attractiepark sprookjeshof

Attractiepark Sprookjeshof Zuidlaren

Attractiepark Sprookjeshof is een gezellig park in Zuidlaren ( Drenthe ). Hier kan je je uitleven in de speeltuin en het sprookjesbos. Wanneer het slecht weer is kan je je ook heel goed binnen vermaken, want er is ook een 3000m2 grote indoor speeltuin.

Attractiepark Sprookjeshof

Het was een mooie zonnige herfstdag, dus heerlijk weer om nog even buiten te genieten. Wij gingen naar attractiepark/(indoor)speeltuin Sprookjeshof in Zuidlaren wat voor ons ruim een uur rijden is, maar door wegwerkzaamheden hebben wij er anderhalf uur over gedaan!

De entree is vanaf 2 jaar € 9,50 p.p.  (honden zijn ook toegestaan in het attractiepark). Sprookjeshof heeft een speeltuin, sprookjesbos, indoor speeltuin én kinderboerderij.

attractiepark sprookjeshof

Bij aankomst gingen we meteen door naar het sprookjesbos en daar stond direct vooraan ”De Sprookjesboom” waar Deon zo dol op is!

sprookjeshof, zuidlaren, attractiepark, mamablog, batboy

Heel aandachtig werd er geluisterd wat de boom te vertellen had. Je moet wel heel goed luisteren, want de boom praat best zacht…. Deon vroeg zich alleen af waarom zijn mond niet bewoog tijdens het praten 🙂 .

sprookjesboom, attractiepark sprookjeshof, zuidlaren, mamablog, jongens, batboy

Sprookjesboom

Door het pad te volgen kom je langs 25 huisjes met bekende sprookjesfiguren. Wanneer je op een knop drukt komt het sprookje tot leven.

Soms was er een beetje onenigheid wie er nu op het knopje mocht drukken, maar wanneer de poppen begonnen te bewegen stonden ze heel aandachtig te kijken en luisteren.

sprookjeshof, zuidlaren, attractiepark, batboy, mamablog, jongens, pretpark zuidlaren, sprookjes

Een kleine Efteling

Het had wel een beetje wat weg van de Efteling. Ook was Lang Nek er, hier noemden ze hem; Lange Hals.

Maar je kan ook kijken naar bijvoorbeeld ; De Smurfen, Nijntje, Sneeuwwitje, Doornroosje, Robin Hood, De Gelaarsde Kat, De Reus en Klein Duimpje, De Wolf en de 7 Geitjes en natuurlijk Berend Botje.

Ik zei al dat er soms een beetje onenigheid was van wie er nu op het knopje mocht drukken, maar vaak zei Deon: ”Druk maar op het knopje Sten, jij mag nu”. Deon was gewoon een beetje bang ( vooral voor de Reus en Klein Duimpje). Ook al vind hij enge poppen en griezels nu helemaal hét, toch is hij nog een beetje bang. Sten niet, hij drukt er gewoon op en kijkt heel aandachtig door de ruit.

sprookjeshof, attractiepark, sprookjes, zuidlaren, mamablog, batboy, pretpark

Deon blijft wel van een afstandje kijken, maar voor Nijntje is hij niet bang 😉

We hadden echt geluk met het weer dus buiten konden de kinderen zich ook prima vermaken. Er zijn schommels, trampolines, klimtoestellen en draaimolens (die je zelf met de hand kan laten draaien) of een mini ”reuzen” rad waar mama heel hard moet fietsen zodat het rond draait…..

sprookjeshof, indoorspeeltuin, zuidlaren, sprookjeshof, sprookjes, batboy, jongens, mamablog

Indoor speeltuin

Het Kabouter Klauter Kasteel is een indoor speeltuin met o.a. een springkussen, familie glijbaan, airhockey, klimberg en een eenden fietsbaan. De eenden fietsbaan (op de 2de verdieping) vond Deon het aller leukst, helaas kon hij zelf nog niet bij de trappers. Het had voor mij wel iets gezelliger aangekleed mogen worden op de 2de verdieping. Nu leek het een beetje op een kille hal wat er niet echt bij hoorde….

kabouter klauter kasteel, sprookjeshof, zuidlaren, attractiepark, pretpark, batboy, mamablog, jongens, kinderen, speeltuin

Er is nog een kinderboerderij waar bokjes lopen en natuurlijk vinden ze dat ook erg leuk, helemaal omdat de bokjes in een kasteel ‘wonen’.

sprookjeshof, zuidlaren, attractiepark sprookjeshof, batboy, mamablog, kinderen, jongens, pretpark, speeltuin, indoor speeltuin

Of ‘gezellig’ samen op een tractor zitten ( wie mag er eerst sturen ).

sprookjeshof, zuidlaren, batboy, attractiepark, sprookjesbos, jongens

Na al dat rennen en spelen hebben ze natuurlijk lekkere trek gekregen. Je kan buiten bij de kiosk iets bestellen of binnen in het restaurant.

We hebben heerlijk buiten aan de picknicktafel gegeten. Helaas waren er door al dat zoetigheid een paar vervelende wespen en hebben ervoor gekozen om binnen een ijsje te eten.

sprookjeshof, zuidlaren, attractiepark, drenthe, batboy

Pannenkoeken met Fristi

Jammer dat het ijsje niet in sprookjes stijl was….

attractiepark sprookjeshof, sprookjeshof, zuidlaren, batboy, mamablog, kinderen, sprookjes

Deon wil zo graag naar de Efteling en nu is hij er toch nog een klein beetje geweest!

sprookjeshof, attractiepark sprookjeshof, zuidlaren, sprookjes, batboy, kinderen, speeltuin, mamablog

N.B. Wanneer je attractiepark Sprookjeshof ook wilt bezoeken, kijk dan even op de website voor de openingstijden, want het attractiepark is niet altijd geopend.

Zijn jullie weleens in attractiepark Sprookjeshof geweest?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Volgmama schreef:

    Zier er leuk uit. Wij zijn er nog nooit geweest. De entreeprijs valt ook reuze mee als ik zie wat je er zo voor krijgt.

  2. Ik kende dit helemaal niet, wat ziet het er ontzettend leuk uit! En wat hadden jullie dan geluk met het weer 🙂 Dat maakt het ook wel extra leuk! Fijne entreeprijs ook, dat is niet te vergelijken met de Efteling :-).

  3. Greet schreef:

    Wij zijn er ook geweest, was heel erg leuk! Ze genoten van de sprookjesverhalen. Het indoor gedeelte deed voor ons ook als een kille hal aan. Maar kinderen zien dat niet en willen alleen maar spelen. Het is echt een aanrader om hier naar toe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.