90 jaar vriendschap

Winnie the Pooh 90 Jaar Vriendschap

Op 14 oktober was het feest, want Winnie the Pooh viert 90 jaar vriendschap. Wij waren uitgenodigd om bij dit feestje aanwezig te zijn en samen met Nathalie van Volgmama gingen we gezellig naar Amsterdam.

Winnie the Pooh

Winnie the Pooh (ook wel Pooh beer genoemd) is de beroemdste beer uit de literatuur. Het eerste verhaal over de beer, geschreven door A.A. Milne, werd op 14 oktober 1926 gepubliceerd en was bijna meteen een daverend succes. A.A. Milne gebruikte de knuffels van zijn zoontje Christopher als inspiratiebron.

En om de 90ste verjaardag van het eerste Winnie the Pooh boek te vieren zijn er vier nieuwe avonturen over de beer gepubliceerd. En Pooh heeft er ook een nieuw vriendje bij; Pinguïn. En Pinguïn maakt zijn grote entree in het boek Winter, geschreven door Brian Sibley.

Ik was vroeger dol op Winnie the Pooh en spaarde er alles van. Ook mijn kinderen vinden de beer en zijn vriendjes erg leuk, dus we hadden erg veel zin in het feestje! Het feestje was in de Openbare Bibliotheek Amsterdam – De Hallen en was van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Met de trein

We gingen gezellig met de trein, want met de auto naar Amsterdam leek ons niet zo handig. We bestelden treinkaartjes op de site van de NS, want dat scheelt aanzienlijk. Voor een retourtje Coevorden – Amsterdam betaalden we € 19,95 en voor de kinderen € 2,50. Ook zat er nog een bon bij voor een gratis lunch bij La Place.

We pakten de trein van 07.59 uur en dan zouden we om 09.53 uur aankomen op het station in Amsterdam. Het ritje kon beginnen en we hadden er veel zin in.

ns, met de trein, station, winnie the pooh, 90 jaar vriendschap, pooh beer, amsterdam, hallen, batboy, mamablog

De conducteur kwam langs om de kaartjes te controleren en vertelde ons dat we bij het eerstvolgende station moesten uitstappen. Wij hadden geen idee waarom, want we hadden toch kaartjes en de kinderen waren heel rustig? Maar deze kaartjes zijn doordeweeks pas vanaf 09.00 uur geldig en dus moesten we een uur wachten. Dat zou betekenen dat we het feestje van Winnie the Pooh zouden missen 🙁 .

Gramsbergen?

We stapten uit in Gramsbergen ( nooit van gehoord) en het was super koud! Het was een open station, maar gelukkig was er nog een hokje waar we binnen konden zitten. Nog wel koud, maar wel uit de wind.

ns, trein, amsterdam, gramsbergen, winnie the pooh, batboy, station, 90 jaar, vrienschap

Wachten op de trein

Ik snap best dat er regels zijn en regels zijn er natuurlijk niet voor niks, maar ik vind het wel een beetje kinderachtig van de conducteur. Voor dat ene uurtje had hij ons met kinderen best ‘voor deze keer’ kunnen laten mee rijden ( vind ik ).

We waren tot op het bot toe koud, maar eindelijk was het dan 09.00 uur en konden we met de trein mee.

tram, amsterdam, station, batboy, hallen, winnie the pooh, 90 jaar vriendschap, vrienschap, 90 jaar

En weer wachten……

Te laat in Amsterdam

Rond 11.00 uur waren we in Amsterdam en toen moesten we nog met de tram ( die ook vertraging had ).

Het had eigenlijk al geen zin meer, want het was al 11.45 uur en het feestje was al bijna afgelopen. Maar beloofd is beloofd en de kinderen hadden zich er zo op verheugd!

In samenwerking met Ouders van Nu zijn er gezinnen in Nederland gevraagd om hun fijnste plek in te sturen en hiervan is een exclusief verhalenbundel samengesteld met 8 unieke tekeningen en karakteristieke plekken in Nederland.

Job Schuring  (de Nederlandse stem van Winnie the Pooh) zou verhaaltjes voorlezen uit Winnie the Pooh; Op avontuur in Nederland, helaas hadden de kinderen dat gemist, erg jammer.

winnie the pooh, 90 jaar vriendschap, vriendschap, batboy, pooh beer, te laat in amsterdam, ouders van nu

Winnie the Pooh, Geluksmomenten

90 Jaar vriendschap

Het was heel gezellig aangekleed en er waren Engelse brunchlekkernijen. Gelukkig was er nog genoeg over dus konden we nog wel wat lekkere hapjes nemen.

amsterdam, de hallen, openbare bibliotheek de hallen, winnie the pooh, batboy, winnie the pooh 90 jaar vriendschap, 90 jaar, vrienschap

Engelse brunch

In de vitrinekasten stonden een aantal van de Disney Baby producten uitgestald. De artikelen van Disney Baby vind je in de nieuwe Disney Baby shop van Bol.com .

winnie the pooh, 90 jaar, vriendschap, pooh beer, batboy, amsterdam

winnie the pooh, 90 jaar vriendschap, 90 jaar, vriendschap, batboy, mamablog, amsterdam

Heerlijke lekkernijen!

Nathalie’s dochtertje lag heerlijk te slapen op een stoel. Zij heeft niks meer meegekregen van dit feestje…..

amsterdam, winnie the pooh, 90 jaar, vriendschap, batboy, mamablog

De kinderen konden een mooie tekening maken of een kleurplaat kleuren en dan in de grote verjaardagskaart van Winnie the Pooh plakken.

amsterdam, winnie the pooh, 90 jaar vriendschap

En bij een verjaardag horen ook bloemen. Er stonden emmers met allerlei verschillende soorten bloemen en hier kon je een boeketje samenstellen. De bloemen van Meisjes van de Bloemen waren echt prachtig en samen met Deon maakten we een mooi boeketje.

bloemen, amsterdam, winnie the pooh, 90 jaar, vriendschap, de hallen

We hebben helaas niet lang  van het feestje kunnen genieten dus nog even op de foto met Winnie the Pooh die je ook meteen kon laten afdrukken.

winnie the pooh, 90 jaar, vriendschap. amsterdam, de hallen, batboy, mamablog

Deon vind de Winnie the Pooh tsum tsum zo schattig, maar helaas mag hij niet mee naar huis…..

feestje, winnie the pooh, 90 jaar vriendschap, 90 jaar vriendschap, amsterdam, batboy, mamablog

90 jaar vriendschap

We kregen nog wel een hele leuke Goodiebag mee naar huis.

goodiebag, winnie the pooh, amsterdam, 90 jaar, vriendschap

Het was een lange reis voor een feestje waar we helaas niet heel lang van hebben kunnen genieten, maar gelukkig hadden we voor de kinderen nog een ander uitje in petto.

Vind(en) jouw kind(eren) Winnie the Pooh ook zo leuk?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
  1. Volgmama schreef:

    Leuk geschreven. Inderdaad jammer dat we er zo laat waren. Het zat ons niet mee hè! Over de terugweg gesproken, langere reis, de bak patat die door de treincabine vloog. Het was me wat haha. Aan de andere kant is het een dag die je niet snel vergeet! Het was wel heel gezellig!

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Balen zeg dat je een uur op een koud en winderig perron moest wachten!

  3. Oh wat jammer zeg, van de trein! Zo stom is dat he, dat het dan pas vanaf 9 uur geldt.. Gelukkig hebben jullie nog wel wat kunnen meemaken. Het ziet er ontzettend leuk uit allemaal. Dochterlief (3,5) is hier helemaal fan van Winnie the Pooh. Mijn zusje is er enorme fan van en spaart vanalles, dus zo krijgt mijn dochter dat ook een beetje mee. Heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.