Banaan en kokos is altijd een lekkere combinatie! Klinkt heerlijk.
Oh wat een heerlijke combinatie, die ga ik onthouden!