tuinfeest

Je zoon wordt zestien: hoe organiseer je een tuinfeest?

Je zoon wordt zestien en dat moet gevierd worden! Hij wil graag een tuinfeest organiseren voor al zijn vrienden, vriendinnen en klasgenoten. Of jij dat maar even wil faciliteren. Als liefhebbend moeder gun je je kind zijn feestje en snap je dat de tijd van bescheiden kinderfeestjes achter de rug is. Maar hoe organiseer je dat tuinfeest? We geven een aantal nuttige tips.

Flyers

Wat hebben drukwerk en een tuinfeest met elkaar te maken? Twee zaken. Ten eerste wil je zoon best veel mensen uitnodigen en die moeten allemaal voorzien worden van de gegevens die van belang zijn over het feest. Hoe laat, waar precies, eventuele cadeautips… Het staat voor jongeren extra gaaf als zo’n feest gepaard gaat met een flyer als aankondiging. Daarnaast wil je de buurt van tevoren op de hoogte stellen van het feest en eventuele geluidsoverlast die daarmee gepaard kan gaan. Ook met dit doel kun je flyers maken en verspreiden.

Partytent

Vertrouw in Nederland nooit op het weer. Ook al zou het gezien de tijd van het jaar mooi weer moeten zijn, dan is dat nog geen garantie dat het ook daadwerkelijk droog blijft. Om ervoor te zorgen dat het tuinfeest van je zoon niet lekker in het water valt, is het slim om sowieso een partytent op te zetten. Heb je er zelf geen, dan kun je er een huren of natuurlijk kopen om in de toekomst vaker te gebruiken.

Terrasverwarmers

Niet alleen neerslag kan een tuinfeest verpesten, kou kan het ook onaangenaam maken om buiten te vertoeven. Om te voorkomen dat gasten te vroeg naar huis gaan vanwege de kou, is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen. Aangezien het waarschijnlijk geen zitfeestje wordt (want voor jongeren) hebben fleecedekens weinig zin. Terrasverwarmers zijn een betere optie. Deze kunnen ervoor zorgen dat de temperatuur in de partytent aangenaam is. Let wel goed op brandgevaar!

Alcohol

Tegenwoordig mag er geen alcohol meer verkocht worden aan jongeren onder de 18. De wet zegt echter niets over thuis alcohol drinken, en dat is in feite ook de situatie bij een tuinfeest. Dat je zoon en zijn vrienden en klasgenoten nog geen 18 zijn, wil niet zeggen dat er nooit gedronken wordt. Overleg met je zoon wat zijn verwachtingspatroon is. Rekent hij niet op de aanwezigheid van alcohol, dan kun je dat gewoon achterwege laten. Wordt er wel verwacht dat er alcohol aanwezig is, houdt het dan bij bier en wijn en koop geen eindeloze voorraad in. Het is nergens voor nodig om een tuin vol bezopen jongeren te hebben. Bovendien heb je ook een verantwoordelijkheid naar de ouders van de jonge gasten toe.

tuinfeest

Muziek en verlichting

Jongeren van 16 zijn niet van de kinderfeestjes of oer-Hollandse praatfeestjes en willen kunnen dansen. Daarom moet er voor muziek gezorgd worden. Omdat de ‘sweet sixteen’ van je kind een bijzondere gelegenheid is, kan het leuk zijn om te investeren in de diensten van een dj. Die neemt naast muziek ook zijn eigen apparatuur mee, dus dan hoef je daar zelf niets voor te regelen. Ook hebben dj’s vaak feestelijke verlichting bij zich, die ook erg goed van pas komt ’s avonds. Kies je hier niet voor, dan moet je zelf iets regelen qua verlichting, want anders wordt het een donkere bedoeling.

Nu nog wat eenvoudige versnaperingen en een paar statafels erbij en je kunt een aardig tuinfeest organiseren voor de zestiende verjaardag van je zoon. En de volgende dag staat natuurlijk in het teken van het opruimen van de overblijfselen van het feest. Maar daar mag je zoon mooi zelf bij meehelpen. Je bent immers wel goed, maar niet gek!

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Frederique schreef:

  Leuke tips. Mijn zoon wordt volgende maand alweer 19! Omdat hij zijn 18e niet kon vieren door corona wordt het deze keer extra groot gevierd!

 2. Fallon schreef:

  Zo gezellig een tuinfeest! Ik wou dat ik in de zomer jarig was!

 3. rachel schreef:

  wij hebben een hele grote tuin en gaven altijd de verjaardagen in onze tuin met of zonder tent

 4. Een feest organiseren is veel regelwerk! Het huren van een tent en andere benodigdheden voor een tuinfeest is een must. Gelukkig konden we voor het feest van onze dochter veel spullen lenen van mensen uit onze omgeving.

 5. Linda schrijft op schreef:

  Goede tips, mijn dochter heeft laatst thuis een Sweet 16 feestje gegeven, het was zo leuk met een soort foto studio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.