stoomlocomotief

Een ritje in een stoomlocomotief

Ben je dol op treinen en heb je altijd al eens in een echte stoomlocomotief willen zitten? Dat kan bij het Museum Buurtspoorweg . Wij kochten een retourtje van Boekelo naar Haaksbergen.

Een ritje in een stoomlocomotief

Zo’n grote stoomlocomotief maakt natuurlijk erg veel indruk en hoe gaaf is het als je er ook echt in mag zitten! Het station stamt uit het jaar 1884 dus het is al meer dan 130 jaar oud. De spoorlijn van Boekelo/Haaksbergen is nog het enigste spoor wat er van die tijd is overgebleven.

In Boekelo kochten we kaartjes bij een heel leuk uitziend huisje. Een kaartje voor kinderen t/m 3 jaar is gratis. Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 6,50 en voor 12 jaar en ouder betaal je € 9,50. Dit zijn de prijzen voor een retourtje.

Voor informatie over de openingstijden kijk je even op de website van Museum Buurtspoorweg openingstijden.

batboy, mamablog, een ritje in een stoomlocomotief

Daar komt de stoomlocomotief!

De stoomlocomotief hoor je al van verre komen en de spoorwegbomen gaan naar beneden (dit wordt trouwens met de hand gedaan).

batboy, een ritje in een stoomlocomotief,

De kinderen mochten ook helpen om het sein te geven voor de trein. Door het hengsel naar beneden te duwen kreeg de trein groen licht.

een ritje in een stoomlocomotief, mamablogger, batboy

Instappen

Van binnen ziet de stoomlocomotief er heel mooi uit. Met oude koffers en helemaal in de stijl van toen. Deze coupé is waarschijnlijk eerste klas, want niet alle coupés zagen er zo mooi uit. Er waren namelijk ook coupés met houten bankjes.

een ritje in een stoomlocomotief, mamablogger, batboy

Wij reden eerste klas en de kinderen konden heerlijk zitten, maar je mocht ook door de hele trein lopen of even naar buiten om op het balkon te gaan staan.

een ritje in een stoomlocomotief, batboy, mamabloggers

een ritje in een stoomlocomotief, mamablogger, jongens, batboy

Eindstation Haaksbergen

De rit duurt een half uurtje en we kwamen aan op station Haaksbergen. De kinderen mochten een kijkje nemen in het kantoortje van de stationschef en kregen een stempel in het boekje. Er is een zitgedeelte waar je wat kan eten en drinken, maar natuurlijk ook spelen in een oudere goederenwagen. Hier liggen verkleedkleren en er zijn nog wat andere spelletjes, maar dat vond ik een beetje tegenvallen. Het winkeltje met treinspeelgoed hebben we vermeden 😉 .

Na 45 minuten vertrok de stoomlocomotief weer naar Boekelo.

een ritje in een stoomlocomotief, batboy, mamablogger

Boekelo

Weer terug in Boekelo gingen we naar de museumloods. Hier worden alle treinen neergezet. Je kan door een ouderwetse trein lopen of hele oude treinen bekijken, erg interessant.

batboy, mamablog, jongens, jongens mamablog, in ritje in een stoomtrein

Er staat nog een trein springkussen, modeltreinen en je kan er wat te eten of te drinken halen. Dit kun je natuurlijk ook bij één van de cafés/restaurants in Boekelo  doen ( ongeveer op 5 minuten loopafstand). Is wel iets gezelliger om te zitten.

De kinderen wilden graag blijven. We hebben ze maar bij de bagage neergezet in de hoop dat ze mee mochten reizen.

mamablogger, batboy, een ritje in een stoomlocomotief

En dat is gelukt! Sten vond het geweldig, maar aan Deon zijn hoofd te zien vond hij het iets minder.

een ritje in een stoomlocomotief, mamablogger, batboy

Heb jij weleens in een stoomtrein gezeten?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. volgmama schreef:

    Wat een leuk uitje! Dit zullen de jongens niet snel vergeten. Wij zijn daar jaren geleden eens geweest toen Thomas de trein langskwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.