kinderfeestje buitenshuis, feestje, kinderverjaardag

Redenen om een kinderfeestje buitenshuis te vieren

Als je kindje jarig is word er natuurlijk ook een kinderfeestje georganiseerd, want dat hoort er wel bij. Je kunt een feestje thuis organiseren, maar dat is niet zo mijn ding. Een kinderfeestje buitenshuis is meer in mijn straatje en zie ik alleen maar voordelen van. Genoeg redenen dus om buitenshuis een feestje te vieren!

Een kinderfeestje organiseren

Bij een kinderverjaardag hoort ook een kinderfeestje. Voor je kindje natuurlijk geweldig, want hij kan al zijn vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en samen iets leuks doen. Het is goed voor de sociale contacten en een geweldige herinnering. Daarnaast zijn de cadeautjes natuurlijk ook niet onbelangrijk 😉 .

Zelf zie ik er altijd wel een beetje tegenop, zo’n kinderfeestje, want dat is niet echt mijn ding. Ik zou het niet erg vinden om het over te slaan, maar goed je doet het niet voor jezelf, maar voor je kind en daar horen dus ook kinderfeestjes bij. Meestal worden kinderfeestjes vanaf 4 jarige leeftijd gegeven en dan is een kinderfeestje thuis organiseren ideaal. Persoonlijk vind ik 4 jaar wat aan de jonge kant en thuis vieren zie ik niet zitten dus hebben we die maar even overgeslagen.

Mijn jongste is jarig geweest en is 7 jaar geworden. Hij kon niet wachten om zijn vrienden uit te nodigen en een kinderfeestje te geven. De voorpret begint al bij het maken van de uitnodigingen en hij wist al precies wat hij wilde doen: naar De Efteling! Toen ik hem vertelde dat dat niet helemaal in mijn budget past (en daarbij ruim 2 uur rijden is) vond hij een ander pretpark ook wel goed. Dat pretpark idee heb ik hem uit zijn hoofd weten te praten en toen kwam hij met het idee om naar een indoor speeltuin te gaan.

Naar een indoor speeltuin

Het ligt er wel een beetje aan naar welke indoor speeltuin je gaat, maar mijn twee oudsten ( 9 en 10 jaar) doe je geen plezier meer om naar een indoor speeltuin te gaan. Voor veel kinderen tot 12 jaar is het geweldig! Ze kunnen hun energie kwijt en ze zijn wel een paar uurtjes zoet.

Nu zijn wij al bij veel indoor speeltuinen geweest, maar de meesten vind ik maar kil en saai. Kinderen vinden het fantastisch en de jongste koos ervoor om naar Monkey Town in Enschede te gaan.

Monkey Town

Vanaf de buitenkant ziet het er imposant uit, maar de speeltuin zelf vind ik echt 10x niks. Het is kil, saai, weinig sfeer en het personeel heeft geen tot weinig zin. Het meisje vroeg of er nog gezongen moest worden. “Ja, natuurlijk, zei ik, als je jarig bent moet er uiteraard ook gezongen worden”. Ik dacht, nu komt het muziek, maar het bleef stil. Dus ben ik zelf maar enthousiast en luid gaan zingen. Daar zat ik dan bijna in mijn eentje te zingen en het meisje mompelde maar wat mee. Mijn zoontje keek me aan van: ”mam hou op” en na het einde twee keer ”Hieper de piep hoera” te hebben gezongen met mijn handen in de lucht ben ik maar gestopt. Mijn keel deed zeer van het luidruchtige zingen en dus leek het mij een goed idee om met de cadeautjes te beginnen.

De cadeautjes werden gegeven en het papier er enthousiast afgescheurd. Daarna wisten de jongens niet hoe snel ze hun schoenen uit moesten trekken en renden richting de apenkooi. De kinderen hebben zich geweldig vermaakt. Bezweet en met rode koppies kwamen ze terug. Dit was voor mijn jongste een feestje om niet snel te vergeten.

kinderfeestje, buitenshuis, feestje kind

Een feestje thuis vieren

Een kinderfeestje thuis vieren heeft zijn voor- en nadelen (alhoewel ik maar één voordeel kan bedenken). Nadelen des te meer, al moet je ze wel met een knipoog lezen.

Voordelen

 • Je kan het zo duur/goedkoop maken als je zelf wilt.

Nadelen

 • Rommel in huis.
 • Kost veel tijd.
 • Je hebt er werk mee.
 • Voorbereidingen treffen.
 • Boodschappen in huis halen.
 • Kan voor stress zorgen.

Kinderen worden steeds drukker en luidruchtiger en gaan in huis op onderzoek uit:

 • Ze smeren met het eten.
 • Gooien chips in de wc.
 • Rennen achter de kat aan.
 • Willen weten hoe jouw slaapkamer eruit ziet en hoe jouw bed ligt.
 • Hebben geen zin meer om spelletjes te doen, maar willen liever met de tablet of tv kijken.
 • Kortom: na een kinderfeestje thuis te hebben gevierd ben je echt helemaal kapot en uitgeput.

Kinderfeestje buitenshuis

Een kinderfeestje buitenshuis heeft echt mijn voorkeur.

Voordelen

 • Alles word voor je geregeld.
 • Geen rommel thuis.
 • Het is veel relaxter voor jou als ouder zijnde.
 • Is het feestje afgelopen kun je naar huis en heb je nergens geen omkijken meer naar.
 • Kinderen kunnen zich lekker uitleven.

Nadelen

 • De prijs. Kinderfeestjes buitenshuis zijn best prijzig.

Op naar het volgende feestje

Kinderfeestjes horen er gewoon bij. Is je kind blij, dan ben jij dat ook en daar heb je het tenslotte voor gedaan of je het nu thuis of buitenshuis viert. Ik ben blij dat het achter de rug is en kan weer even op adem komen, want het volgende kinderfeestje is alweer in aantocht, buitenshuis uiteraard.

 

Waar vier jij het liefst een kinderfeestje en waarom?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Feestjes geven vind ik ook een hoop gedoe, daarentegen zijn indoor feestjes ideaal. zo geen rommeltje in huis.

 2. Jouvence schreef:

  Geen kids in huis, maar ik zou het sowieso kleinschalig houden (ofwel niet met teveel kinderen).

 3. Tessa schreef:

  De meeste van mijn kinderfeestjes werden vroeger gewoon thuis gehouden, op woensdag middag met niet te veel kinderen

 4. Wanda schreef:

  In mijn kinderjaren was het hooguit een uitje naar het zwembad, maar verder vonden alle feestjes gewoon thuis plaats en was het meestal een verkleedpartij met diverse spelletjes. Altijd erg leuk!

 5. Claire schreef:

  onze kleintjes zijn weer bijna jarig en wij vieren het dit jaar weer bewust buitenshuis.

 6. Rory schreef:

  Hahaha, leuk beschreven en helemaal met je eens. Toch wil dochterlief ook deels haar feestje thuis. En dat is dan een compromis. Maar niet heus, want al twee jaar hebben we de kosten van een feestje elders (inderdaad een krijspaleis – vorig jaar – en een springpaleis – dit jaar. Ontzettend duur en heel kort) en dan toch ook nog naar ons huis. Want dan kunnen ze nog spelen. Dit jaar betekende het verstoppertje spelen in het hele huis en ik moest inderdaad meedoen. In het toilet ging het mis met het wc-blokje toen ze met zijn vieren onder de pot (!) wilden verstoppen, dus die vond ik het het wasbakje. Need I say more?

 7. Gabrielle schreef:

  Ik vond als kind de feestjes thuis altijd geweldig. Mijn moeder maakte alles zelf en verzon toffe thema’s, dat vind ik niet onderdoen voor een feestje buitenshuis.

 8. Caroline schreef:

  Toen mijn kinderen nog écht klein waren vierden we het thuis, maar als ze eenmaal in de bovenbouw zitten dan wordt het lastig om de kids te vermaken. Wij kozen dan voor feestjes buitenshuis.

 9. Absoluut buitenshuis! Geen gedoe achteraf en iedereen is even tevreden hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.