parken, meivakantie

Leuke parken om te bezoeken in de meivakantie

Een dagje uit in de meivakantie? Deze 8 parken zijn erg leuk om te bezoeken en zorgen voor een geslaagd dagje uit!

8x Leuke parken om te bezoeken

Een dagje uit met je gezin? Bezoek één van deze parken in de meivakantie voor een gezellige dag vol avontuur.

Kabouterland

Kabouters en trollen vind je in het sprookjesachtige Kabouterland in het Drentse dorpje Exloo. Ook zijn er exotische dieren te bewonderen zoals gordeldieren, apen, uilen en kookaburra’s.

Kijk op de website voor de openingstijden.

kabouterland, parken

Julianatoren

Ontmoet Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin en Juut & Juul in de Julianatoren in Apeldoorn. Een gezellig pretpark waar genoeg te beleven is voor jong en oud.

zomerweken, mamablog, batboy

Dierentuin

Vlak bij de Nederlandse grens bij Denekamp ligt Tierpark Nordhorn. Hier leven ongeveer 1700 dieren van ongeveer 100 soorten. Loop tussen de alpaca’s, voer de dieren en laat ze eten uit je hand (als je durft). De dierentuin is het hele jaar geopend.

tierpark nordhorn, batboy, dagje uit

Wonderwereld

In de bossen van Ter Apel ligt Wonderwereld. Ontmoet Greurt de Groninger reus, Zwammer het paddenstoelen mannetje en loop door de drakengrot waar de Faunies wonen, Deze speel-/dierentuin is heel goed te combineren met Kabouterland.

Kijk op de website voor de openingstijden.

wonderwereld, batboy

Drouwenerzand

Drouwenerzand (Frikandellenland) is een attractiepark in Drouwen in de Drentse gemeente Borger-Odoorn. Bij dit park is het eten en drinken inbegrepen bij de entree prijs. Voor ons een echte aanrader en we zijn er al verscheidene keren geweest. Van ponyrijden tot spookhuis, er is hier vanalles te beleven

Sprookjeshof

Attractiepark Sprookjeshof ligt in Zuidlaren. Hier kun je je uitleven in de speeltuin en bij slecht weer kun je je prima binnen vermaken in de overdekte speeltuin. Wat het park bijzonder maakt is het sprookjesbos.

Voor meer informatie over de openingstijden neem een kijkje op de website.

attractiepark sprookjeshof

Dinoland

Bij Dinoland in Zwolle komen de dinosaurussen tot leven. Er staan ruim 50 dinosaurussen en er zijn leuke activiteiten te doen zoals goud zoeken, fossielen opgraven of een dino maken van klei.

Kijk voor meer informatie openingstijden neem een kijkje op de website.

batboy, dinoland zwolle, kinderen

Sea Life

Zeker de moeite waard is Sea Life in Oberhausen. Op loopafstand van Legoland dus goed te combineren voor een geslaagd dagje uit.

Meer informatie over openingstijden vind je op de website.

vissen, batboy, sea life, sea life oberhausen, oberhausen, kinderen

Waar zou jij graag naartoe willen?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Hier geen meivakantie want we hebben nu vakantie maar ik denk dat we ook nog wel een keer in een weekend Kabouterland gaan bezoeken. Vrijdag gaan we naar Duinrel.

  2. Lodi schreef:

    Wat een goede tips, wij zijn thuis met de mei vakantie, dus ik ga zeker eens kijken waar we misschien heen kunnen gaan. Leuk, nu even duimen voor mooi weer deze week!

  3. Wanda schreef:

    Toevallig kwamen we gisteren langs het Sprookjeshof in Zuidlaren, als kind ben ik daar vaak genoeg geweest. Het is ongetwijfeld veel veranderd maar ik weet nog dat ik het toen altijd erg leuk vond. Vorig jaar waren we trouwens nog in de dierentuin van Nordhorn, inderdaad een erg leuk park.

  4. Wat een leuke tips! Wij gaan altijd graag naar de dierentuin. Overloon is een van mijn favorieten dat is echt zo’n mooie dierentuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.