movie park, spongebob

Leuk om te doen! Dagje uit naar Movie Park Germany

Dol op pretparken en heb jij een SpongeBob fan in huis? Dan is pretpark Movie Park Germany in Bottrop echt super leuk om met het gezin naartoe te gaan! Wij gingen in de meivakantie en dat is echt een aanrader. Duitsland heeft officieel geen meivakantie dus dan is het veel minder druk. Wij scoorden tickets met korting en dat scheelde voor ons wel  €100,-! Lees hier waar wij onze kaartjes scoorden en hoe wij het pretpark hebben beleefd.

Dol op pretparken

Als ik mijn jongens vraag wat ze graag willen doen, zeggen ze allemaal in koor: ”Pretpark!”. Wij zijn al naar veel pretparken geweest met het gezin, maar de jongens zijn nog nooit naar pretpark Movie Park Germany geweest. De laatste keer dat ik er was is wel ruim 20 jaar geleden toen het nog Warner Bros. Movie World heette en had toen het thema Looney Tunes. Dat thema is er niet meer en is veranderd naar Nickelodeon.

Hier vind je nog meer leuke uitstapjes om met je gezin naartoe te gaan.

Voor kinderen helemaal fantastisch, want hier kunnen ze onder andere hun helden van Paw Patrol of SpongeBob ontmoeten! Voor mijn jongste een droom die uit is gekomen, want hij is helemaal fan van SpongeBob.

Tickets scoren met korting

Kaartjes kopen bij de kassa, volgens mij doen weinigen dit nog. Alles is tegenwoordig online te bestellen en dan betaal je ook nog minder. Wanneer je aan de kassa een ticket wilt kopen zijn de prijzen:

 • Dagkaart € 56,90
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar € 51,90

Wanneer wij met ons vijven zouden gaan zijn we dus € 269,50 kwijt. Dat moet goedkoper kunnen en dus scoorden wij onze tickets bij Social Deals. Dit is een app waar dagelijks aanbiedingen te vinden zijn. Van dagjes uit tot een wasbeurt voor je auto, echt de moeite waard! Nu betaalden we per tickets € 32,90 (€ 164,50 voor 5 personen) en dat scheelt dus ruim €100,- !

Dagje uit naar Movie Park

De jongens waren natuurlijk mega enthousiast en de jongste helemaal, want dan kon hij zijn idool SpongeBob in het echt ontmoeten! Mijn doel was dus het zoeken naar SpongeBob en nu maar hopen dat we hem ook daadwerkelijk tegen zouden komen,

Bij binnenkomst in het pretpark kwamen we meteen in een soort van Amerikaanse sfeer. Super leuk aangekleed met winkeltjes en heel gezellig! Het viel me ook op dat het er erg schoon was. Wanneer je de plattegrond van het park wilt hebben moet je even de app van Movie Park downloaden, hier staan ook de wachttijden bij en wat de attracties inhouden.

park, pretparken

De ontmoeting met SpongeBob

Het eerste wat we tegenkwamen was een bioscoop waar je een 4D film kan kijken en dus sloten we aan in de rij. We stonden er nog niet zo heel lang toen ik in mijn ooghoek iets geels zag. Mijn hart maakte een sprongetje en direct stapte ik uit de rij. Net alsof het mijn idool was riep ik: ”Kom! SpongeBob en Patrick zijn er!”. Ik stond er nog net niet als eerste, maar wat was ik blij dat ik ze zag. Natuurlijk gingen de jongens met SpongeBob en Patrick op de foto en gaven hen een knuffel. Dit was mijn doel en nu konden we weer achteraan aansluiten in de rij van de 4D film. Hierom moesten de jongens heel hard lachen en vonden ze echt een geweldige film.

spongebob, movie park germany, pretparken

Pretpark Movie Park Germany is echt een aanrader

Het park is redelijk groot en goed te doen in één dag. Er is een Nickelodeon gedeelte en aan de andere kant van het park een Western gedeelte. Dit stelt niet zo heel veel voor, maar is wel heel mooi aangekleed in Western stijl. Er staan een paar attracties en je kunt (tegen betaling) soort van Kermis spelletjes doen waar je dan een prijs mee kan winnen.

Het leukste gedeelte vonden wij waar de Nickelodeon attracties staan. Hier staan voor alle leeftijden hele leuke attracties, zoals een mega zweefmolen (wat mij toch iets te hoog was), verschillende achtbanen, waterattracties en nog veel meer. Nu zijn wij niet echt fan van achtbanen, maar hier zitten wel achtbanen tussen waar zelfs ik wel een poging aan durfde te wagen.

movie, park, pretpark

Voor de Dora fans is er bijvoorbeeld een Dora wild waterbaan, voor de SpongeBob fans een heuse SpongeBob waterattractie waar je in een bootje zit en met water kan schieten. Er is zelfs een SpongeBob winkel, nou de jongste kon zijn geluk niet op!

movie park, pretpark, attracties

spongebob

Wij hebben ons de hele dag vermaakt en ontzettend veel mazzel gehad dat het niet druk was, we konden bij elke attractie zo doorlopen. SpongeBob zijn we niet meer tegen gekomen, dus we hebben wel geluk gehad. De helden van Paw Patrol kwamen we wel tegen, maar daar wilde niemand mee op de foto. Qua poppen in het park viel het wel een beetje tegen, maar voor de rest hebben we ontzettend genoten. Movie Park is leuk voor jong en oud, er hangt een fijne sfeer en is mooi aangekleed, echt een aanrader!

Ben jij ook zo dol op pretparken? Wat is jouw favoriete pretpark?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Tania schreef:

  Dat ziet er indd een leuk pretpark uit. Nog nooit zelf geweest. Bedankt voor de tip om korting te scoren. Wij gaan volgende week voor de eerste keer met ons zoontje van 6 naar de Efteling. Voor hem zijn eerste pretpark

 2. nicole orriens schreef:

  Dit park is redelijk bij ons in de buurt. Als ik het zo lees, moeten we er toch echt eens een keertje naar toe!

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat een goede tip om je ticket via Social deal te scoren, ik ben in vele parken geweest, maar deze nog niet.

 4. Sandra schreef:

  Dat ziet er inderdaad een heel leuk pretpark uit!
  Met mijn kleinzoontje van drie ga ik binnenkort naar de Efteling

 5. Heidi schreef:

  Lijk me super leuk te zijn.

 6. Mieke - Miek's Mind schreef:

  Echt een leuke activiteit om met je gezin heen te gaan. Ik ben er zelf niet zo van, maar de Efteling vind ik bijvoorbeeld wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.