midgetgolf

Redenen waarom midgetgolf zo leuk is om te doen

Niks te doen? Ga samen een middagje midgetgolfen. Dit is echt een heel leuk uitje om samen met je gezin te doen en zelfs de aller kleinsten kunnen hieraan meedoen.

Middagje midgetgolfen met je gezin

Midgetgolf is een heel populaire bezigheid tijdens de vakantie, maar ook op een saaie zondag is een middagje midgetgolfen een hele leuke bezigheid om samen met je gezin te doen. Vanaf 4 jaar kan je kindje al meedoen en is dus een heel leuk en sportief gezinsuitje!

Een rondje midgetgolfen bestaat uit 18 holes en duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. De bedoeling is om met zo min mogelijk slagen het parcours af te leggen. Er zijn makkelijke banen, maar ook banen met obstakels wat het natuurlijk een stuk lastiger maakt, maar dat mag de pret niet drukken!

Waarom het leuk is om te doen

Midgetgolfen kan zowel buiten als binnen, want wat dacht je van glow in the dark midgetgolf. Dit is een speciale ruimte verlicht met blacklight wat het extra bijzonder maakt. Dus op een regenachtige dag is een middagje glow in the dark midgetgolfen een geweldig idee om te doen, echt een aanrader! Ook erg leuk om te doen tijdens een (kinder) feestje.

In de zomermaanden of op een mooie zonnige herfstdag is midgetgolf buiten natuurlijk heerlijk. Je bent lekker in de buitenlucht en doet samen een leuk spel, maar wat is er nu zo leuk aan midgetgolf?

 • Het is een actieve bezigheid voor jong en oud.
 • De spelregels zijn heel eenvoudig.
 • Leuke banen en vaak in een mooie omgeving.
 • Ook als je er niks van bakt, blijft het toch leuk om te doen.
 • Je kan het met een paar mensen spelen, maar ook met een grote groep.
 • Het is een betaalbaar uitje.

Wil je weten waar je bij jou in de buurt kunt midgetgolfen? In dit overzicht vind je snel een baan bij jou in de buurt.

Waar zijn wij gaan midgetgolfen?

Wij zijn gaan midgetgolfen bij Landgoed het Rheins in Enter. Een mooi landgoed op een prachtige locatie waar je wat kunt eten en drinken of overnachten in een vakantieboerderij. Er staan buiten enkele speeltoestellen en er lopen een paar boerderijdieren wat zeker een leuke toevoeging is voor kinderen.

Tot en met 14 personen is de prijs €3,75 per persoon. Je kan hier zowel binnen (glow in the dark) als buiten midgetgolfen, maar omdat het zo’n mooie zonnige herfstdag was zijn we lekker buiten gaan spelen. Alhoewel de omgeving eromheen prachtig is en het buitenterras ontzettend mooi en knus is ingericht viel ons de buitenbaan erg tegen. Het was erg verouderd, veel kapotte banen en het zag er allemaal sober uit, heel jammer!

midgetgolf, midgetgolfen

Hoe het binnen is kunnen we je helaas niet vertellen, maar waar je zeker sfeervol kunt midgetgolfen (glow in the dark) is bij Cowboy en indianen speelparadijs in Coevorden. Hier is trouwens nog meer te beleven en zeker de moeite waard om te bezoeken. Natuurlijk hebben we ons deze middag bij Landgoed Het Rheins uitstekend vermaakt, maar aan de aankleding mag zeker wat gedaan worden om meer sfeer te creëren.

 

 

Ben je weleens gaan midgetgolfen? Is er een leuke baan bij jou in de buurt?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Linda Meester schreef:

  Toevallig afgelopen zomer ondernomen en dat is erg goed bevallen. Ik vond het wel prijzig voor de tijd dat we er zoet mee zijn geweest.

 2. Linda schrijft 't op schreef:

  Mijn kinderen vinden midgetgolfen fantastisch, we doen het vaak op een vakantiepark.

 3. Jouvence schreef:

  Lang niet gedaan midgetgolfen. Voor een keer vind ik het wel leuk om te doen, maar zou dit niet te vaak moeten doen.

 4. Sandra schreef:

  Zo lang geleden dat ik dat nog gedaan heb. Vroeger deden we dat vaak aan zee toen de kinderen nog klein waren

 5. Sherry schreef:

  Ziet er gezellig uit. Heb het nog nooit gedaan. Iets om met mijn nichtjes en neefjes te doen.

 6. Tessa schreef:

  Ik ben totaal niet goed in midgetgolf maar vind het altijd super leuk om te doen

 7. nicole orriens schreef:

  Vroeger als kind gingen mijn ouders wel met ons midgetgolfen. Ik heb daar inderdaad leuke herinneringen aan.

 8. Frederique schreef:

  Ja, hartstikke leuk, vooral met de kinderen. Wij gaan wanneer we op vakantie een baan tegenkomen maar we zijn nooit in Nederland geweest. Ik koppel het echt aan de vakanties 🙂

 9. Mieke | Miek's Mind schreef:

  Mijn broertje heeft vroeger mijn hoofd geraakt tijdens midgetgolf dus sindsdien geen midgetgolf meer voor mij haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.